MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK SEMİNERLER TAMAMLANDI



 
Üniversite eğitimini tamamlayan genç meslektaşlarımızın çalışmak istedikleri meslek alanlarına karar vermelerinde yardımcı olmak ve ilgi alanlarını genişletmek amacıyla düzenlenen Mühendisliğe Hazırlık Seminerlerinin dördüncüsü 13 Ekim-6 Kasım 2014 tarihleri arasında Şubemizde gerçekleştirildi.
 

Özellikle son üç yıl içerisinde üniversiteden mezun olan meslektaşlarımıza yönelik düzenlenen "Mühendisliğe Hazırlık Seminerleri" kapsamında meslek alanları, çalışma hayatında sıklıkla kullanılan yönetmelikler ve temel malzeme bilgileri yer aldı. Eğitimlerde, Elektrik Mühendisleri Odası politikalarına koşut olarak Oda-Üye ilişkisinin geliştirilmesi, daha etkin üye katılımının sağlanması meslek içi eğitiminin önemi vurgulandı.

Seminerler sekiz ana başlık altında gruplanmış ve oniki oturumdan oluşturulmuştu. Toplam eğitim süresi 28 saati bulan seminerlerin sunumunda 32 meslektaşımız görev aldı. Yapılan sunumlar bir CD`de toplanarak katılımcılara verildi. Eğitimlerle; Oda- üye bağının kurulması ve genç meslektaşlarımızı, bilgi sahibi, deneyimli meslektaşlarımızla buluşturma olanağı sağlandı. 

İlk bölümde Meslek Odası, TMMOB, enerji, endüstri ve iletişim alanındaki çalışma konuları aktarıldı. 

Proje kavramı ve proje yönetimi bölümünde; mühendislik uygulamaları açısından proje kavramının oluşturulması, tasarım bilgisi, keşif hazırlama, yapı yaklaşık maliyet hesabı konularında bilgilendirme yapıldı.  Endüstriyel Otomasyon uygulamaları bölümünde, temel bilgiler, endüstriyel otomasyon, malzeme bilgisi, enstrümantasyon ve güç elektroniği konuları yer aldı. 

Yapı tesis süreçlerinin işlendiği bölümde serbest mühendislik çalışmaları (SMM), iç tesisat ve topraklama bilgisi, asansör, yapı denetim, bina otomasyonu, yangın algılama-CCTV-güvenlik sistemleri, Yapı Elektronik Sistemleri Yönetmeliği uygulamalarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Haberleşme bölümünde; hücresel iletişim, bilgi iletişim ağları ile ilgili bilgiler aktarılırken, zayıf akım malzeme bölümünde telefon/TV/FO kablolar ve veri kablolarına ilişkin bilgiler meslektaşlarımıza aktarıldı. Tıp elektroniği, radyasyon güvenliği ve katodik koruma konularının ardından enerji bölümü konularına yer verildi. 

Enerji bölümünde; yönetmelikler, üretim-iletim-dağıtım, elektrik enerjisinin serbestleştirilmesinde yaşanan süreç, enerji verimliliği, enerji verimliliği kanunu, enerji yöneticiliği, YG tesisleri şalt malzemeleri, hücreler, kesicileri akım/gerilim trafoları, AG şalt malzemeleri aydınlatma aygıtları, güneş, rüzgar ve biyokütleden elektrik üretimi konularında ayrıntılı bilgiler  genç meslektaşlarımıza aktarıldı.

Geçen yıl üçüncüsü düzenlenen seminerlere 53 tekil katılım ve ortalama 13 sürekli katılım, bu yıl 59 tekil katılım ve ortalama 16 sürekli katılım olarak artan biçimde gerçekleştirildi.

Seminerlerin son gününde seminerlere katılan meslektaşlarımız ve seminerlerin düzenlenmesinde görev alan eğitmenlerle bir araya gelinerek hem katılım belgeleri kendilerine sunuldu hem de seminerlerin değerlendirilmesi olanağı bulundu.

Üniversitelerden mezun olan meslektaşlarımızın meslek alanı seçme konusunda yaşadığı sorunlu dönemi daha verimli bir sürece dönüştürmeleri konusu önem taşımaktadır. Mesleklerini yerine getirirken yönetmelik ve standartlar konusunda bilgiler, mesleki gelişmelerine büyük katkı sağlayacaktır. Mühendis olarak taşımış oldukları sorumluluklarını yerine getirmeleri ve meslek hayatları boyunca meslektaşları ile sağlıklı ilişkiler geliştirmeleri, salt üniversitede alınan eğitimle sınırlandırılamayacak kadar önemlidir.

Seminerlerin planlanması, hazırlıklarının yapılması, sunumların gerçekleştirilmesi konularında emek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

EMO-GENÇ ÜYELERİ TEKNİK GEZİYE KATILDI

KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK!

PCB TASARIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ`NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI`NDAN BAKANA TEPKİ: `KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK` (SOL.ORG.TR)

BAKAN BAYRAKTAR`IN TERMİK SANTRAL VAADİNE TMMOB`DAN TEPKİ: İHTİYAÇ YOK! (EGEPOSTASİ.COM)

EMO: MEVZUAT YAMA TUTMUYOR (DOKUZ EYLÜL)

YAŞANMA İHTİMALİ OLMAYAN ARTIŞ ÜZERİNDEN ORMANLARI YOK ETMEYİN! (YENİ GÜN)

Okunma Sayısı: 60


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.