MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 MERSİN ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 MERSİN   NİĞDE   KARAMAN 
 

 
FORMLAR
 
ÜYELİK
 
SMM
 
TEMSİLCİLİKLER
 
MİSEM BAŞVURU FORMU
 
SMM YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİK
 
RADYO
 
EN AZ ÜCRET TANIMLARI KİTAPÇIĞI
 

EMO Mersin Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 27

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

“YAPILACAK YENİ BALIKÇI BARINAĞININ ÇEVRESEL ETKİLERİ KONUSUNDA YETERİNCE DEĞERLENDİRME YAPILMAMIŞTIR”


GÜNDEM

 
Sekreteryalığı Şubemiz tarafından yürütülen TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, kentimizde bulunan balıkçı barınağının taşınması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılacak yeni balıkçı barınağının çevresel etkileri konusunda yeterince değerlendirme yapılmadığını vurgulayan Mersin İKK Dönem Sözcüsü Seyfettin ATAR’ın yapmış olduğu basın açıklaması metnine yazımız devamından ulaşabilirsiniz.
 

 TMMOB

 

MERSİN İL KOORDİNASYON KURULU

MERSİN BALIKÇI BARINAĞI KOMİSYON RAPORU

 

Modern balıkçı barınaklarına sahip olmak Mersin Balıkçılık sektörü açısından en önemli sorunlardan biridir. Hem kent merkezindeki Balıkçı Barınağının hem de Karaduvar`daki Balıkçı Barınağının mevcut durumu Mersinde "Balık Kültürü" ve "Balıkçılık Sektörünün" gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biridir. Her iki barınak da hem toplumun hem de balıkçının ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktadır. Bu anlamda Mersin kentinin balıkçı barınağı sorununa sırtını dönmesi veya balıkçıları görmezden gelmesi asla düşünülemeyecek bir konudur.

 

Geleneksel barınak olarak kullanılan mevcut liman rıhtımlarını ticari balıkçıların boşaltmaları istenilmektedir . Balıkçı barınağı olarak bilinen Çamlıbel rıhtım ve iskeleleri kooperatif verilerine göre 125 ticari 280 amatör balıkçı gemi ya da teknesine, 7-8 adet restoran ve gezinti gemisine ev sahipliği yapmaktadır. Bununla birlikte bu gemilere verilen hizmetler modern bir balıkçı barınağında olması gereken standartların oldukça altındadır. Liman hizmetlerinin eksikliği sadece balıkçıları zor durumda bırakmakla kalmamakta, aynı zamanda kent halkının deniz ve balık kültürünü edinmelerini, dolayısıyla önemi yadsınamayacak denizine, denizel canlı kaynaklarına ve bu kaynağı sofralarına getiren başta balıkçılar olmak üzere sektör çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini engellemektedir.

 

Balıkçıların mevcut barınaktaki sorunları

·      Ürünün açık artırma usulü ile satılabileceği bir mekan olmadığı için değerinin altında satılıyor olması. Sayıları 40-50 arasında değişen 12 m den büyük gemilerin yaklaşık dörtte üçü ürününü daha önceden borçlu oldukları kabzımallara göndermekte ve verilen fiyata razı olmaktadır. Olması gereken limana gelen ürünün kooperatif tarafından açık artırma usulü ile satılması ve ürünün en yüksek değeri veren alıcıda kalmasıdır. Bu sistemin en büyük avantajı balıkçılığın ekonomik sürdürülebilirliğine hizmet etmesidir. Ayrıca doğal stoktan çekilen ürün kayıt altına alınmış, yasal kriterlere uygunlu denetlenmiş, kooperatif payı ve vergi miktarı belirlenmiş olacaktır.  

·      Çekek yeri olmaması. Balıkçı gemilerinin sualtındaki kısmının bakım onarımı için tercihen yılda bir kez karaya çekilmesi gerekmektedir. Donanımlı bir barınağın bu hizmeti verebiliyor olması gerekir.

·      İşçi güvenliği. Mevcut barınakta yeterli rıhtım ve iskele yoktur. Bu nedenle özellikle büyük gemiler birbiri üzerine yanaşmaktadır. Limanda yeterli aydınlatma da olmadığı için karanlıkta balığını rıhtımdaki kamyona yüklemeye çalışan balıkçılar sayıları yediye kadar çıkabilen diğer gemilerin üzerinden geçmek zorundadır. Aradaki gemilerin zemini kaygan, ambar kapakları açık olabilmekte ve geçiş esnasında önemli kazalara sebebiyet verebilmektedir.

·      Manevra ve seyir güvenliği. Özellikle sezon başında ürün indirmek için ve kış aylarında fırtınadan kaçmak için Mersinli gemilerin haricindeki balıkçı gemileri de çok iyi tanımadıkları barınağı kullanmak zorundadır. Rıhtımın yeterli olmaması sebebiyle özellikle bu gemiler barınağın ortasına demirlemektedirler. Bazen de rıhtıma yakın bağlamış bir gemi limandan çıkmak için üzerine yanaşmış tüm gemileri hareket ettirip dar alanda manevra yapmak zorunda kalabilir. Rüzgarın kuvvetli olduğu zamanlarda bu önemli manevra sıkıntılarına sebep olmaktadır.

·      Balık kontrol yeri olmaması. Denizel canlı kaynakların ve bir istihdam kaynağı olarak balıkçılığın sürdürülebilir olması için veriye dayalı olarak yönetilmesi gerekmektedir. Bunun için arzu edilen, her karaya çıkış noktasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı ve 24 saat kontrol ve kayıt hizmeti yürüten bir ofis ve balık ölçüm laboratuvarına ihtiyaç vardır. Mevcut barınakta bu kayıt ve kontroller sağlıklı yapılamamaktadır. Toplanan veri genellikle balıkçı beyanına dayanmaktadır. Vergi, yasak ve ceza endişesi yaşayan birçok balıkçı tam bir kontrol olmadığı için gerçek dışı beyanda bulunabilmekte ve maalesef balıkçılığımızın yönetiminde doğruluğu kuşkulu bu veriler kullanılmak zorunda kalınmaktadır.

·      Kent halkının taze ve ucuz balıkla buluşamaması. Su ürünleri besin değerleri yüksek gıdalardır. Doğadan toplanılarak tüketilen nadir besinlerdendir. Taze tüketilmeleri gıda güvenliği açısından kritik önem taşır. Bu nedenle ürünün karaya çıktığı noktada ve fazla el değiştirmeden satılabiliyor olması kent halkına verilen önemli bir hizmettir. Çünkü ürün tazedir ve aracılar azaldığı için ucuzdur. Bu hizmeti alan halk denizine, balığına ve balıkçısına sahip çıkmayı öğrenir. Mevcut barınak buna imkan tanımamaktadır. Barınak halkın kolay erişebileceği bir mekanda ise bu hizmeti verebilir.

 

Mersin kentinin önemli bir sorunu olan Balıkçı Barınağı konusunda Mersinli aktörlerin dahil olmadığı bir çözüm üretme biçimi yöntem açısından gelecekte daha büyük sorunlar oluşturmaya aday; sorun çözmekten ziyade sorun üretmeye açık bir yöntemdir.

 

Şimdiye kadar edinilen bilgilerden çok kısa bir zaman içinde, konu ile ilgili yetkinliği sınırlı bürokratlar tarafından ve az sayıda değişken dikkate alınarak Yeni Balıkçı Barınağı`nın yeri ile ilgili alternatifler belirlenmiş ve bu alternatiflerden biri üzerinde çalışmaların devam ettiği görülmektedir.

 

Yapılan konum belirleme çalışmalarında 6 alternatifin belirlendiği (1-mersin yat limanı batısı, 2-mezitli deresi doğusu, 3-mezitli deresi batısı, 4-viranşehir-soli antik kenti, 5-Soli antik kenti batısı ve 6-davultepe orman kampı civarı), bunlardan Soli antik kenti batısındaki alternatifin uygun görüldüğü, ancak çalışmaların ön raporda uygun görülmeyen Mezitli Deresi doğusunda devam ettirildiği görülmektedir. Bu her ne kadar yetersiz de olsa yapılan yer belirleme çalışmalarının hiç bir öneminin olmadığını ve bu tür büyük yatırım kararlarının keyfe keder verildiğini göstermektedir.

 

Yapılacak balıkçı barınağının çevresel etkileri konusunda da yeterince değerlendirme yapılmamıştır. Yapılması planlanan balıkçı barınağının olası çevresel etkilerinin aşağıdaki maddeler çerçevesinde yaşanması öngörülmekte ve önemli soruların cevaplarının verilmesi gerektiğine inanılmaktadır.

·      Proje alanı içindeki su ortamında kazı, dip taraması vb. işlemler sonucunda deniz ve kara ortamında yaşanacak kirlilikler ve canlıların yok olabileceği değerlendirilerek alan tespiti ile ilgili bu konu hakkında bilimsel çalışmalar yapıldı mı?

·      Proje kapsamında canlıların özel yaşama alanları göz önüne alındı mı?

·      Proje Alanı ve Etki Alanının Mevcut Kirlilik Yükü (hava, su, toprak), Deniz Suyunun Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği: Deniz Suyunun Genel Kalite Kriterleri ve Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği Ekine göre Bakanlıktan Yeterlik/Ön Yeterlik Belgesi almış laboratuarlara son altı ay içerisinde yaptırılan analiz sonuçlarının değerlendirilip balıkçı barınağı alanının uygun olup olmadığı tespiti yapıldı mı?

·      Proje alanının doğal afet durumu nedir? Yapılması düşünülen saha, dolgu alanı olan ve her yıl sahil şeridinde çökmeler meydana gelen bir alanda balıkçı barınağının inşasının yapılması doğru mudur?

·      Proje Alanı ve Etki Alanının Hidrolojik Özellikleri ve Yüzeysel Su Kaynaklarının Mevcut ve Planlanan Kullanımı, Faaliyet Alanına Mesafeleri ve Debilerinin uygunluğu bilimsel analizler yapılarak projeye etkilerinin nasıl olacağı değerlendirildi mi?

·      Kara ve Deniz Ortamındaki Flora ve Yaşam Alanlarının tespiti: arazide gözlem, anket ve görüşme sonucu tespit edilen türler ile literatürden alınan türlerin ayrı ayrı belirtilmesi, arazi çalışmasının vejatasyon döneminde yapılması, çalışma yönteminin verilmesi, flora elemanlarının tümünü kapsayacak şekilde Familya, Cins, Tür, Türkçe Adları, Endemizm Durumu, Fitocoğrafik Bölge, Tehlike Kategorileri, ulusal mevzuat ve uluslar arası sözleşmeler kapsamında Koruma Statüleri ile ilgili elde edilen verilerin tablo halinde düzenlenmesi, önemli bitki alanlarına ilişkin bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu bilgilere yönelik çalışmalar yapıldı mı?

·      Arazinin hazırlanması ve yapılacak işler  kapsamında nerelerde, ne kadar alanda  ve ne miktarda hafriyat yapılacağı, hafriyat artığı malzemenin nerelere taşınacağı,  nerelerde depolanacağı veya hangi amaçlar için kullanılacağı inşaat başlamadan önce kamu oyuyla paylaşıldı mı?

·      İnşaat ve işletme aşamasındaki katı atıkların cinsi (evsel nitelikli katı atıklar,  yatlardan kaynaklanan atıklar, tamir ve bakımından kaynaklanacak atıklar vb.), miktarı  ve bertaraf yöntemleri, yerüstü ve yeraltı sularına olan etkileri değerlendirildi mi?

·      Deniz ortamında olası bir hafriyat atık oluşumunda hafriyat atığının niteliğinin tehlikeli atık statüsünde olması halinde bu atıkların nasıl değerlendirileceği öngörüldü mü? veya bu atıklarla ilgili önceden bir çalışma yapıldı mı?

·      İnşaat ve işletme aşamasında oluşacak gürültü ve alınan/alınacak önlemler inşaat ve işletme aşamasında oluşacak emisyon kaynakları ve alınan/alınacak  önlemler (dolgu malzemesinin taşınması, boşaltılması ve depolanması, işletme  aşamasında iskeleye gelecek yük tiplerine bağlı olarak  yükleme, boşaltma, taşınma  gibi faaliyetler sırasında hakim rüzgar etkisiyle oluşabilecek tozlanma vb.)  hesaplandı mı?

·      inşaat aşamasında su altında ve üzerinde yapılacak çalışmaların ve işletme  aşamasında yapılacak çalışmaların deniz ortamına ve denizdeki ekosisteme ektileri değerlendirildi mi?

·      Projenin tamamlanması sonrasında su sirkülasyonu doğal akışının nasıl etkileneceği ve akıntı sirkülasyon-su kirliliği İlişkisinin irdelenmesin yapıldı mı?

 

Yapılan etüt çalışmalarında yapım işine ait teknik analizler dışında, mevcut profesyonel balıkçı sayısı, Çamlıbel ve Karaduvar`daki balıkçı barınakların kapasiteleri, bu barınakların kapasitelerinin arttırılmasının mümkün olup olmadığı gibi temel sorulara yanıt aramak yerine doğrudan bir yeniden yapım işinin düşünülmesi projenin bir diğer yetersizliğidir.

 

Çamlıbel Balıkçı Barınağında esas yoğunlu yaratan ve profesyonel balıkçılar açısından durumu zorlaştıran esas etkenlerden birinin amatör balıkçılar olduğu, amatör balıkçılara dönük yeni bir tesis üretmenin hem daha ucuz hem de bu tür mekanların ihtiyaç duyduğu geri hizmetler nedeniyle daha kolay olduğu hem de amatör balıkçı barınaklarının çevresiyle daha kolay ilişki kurabildiği (çevre kirliliği, koku vs) göz ardı edilmiştir.

 

Balıkçı barınaklarının hem barınak içi işletme örgütlenmesi hem de barınağı işler halde tutan balıkçıların özgün sosyo-ekonomik koşulları dikkate alınarak planlanması gerekmektedir. Balıkçı barınakları içinde bulundukları balıkçı kasabasıyla veya ona hayat veren balıkçılar ile anlamlıdır.

 

Mevcut barınağı kullanan balıkçıların önemli bir kısmı Kooperatif isminden de anlaşılacağı gibi Kültür, Barış ve Gazi Mahallelerinde ve Bahçelievler`de ikamet etmektedir. Balıkçıların çoğunun özel aracı yoktur ve toplu taşıma araçlarının çalışmadığı saatlerde de (genellikle sabah gün doğmadan) denize çıkmaları gerekmektedir. Mevcut barınakta ulaşım genellikle yürüyerek ya da bisikletle sağlanmaktadır. Yeni yapılacak olan barınağın yerinin de hem balıkçılar hem de denize ve balığa hevesli kent halkı tarafından kolay ulaşılabilecek mesafede olması önemlidir.

 

Ayrıca balıkçı barınağının yapılması planlanan alan bugün yoğun şekilde konut kullanımlarının yer aldığı bir alanın hemen güneyinde yer almaktadır. Balıkçı barınağının içinde yürütülecek olan çalışmalar (bakım, onarım, balık satışı vb) ve barınağın yaratacağı yoğun ticari hareketlilik çevresi açısından olumsuz koşullar doğuracaktır.

 

 

Balıkçı barınağının mekansal tasarımının çevre ile olan ilişkisinin düşünülmeden yapılması ile barınağın kente eklemlenmesinde ciddi sorunlar doğuracaktır. Bununla birlikte barınak duvarları bir grafiti festivali yada barınakta olta balıkçılığı müsabakalarına düzenlenerek, barınak bir çekim merkezi haline de getirebilir.

 

Tüm bu başlıklar yanında Çamlıbel`deki balıkçı barınağının bundan sonraki durumu da ayrı bir değerlendirme konusudur. Barınak, mevcut balıkçılar başka bir barınağa taşındıktan sonra yeni bir "Marina" vakasına dönüşebilir. Bu tür kamusal kullanımların özel ve prestijli olanlara dönüşmesi hem kamusal niteliğinin zarar görmesine neden olacak, hem de merkezdeki mevcut ticari hizmetler üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. Bu gün Mersin Forum AVM ve Mersin Marina gibi yeni ticari odakların kent merkezi üzerindeki olumsuz etkileri gözler önündedir. Mersin büyük ölçekli ticari zincirler karşısında küçük ölçekli yerel ticaret unsurlarını koruyacak stratejileri bir an önce gündemine almalıdır.

 

Eğer balıkçılar geleneksel barınaklarından çıkartılmak isteniyorlarsa, boşalttıkları mekan için planlanan yapılaşmayı bilme hakları vardır. Mevcut limanın balıkçılar için sadece fiziksel değil aynı zamanda duygusal önemi vardır. Orası balıkçıların fırtınadan kaçıp sığındıkları adı üzerinde barınaklarıdır.

 

Kentimize çağdaş niteliklere sahip bir balıkçı barınağının yapılması, bu engellerin ortadan kaldırılması yönünde atılacak önemli ve doğru bir adımdır. Dikkat edilmesi gereken nokta, bu yatırımın en doğru şekilde kurgulanması ve hayata geçirilmesidir. Bu da ancak tüm paydaşların uzmanlık ve sorumluluk alanlarında gerekli incelemeleri yapmaları ve sürece katkı koymalarıyla mümkün olacaktır.

 

 

Saygılarımızla

 

Mersin İKK adına İKK sekreteri

Seyfettin ATAR

 

Not:

Sarı bölge ÇMO görüşünden

Mavi bölge MO görüşünden

Yeşil bölge Hüseyin hocanın görüşünden alınmıştır

 

KOMİSYON ÜYELERİ

 

ALİ CENAP YOLOĞLU NEZİH TURHAN

ERDAL ÖZCAN

ALİ KARAAĞAÇ

MEHMET YORMAZ

RUKEN TANIŞ

SİNAN CAN

YASİN ÖZAY

GAZİ BAL

VOLKAN KARASU

SİNAN TÜTÜNCÜ

ESRA ŞAHİN BURAT

SİNAN BURAT

BESİME İÇGÖREN

 

 

 

 

 



EMO MERSİN ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ DOÇ. DR. ALKAN ALKAYA ENERJİ TASARRUFU HAFTASINDA ENERJİ TASARRUFU VE ENERJİNİN VERİMLİ KULLANIMI İLE İLGİLİ SUN RTV / İÇEL TV ORTAK YAYİNİNDA TUĞBA YÜRÜK İLE GÜN IŞIĞI PROGRAMINA KONUK OLDU

22.01.2024
 


Çok Okunanlar


MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ’NDE EMO ÇOCUK KULÜBÜ STANDIMIZLA YER ALIYORUZ.

ELİSA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDEN SN. ZEYNEP AKÇAY EMO MERSİN ŞUBE BAŞKANIMIZ DOÇ. DR. ALKAN ALKAYA`YI ZİYARET ETTİ.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBE KURUCU BAŞKANI SN. KAMER GÜLBEYAZ VE ÖNCEKİ DÖNEM ŞUBE BAŞKANI SN. UGUR TULAY EMO MERSİN ŞUBE BAŞKANIMIZ DOÇ. DR. ALKAN ALKAYA`YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU.

EV SAHİPLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİMİZ NUMERİCA ART PROJECT’İN “DÜŞÜNSEL UFUKLAR” BAŞLIKLI TOPLANTI DİZİSİ 4. SUNUMU İLE DEVAM EDİYOR

KARAMAN İL TEMSİLCİLİĞİMİZE BAĞLI ÜYELERİMİZİN DÜZENLEDİĞİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİK.

ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ’NDE ELEKTRONİK VE ELEKTRONİK HABERLEŞME MÜHENDİSLERİNİN DE YETKİ SAHİBİ OLMASI İÇİN YÖNETMELİK TASLAĞI HAZIRLANDI

EV SAHİPLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİMİZ NUMERİCA ART PROJECT’İN “DÜŞÜNSEL UFUKLAR” BAŞLIKLI TOPLANTI DİZİSİ 3. SUNUMU İLE DEVAM EDİYOR

BEENERJİ KURUCU ORTAKLARI DEĞERLİ MESLEKTAŞIMIZ SN. ERKAN EMSEN VE SN. BURCU SUNGUR EMO MERSİN ŞUBE BAŞKANIMIZ DOÇ. DR ALKAN ALKAYA `YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU.

İYİ PARTİ YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SN. AHMET ARICAN ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU VE YAPMAYI PLANLADIKLARI PROJELERİ ANLATTI. NAZİK ZİYARETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ) MERSİN TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (MERSİN TTO) TARAFINDAN ’AR-GE PROJE PAZARI 2024’ PROJE BAŞVURUSU, 1503 PROJE PAZARLARI DESTEĞİNİ ALDI.

Okunma Sayısı: 1279


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.