MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK TESİSAT ULUSAL KONGRE VE SERGİSİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜ 21-24 KASIM 2013 TARİHLERİNDE İZMİR’DE DÜZENLENİYOR


BASIN AÇIKLAMASI

BASIN 2013-07                                    15 Kasım 2013

ELEKTRİK TESİSAT ULUSAL KONGRE VE SERGİSİ`NİN ÜÇÜNCÜSÜ 21-24 KASIM 2013 TARİHLERİNDE İZMİR`DE DÜZENLENİYOR

TMMOB Elektrik Mühendisler Odası İzmir Şubesi tarafından, meslek alanlarımızdaki gelişmelerin kongre, sempozyum, panel, forum vb.  teknik etkinlikler aracılığıyla sektörle paylaşılması, üniversiteler ile endüstri arasında işbirliğinin geliştirilmesi, teknolojik gelişmelerin sergilenmesi amacıyla 21-24 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde III. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi gerçekleştirilecektir.

"Elektrik Tesislerinde Yeni Teknolojiler ve Verimlilik ana temasıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğimizde; hayatımızın  her alanında yer almaya başlayan enerjinin etkin ve verimli kullanımına yönelik gelişmeler, yenilenebilir enerji teknolojileri kullanılarak ön plana çıkarılan verimlilik uygulamalarının yanı sıra bu sürece ilişkin geliştirilen yeni teknolojiler ve mesleğimize yansımaları katılımcılarla paylaşılacaktır.

Etkinliğimiz; elektrik dağıtım şirketlerinin proje, kabul, tesis yatırım birimlerinde görevli mühendisler, yapı  denetçileri, proje ve taahhüt hizmetleri yürüten serbest müşavir mühendisler, mimarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım,  proje ve kontrol birimlerinde görev alan teknik personel, özel sektörde yatırım yapan büyük ölçekli firmaların temsilcileri, akademisyenler, üst düzey bürokratlar ve diğer teknik elemanlar olmak üzere bini aşkın delege ve 3 binin üzerine ziyaretçiye ve halkımızın ilgi duyan kesiminie ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır.

Kongre çerçevesinde 3 sempozyum ve 1 forum olmak üzere 4 farklı etkinlik gerçekleştirilecektir.

1) VII.Ulusal Aydınlatma Sempozyumu - 21-22 Kasım 2013
Aydınlatma Türk Milli Komitesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası işbirliği ile 2001 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Aydınlatma Sempozyumu`nun yedincisi İzmir`de 21-22 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Sempozyum kapsamında akademik çalışmaların yanı sıra aydınlatma sektöründe yer alan firmalar da uygulamalarına ilişkin sunumlar da gerçekleştirecektir.

2) Güç ve Enerji Sistemleri Sempozyumu - 21-24 Kasım 2013
Elektrik enerjisinin üretiminden iletimine, dağıtımından tüketiciye sunulmasına kadar olan süreçte enerjinin kaliteli ve kesintisiz olması hiç şüphesiz ki üretim, iletim ve dağıtım sistemlerindeki alt yapı iyileştirmelerinin yanı sıra gelişen teknolojinin izlenmesi, tasarım ve uygulamaya ilişkin güncel yönetmelik ve standartlar çerçevesinde gerekli düzenlemelerin yapılması ile olanaklıdır. Bu amaçla gerçekleştireceğimiz Sempozyumda, güç ve enerji sistemlerine yönelik ülkemiz ve dünya ölçeğinde yapılan çalışmalar katılımcılarla paylaşılacaktır.

3) VI.Kontrol Otomasyon ve Yapı Elektronik Sistemleri Sempozyumu- 23-24 Kasım
Yapı elektronik sistemleri, gelişen teknoloji ile birlikte yapı tesis sürecinin en önemli parçalarından biri olmuştur. Tesislerde elektronik sistemlerin kullanımındaki artış nedeniyle mühendislik hizmetlerinin sağlıklı uygulanması, denetlenmesi, tüketiciye sunulması da önemini arttırmaktadır. Yapı elektronik sistemleri ve otomasyon sistemleri kapsamında hizmet üreten firmaların sorunlarının tespit edilmesi, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi açısından da anılan etkinlik tüm sektör bileşenlerine yararlı olacaktır.

Kongre içeriğine uygun olarak daha önce örgüt birimlerimiz tarafından beş kez düzenlenen Otomasyon Sempozyumu ile ilk defa Şubemiz tarafından 2009 yılında gerçekleştirilen Elektronik Güvenlik Sistemleri Sempozyumu birleştirilerek Kontrol Otomasyon ve Yapı Elektronik Sistemleri Sempozyumu adı altında 23-24 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

4) SMM Forumu - 23 Kasım 2013
III. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi`nin önemli etkinliklerinden biri de 23 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek SMM Forumu olacaktır. Ülke genelinde 3.500`ü aşkın serbest çalışma yaşamında faaliyet gösteren SMM (Serbest Müşavir Mühendis) üyelerin mesleğini yaparken yaşadığı sorunların tespit edilmesi, çözüm önerilerinin oluşturulması açısında önemli bir görev üstlenen SMM Forumu`nda mühendislerin ve diğer teknik elemanların görev yetki ve sorumlulukları hakkında farklı ülkelerdeki uygulamalar da incelenerek, ülkemizdeki uygulamalar ile karşılaştırılması konusunda değerlendirme ortamı yaratılacaktır.
Proje, taahhüt, danışmanlık, ölçüm, YG tesislerinde işletme sorumluluğu vb. elektrik mühendisliğini ilgilendiren alanlarda serbest müşavir mühendis olarak faaliyet gösteren SMM`ler, bu etkinlik dolayısıyla ülkemizin bir çok bölgesinden Kongre`yi ve SMM Forumu izlemeye gelecektir.

Panel, Forum, Yabancı Uzman Konuşmacılar ile Sektördeki Gelişmeler Tartışılacak.
Kongre kapsamında 2 açılış sunumu, 76 akademik ve teknolojik özgün bildiri, 3 Panel, 1 Forum, 4 Proje Sunumu, 4`ü yabancı olmak üzere 8 Çağrılı Konuşma gerçekleştirilecektir.
Kongrenin açılışında, güneş enerjisinden elektrik üretimindeki ülkemizde ve dünyadaki önemli gelişmeler ve CERN deneyleri sonucunda elde edilen yeni teknolojiler konusunda uzman akademisyenler tarafından iki ayrı açılış sunumu gerçekleştirilecektir.  

Ülkemizde Yenilenebilir Kaynaklarından Elektrik Enerjisi Üretimine İlişkin Gelişmeler Paneli`nde ülkemizin enerji planlamasında önemli bir yer alması gereken yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve buna bağlı olarak elektrik enerjisi üretimi ile ilgili önemli gelişmeler sektörle paylaşılacaktır.

Enerji Verimliliği ve LED`li Yol Aydınlatması Panelinde, önümüzdeki süreçte sıklıkla kullanılması beklenen LED`li yol aydınlatma sistemlerinin enerji verimliliği yönünden değerlendirilmesi yapılacak, böylelikle kamunun ileriki süreçlerde yol aydınlatmasına ilişkin yatırımlarının bilimsel ve teknik yönden daha sağlıklı yapılandırmasına olanak sağlanacaktır.

Elektrik Tesislerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Panelinde ise  kendine has çalışma şartları açısından yüksek risk sınıfında bulunan elektrik tesislerinde faaliyet gösteren tüm meslek grupları en büyük sorunlarından biri olan işçi sağlığı ve iş güvenliği şartlarının iyileştirilmesine yönelik önerilerin yanı sıra üretiminden, iletimine, dağıtımından tüketimine kadar işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından ülkemizdeki ve bölgemizdeki olumlu ve olumsuz uygulamalar tartışılacaktır.

Yabancı Uzman Konuşmacılar, Elektrik Sektöründe Dünya`da Yaşanan Son Gelişmeleri Katılımcılara Aktaracak
IEC ve CENELEC`te standart hazırlama ve proje gruplarında yer alan, aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren uzman yabancı konuşmacılar tarafından Kongre kapsamında özel sunumlar gerçekleştirecektir. Bu çerçevede, Yeni Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Kablolar Açısından Yangın Güvenliği, sektörü en çok ilgilendiren konulardan biri olan Elektrik Tesisatına İlişkin  Standardizasyon Çalışmaları ile birlikte Aydınlatma Yönetim ve Kontrol Sistemlerinde Yaşanan Gelişmeler simultane tercüme yöntemiyle katılımcıların dikkatine sunulacaktır.

Son Teknoloji Ürünleri Sergilenecek

Elektrik sektörü ve meslek alanımıza ilişkin gelişmelerin izlenmesi, üniversiteler ile endüstri arasında işbirliğinin sağlanması, mühendislik uygulamalarının ve etkileşim içinde bulunan diğer alanlardaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sunulması, değerlendirilmesi ve tartışılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğimiz kapsamında aynı zamanda elektrik sektörünün ulusal ve uluslararası alanda önde gelen 50`ye yakın  firmanın yer alacağı Sergi ile sektördeki teknolojik gelişmeler katılımcılarla buluşacaktır.
Kongre ile eşzamanlı olarak Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi sergi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli ve önde gelen firmaların tanıtım standları yer alacaktır. Aydınlatma, otomasyon, yapı elektronik sistemleri, güç ve enerji sistemleri, ölçme alanlarında faaliyet gösteren firmaların katıldığı sergide Kongreye katılan delegeler ve diğer ziyaretçilerin gelişen teknolojiler ile tanışma ortamı sağlanacak, ekipman ve malzeme gereksinimi olan kişi ve firmalar arasında birebir görüşme olanağı sağlanacaktır.

Kongre Süresince "Elektrik Tesislerinde Yanlışlar" Temalı Fotoğraf Sergisi ve "Elektrik Müzesi" Düzenlenecek

Gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ile ülkemizde elektrik tesisatlarına yönelik hatalı ve riskli uygulamalardan oluşan fotoğraflar Kongre süresince sergilenecektir. Bu çerçevede, trafo merkezlerinin, kent aydınlatmasının, elektrik direklerinin, enerji dağıtım ve iletim hatlarının, yer altı elektrik şebekesinin dahili ve harici elektrik tesisatlarının vb. diğer konulardaki kent elektrifikasyon sistemi hakkında fotoğraflar ile sergiye katılım sağlanabilecektir.
Sergi alanında düzenlenecek Elektrik Müzesi`nde tarihi nitelikleri olan ve geçmiş dönemlerde kullanılmış teknolojileri de tanıma fırsatı veren bir çok materyal sergilenecektir. Günümüzde kullanılan yeni ve teknolojik malzemeler ile geçmiş teknoloji yan yana gelerek tarihi bir süreç gözler önüne serilecektir.

Enerji, enerji verimliliği, elektrik, elektronik, otomasyon, aydınlatma gibi meslek alanımızı doğrudan ilgilendiren, enerjinin üretiminden dağıtımına, zayıf akım içeren bina iç tesisatına kadar geniş bir yelpazede ele alınması hedeflenen Kongre, tasarlayan, üreten, uygulayan ve kullananları bir araya getirecektir. Bu nedenle mühendis, mimar, akademisyen, kurum ve kuruluş temsilcileri ve sanayicilerin ortak platformu olması hedefiyle tüm kişi, kurum ve kuruluşların etkinliğimize katılarak katkı ve önerilerini sunmalarını bekliyoruz.

İletişim
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Tel : 0232 489 34 35 Faks : 0232 445 49 49
e-posta : izmir@emo.org.tr
www.izmir.emo.org.tr
www.elektriktesisatkongresi.org



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

2024`ÜN EN ÖNEMLİ SİBER GÜVENLİK TEHDİTLERİ - SEMİNER

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

8 MART DÖVİZ ATÖLYESİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

Okunma Sayısı: 146


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.