MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BÖLÜM BAŞKANLARI İZMİR`DE BİRARAYA GELDİ



 
Odamız tarafından 25 Ekim 2014 tarihinde İzmir`de Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanları Toplantısı yapıldı. Toplantıya üniversitelerimizden 54 bölüm başkanı katıldı. Toplantı sonucunda EMO`nun önerisi doğrultusunda EMO`nun sekretaryalığını yürüteceği Bölüm Başkanları Konseyi oluşturulmasına karar verilirken, Dönem Sözcülüğüne de İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin Türkay getirildi.
 

 EMO tarafından düzenlenen Bölüm Başkanları Toplantısı, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil‘in açılış konuşması ile başladı. Öncelikle bölüm başkanlarına katılımları için teşekkür eden Yeşil, Odanın bilimsel anlamda ve mesleki anlamda yürüttüğü sempozyum gibi çalışmalar ve üniversitelerimizle işbirliği içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

Hüseyin Yeşil, mühendisin uluslararası standartlarda iyi bir eğitim almasının ancak yeterli sayıda öğretim üyesi, altyapı ve bilimsel eğitim programı ile olanaklı olduğunu vurgularken, "Mühendislik eğitiminde, gerek açılan okullar ve gerekse plansız arttırılan kontenjanlar, özellikle belirli bölümlerden mezun mühendislerin istihdam sorununu arttırdığı gibi, mühendisin kimliğinde erozyon yaratmaktadır" saptamasını yaptı. 

Yeşil, EMO‘nun mesleki alanlarıyla ilgili akademik eğitim alanına ilişkin sayısal olarak şu verileri katılımcılarla paylaştı:

"Odamız meslek alanlarıyla ilgili olarak, 2005-2006 öğretim döneminde 18‘i vakıf olmak üzere 53 üniversitede eğitim verilmekte iken, 2014 öğretim döneminde 40‘ı vakıf olmak üzere toplam 148 üniversitede eğitim verilmektedir. Son 7 yılda meslek alanımızdaki  bölüm sayısı hızla artmış, 2007 yılında 55 olan Elektrik, Elektronik, Elektrik Elektronik, Elektronik-Haberleşme, Kontrol ve Biyomedikal Mühendisliği toplam bölüm sayısı 2013‘de 113‘e, 2014‘de ise 148‘e çıkmış ve toplam kontenjan da 3 kat artarak 4.071 den 12 bin 171‘e yükselmiştir."

EMO‘nun meslek içi eğitimine ilişkin de bilgi veren Hüseyin Yeşil, "2004‘de kurduğumuz MİSEM ile de 22.000‘i farklı kişi olmak üzere toplamda 32 bin üyemize meslek içi eğitim vermiş bulunuyoruz. Üye sayımızın 47 bin olduğu düşünüldüğünde yüzde 40‘ının eğitim aldığını görebilirsiniz" dedi. 

EMO‘nun yürüttüğü mücadelenin sonucunda meslektaşların diplomalarındaki mühendis unvanına ilişkin sorunun çözüldüğünü anlatan Hüseyin Yeşil, "Uzun uğraşlar sonucunda diplomalara mühendis unvanı yazılmasını sağladık" diye ifade etti. 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, teknoloji fakülteleri konusundaki yaşanan olumsuz gelişmeleri de bölüm başkanlarıyla şöyle paylaştı:

"Sorunu hukuki platforma taşıdık. Ancak yargının verdiği yürütmeyi durdurma kararından sonra Üniversitelerarası Kurulun da görüşünü alarak YÖK teknoloji fakültelerinden mezun olacaklara yine mühendis unvanı verilmesine ilişkin karar aldı. Bu kararla hem Üniversitelerarası Kurul, hem de YÖK, gençlerimizin de mağduriyetine yol açan teknoloji fakülteleri sorununu başlatmakla kalmamış, daha da büyük bir sorun haline dönüştürülmesine neden olmuşlardır. Bu son kararla ilgili de hukuki mücadelemiz gereken çerçevede sürdürülecektir. Teknoloji fakülteleriyle ilgili meslek alanımızı olumsuz etkileyecek adımlar karşısında yürüttüğümüz mücadelede, üzülerek ifade etmek isterim ki üniversitelerimizden yeterli desteği göremedik."

Bölüm Başkanlarının daimi bir yürütmesi olması gerektiğinden bahseden Hüseyin Yeşil, sekretaryalığını EMO‘nun yürüteceği bir Bölüm Başkanları Konseyi oluşturulmasını önerdi.

Konuşmasını tamamlayan Hüseyin Yeşil toplantıyı yönetmek üzere sözü EMO Bilimsel Dergi Baş Editörü Prof. Dr. Hamit Serbest‘e bıraktı.

Toplantının gündemi kapsamında öncelikle Oda Çalışmaları, faaliyetler ve istihdam konusunda Oda Müdürü Emre Metin tarafından "EMO ve İstihdam" konulu sunum yapıldı. Emre Metin‘in ardından EMO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Şenlik tarafından "Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri, Kontenjanlar ve Sıkıntılar" başlıklı ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi.

 

Toplantıda bölüm başkanları sırasıyla söz alarak Elektrik ve Elektronik Mühendisliği eğitiminin mevcut durumu, ders denklikleri, geleceği ve mezuniyet sonrası uygulamalar konusunda görüşlerini dile getirdiler.

Toplantının sonunda Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanları Konseyi Dönem Sözcülüğüne İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin Türkay oybirliği ile seçildi. Bölüm Başkanları Konseyi çalışmalarını yürütmek üzere ayrı bir yönerge çıkarılıp, yine ayrı bir İnternet sitesi hazırlanarak, konseyin sekretarya hizmetlerini yürüten EMO tarafından kamuoyuna sunulacaktır.

Ayrıca toplantı sonuçları ve sunumları rapor halinde tüm bölüm başkanlıklarına gönderilecektir.

 



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

LİSANSSIZ ÜRETİM ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN

MUTLU BAYRAMLAR

PCB TASARIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

EMO-GENÇ ÜYELERİ TEKNİK GEZİYE KATILDI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ`NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

TÜRKİYE’DE İNTERNET’İN 31. YILI BİLDİRİSİ

DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

EMO: MEVZUAT YAMA TUTMUYOR (DOKUZ EYLÜL)

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR

Okunma Sayısı: 103


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.