2009 2007 2005 2003

   · ETKİNLİK Giriş Sayfası

IV.ULUSAL YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ


UYMS‘09
IV. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu
Sonuç Bildirgesi
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası

UYMS‘09, TMMOB EMO İstanbul Şube ve Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından 8-10 Ekim 2009 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum Salonu‘nda gerçekleştirilmiştir. Üç gün süren sempozyumu 700‘ün üzerinde katılımcı takip etmiştir.

EMO tarafından 2003 yılından beri her iki yılda bir düzenlenen UYMS, ulusal yazılım mühendisliği araştırma sonuçlarının paylaşıldığı ve gelecekteki çalışmaların yönlendirildiği bir ortam sağlamak amacındadır.

Yazılım alanında önemli isimlerin katıldığı Sempozyumda, "Yazılım Gereksinim  Mühendisliği", "Yazılım Çerçeveleri ve Desenleri", "Yazılım Sınama ve Doğrulama", "Yazılım Ölçütleri", "Çevik Yazılım Geliştirme", "İlgi Yönelimli Yazılım Geliştirme",  "Dağıtık Yazılım Mühendisliği", "Yazılım Politikaları ve Yazılım Etiği", "Yazılım Bileşenleri ve Tekrar Kullanımı", "Model Güdümlü Yazılım Geliştirme", "Yazılım Geliştirme Süreçleri", "Yazılım Mimarisi", "Deneysel Yazılım Mühendisliği", "Gömülü ve Gerçek Zamanlı Yazılım Sistemlerinin Mühendisliği", "Bilgi Tabanlı Yazılım Mühendisliği", "Yazılım Mühendisliği Eğitimi", "Yazılım Kalitesi", "Yazılım Proje Yönetimi" konu başlıkları altında 26‘sı uzun, 17‘si kısa olmak üzere toplam 43 bildiri sunumu gerçekleşmiştir.

Düzenlenen "Benefits of Capability Maturity Model (CMMISM ) Implementation in Small and Medium Sized Organizations. CMMISM Model Introduction, Wayne Littlefield" ve "Ontoloji Mühendisliği, Murat Osman Ünalır" eğitim seminerleri ile "Koç Sistem, Pixage", "Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Müh., SciDesktop, National research Council, Bulutlarda Akıllı Bir Yazılım Ölçümleme, Hata Analiz ve Tahmin Aracı:Prest", "TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Müh., Sınırlı sayıda Kusur Verisiyle Yazılım Kusur Kestirim Aracı, YAKUT", "Ege Üniversitesi Bilgisayar Müh., Seagent Çoklu Etmen Geliştirme Çerçevesi" ve "Ege Üniversitesi Bilgisayar Müh., ONTECO : Veri Entegrasyon Temelli Modüler Ontoloji Geliştirme Aracı" demo gösterimlerine yoğun bir katılım sağlanmıştır.

Sempozyumda ayıca, Dr. Hakan Erdoğmuş (President, Kalemun Research Inc. Editor in Chief, IEEE Software), Mike O‘Rourke (Vice President, Rational Software Development) ve Mehmet Akşit (Chair Software Engineering, (Twente Research and Education on Software Engineering (TRESE), Department of Computer Science, University of Twente) davetli konuşmacı olarak yer almış, "Yazılım Geliştirme Kimin İşidir: Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Yetki ve Sorumlulukları", "Özgür Yazılımın Yazılım Sektörü Açısından Stratejik Önemi" ve "Üniversite ve Yazılım Sektörü Arasındaki Bilgi Paylaşımı Sorunu" konulu paneller gerçekleştirilmiştir.

3 gün süren Sempozyuma katılım, beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşmiştir. Sempozyum hem yazılım mühendisliği araştırma sonuçlarının değerlendirildiği bir ortam hem de Bilgisayar ve Yazılım Mühendislerinin mesleki örgütlülüğü EMO‘nun meslektaşları ile bağlarını güçlendirdiği bir etkinlik şeklinde gerçekleşmiştir.

UYMS‘09 Düzenleme Kurulu

 
Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.