MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 407

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

3. İZMİR RÜZGAR SEMPOZYUMU VE SERGİSİ DÜZENLENECEK



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir şubeleri tarafından düzenlenen 3. İzmir Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi 8-9-10 Ekim 2015 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde gerçekleştirilecek. Rüzgar enerjisi alanına ilişkin son teknolojik gelişmelerin değerlendirileceği sempozyum, alanda çalışan akademisyenleri, mühendisleri bir araya getirerek, tartışma platformu oluşturacak.
 

Konunun teknik yanlarının yanı sıra sosyal ve çevresel etkilerin de masaya yatırılacağı etkinlikte, 2‘si akademik olmak üzere toplam 10 bildiri oturumu düzenlenecek. Bu oturumlarda 10‘u akademik olmak üzere toplam 30 bildiri sunulması bekleniyor. Uluslararası katılımında da sağlanacağı etkinlikte, 4 bildiri yabancı konuklar tarafından İngilizce olarak sunulacak. İki panelin yer aldığı program,  bir de sempozyum değerlendirme oturumu da içeriyor.

Sempozyum çalışmaları 8 Ekim 2015 tarihinde saat 09:30‘da açılış töreni ile başlayacak. Açılış töreninin hemen ardından ortaokul öğrencilerin katıldığı "Temiz Bir Dünya için Yenilenebilir Enerji" konulu yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında ilk olarak "Rüzgâr Santrallerinin Geliştirilmesi" başlıklı oturum düzenlenecek. Mustafa Serdar Ataseven‘in başkanlık edeceği oturumda, Erol Demirer tarafından "Türkiye`de RES`lerin Dünü, Bugünü ve Yarını", Erinç Kısa ve Alkım Bağ tarafından ise "Türkiye`de Rüzgâr Enerjisi Projesi Geliştirme" başlıklı sunumlar gerçekleştirilecek.

"Rüzgâr Ölçüm Teknolojileri" başlıklı ikinci oturumda ise Ferhat Bingöl tarafından "Rüzgâr Ölçümünde Yeni Bir Teknoloji: LIDAR" ve Göksan Gül tarafından "Rüzgâr Ölçümündeki Belirsizliklerin Enerji Analizine Etkisi" başlıklı sunumlar yapılacak. Bu oturuma Inigo Vazquez "Rüzgâr Enerji Analizinde Belirsizlikleri Azaltmanın Maliyeti" ve Klaus Bergmann "LiDAR Ölçümleri Projeniz Değerini Nasıl Artırır? Değişik Saha Koşullarında Kullanılması ile Elde Edilen Tecrübeler" İngilizce sunumlarıyla katılacaklar.

Onur Kısar "Bakım Onarım Sözleşmelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar", Hüseyin Günaydınoğlu "Elektrik Şebeke Yönetmeliği Ek-17 (Performans Test Prosedürü) ve Ek-18 (RES Şebeke Bağlantı Kriterleri) Bağlamında Türbinlerin Şebeke Uyumluluğu", Mahmut Cura ise "RES Kurulum ve İşletme Sürecinde Karşılaşılabilecek Sorunlar" başlıklı sunumlarını üçüncü sırada yer alan "Rüzgâr Santrallerinin İşletmesi" konulu oturumda sunacaklar. Bu oturumda ayrıca Julian Langstädtler "Rüzgâr Enerjisi Santrallerinin Güvenilir Şebeke Entegrasyonu için Uyum Planları ve Elde Edilen Tecrübeler" başlıklı sunumu İngilizce olarak gerçekleştirecek.

Sempozyumun ilk günü "Rüzgâr Santrallerinin Sosyal ve Çevresel Etkileri" başlıklı panel ile tamamlanacak. Konunun sosyal yanları Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları ve Karaburun Kent Konseyi temsilcileri tarafından masaya yatırılacak.

Yerli Saniyede Durum Tespiti
Sempozyumun ikinci günü "Yerli Rüzgâr Endüstrisi" başlıklı beşinci oturum ile başlayacak. Bu oturumda Serhat Karabağ "Rüzgâr Türbini Kanat Üretimi", Gökhan Serdar, "İzmir`den Tüm Dünyada Türbin Kanadı", Ali Emre Demirel "RES Bileşenlerinin Neden Yurtiçinde Üretilmesi Gerekliliği ve Bu Süreçte Yaşanan Sıkıntılar/Çözüm Önerileri", Mehmet Şener Arslan ve Ateş Çelik "Rüzgâr Kule İmalat Sektörünün Malzeme Tedarik Süreçlerinde Karşılaştığı Sorunlar ve Sektördeki Yan Sanayi İhtiyacının Karşılanamaması" başlıklı sunumlarıyla yerli üretimde gelinen noktaya ışık tutacaklar.

Ardından düzenlenecek "Rüzgâr Enerji Santralleri Projelendirme ve İnşa Süreçleri" başlıklı oturumda ise Şeref Uğurlu tarafından "Rüzgâr Enerji Santralleri Lojistik ve Montajı", Uygar Durgunay tarafından "Rüzgâr Türbini Ekipman Tedarik Kontratları ve Proje Süreçleri", Ozan Başkan ve Serhat Karaca tarafından ise "RES Elektrik Projelendirme Süreçleri" başlıklı sunumlar gerçekleştirilecek. Bu oturuma Patricia Chaves Schwinteck ise "Operasyonel Rüzgar Çiftliklerinin İşletme Riskleri-İşletmeye Dayalı Bir Deneyim" başlıklı İngilizce sunumuyla katılacak.

Akademisyenler Bildirileriyle Sempozyuma Katılıyor
İkinci gün paralel olarak iki farklı otumda akademik bildirilerin sunuma geçilecek. Bu oturumlara, Erdem Koç ve Kadir Kaya "Yatay Eksenli Rüzgâr Türbin Kanatlarının Mekanik Tasarım Esasları-Teorik Model", Oktay Karakuş, Ercan E. Kuruoğlu ve Mustafa A. Altınkaya, "Çeşme Yarımadası İçin Rüzgâr Bilgisi Analizi ve Rüzgâr Hızı Öngörüsü", Cem Emeksiz, Numan Sabit Çetin, Zafer Doğan "Rüzgâr Türbini Kanat Bağlantı Noktalarında Şekil Hafızalı Alaşımların Kullanılması", Selim Solmaz ve R. Altuğ Turan "Ortalama Geçmiş Rüzgâr Verileri Üzerinden Rüzgâr Enerjisi Santralleri için Ön Fizibilite Yapılması: Gediz Üniversitesi 100 KW Rüzgâr Enerjisi Uygulaması", Gül Kurt ve Deniz Ersoy "Güneş Enerjisi ve Rüzgâr Enerjisi Dahil Olan Hibrit Güç Sisteminde Farklı Algoritmalar ile Ekonomik Yük Dağıtımının İncelenmesi", Ziya Haktan Karadeniz ve İbrahim Can Güleryüz "Çapraz Akışlı Rüzgâr Türbini Başarımının İncelenmesi Mehmet Fatih Tefek ve Harun Uğuz "Sezgisel Algoritma Kullanarak Rüzgâr Çiftliklerinin Güç Sistemine Etkisinin İncelenmesi", Onur Koşar, M. Serdar Genç, Gökhan Özkan, İlyas Karasu "Kayseri-Pınarbaşı Rüzgâr Potansiyeline Uygun Küçük Ölçekli Rüzgâr Türbini Aerodinamik Tasarımı", Mehmet Güçyetmez, Ertuğrul Çam "Aynı Güç Üretimi İçin Termal ve Rüzgâr Baralarının Yakıt Maliyeti ve Emisyon Açısından Karşılaştırılması", Mustafa Özden, Burçin Çelik, Halil Hakan Açıkel ve M. Serdar Genç ise "Rüzgâr Türbini Kanadının Akış Kaynaklı Deformasyonlarının Sayısal ve Deneysel İncelenmesi" başlıklı bildirileriyle yer alacaklar.

Günün son etkinliği olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM), Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği‘nin temsilcilerinin katılacak "Rüzgâr Enerjisi Mevzuatı ve Yatırımlara Etkisi" başlıklı panel gerçekleştirilecektir.

Lisanssız Üretime İki Oturum

Sempozyumun son gününde ise "Lisanssız Elektrik Üretimi" başlıklı iki oturum düzenlenecek. Bu oturumlara Serpil Köksal "Lisanssız Rüzgar Santralllerinin Projelendirilmesi ve Kabulü", Şadi Büyükkeçeci "Rüzgarda Lisansız Elektrik Üretimi", Engin Deniz "Lisanssız Elektrik Üretimi Süreçleri", Tayfun Bayraktar "Türkiye`de Lisanssız Elektrik Üretimi", Zafer Hamamizade "Türkiye`de Lisansız Elektrik Üretimi ve Kabul Aşamaları" başlıklı sunumlarıyla katılacaklar. Bu oturumlara Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Lisanssız Elektrik Üretim Derneği ve Northel‘den temsilciler yer alacak. "Rüzgâr Türbin Teknolojileri" başlıklı sekizinci oturumda ise Alper Kayhan "Yeni Nesil Verimli Rüzgâr Türbini Teknolojileri", Arif Günyar "Rüzgâr Enerji Türbinlerinde Son Teknolojiler", Mahir Tosun "Türbin Teknolojileri" ve Nıce Yılma Türesay "MM ve 3.XM Türbin Teknolojileri" konulu bildirileriyle yer alacaklar.

Son olarak ise "Sempozyum Değerlendirme" başlıklı oturum düzenlenerek, 3 günlük etkinliğin değerlendirilmesi yapılacak.
İzleyici olarak katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgilere www.ruzgarsempozyumu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

 



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

LİSANSSIZ ÜRETİM ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN

MUTLU BAYRAMLAR

PCB TASARIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

TÜRKİYE’DE İNTERNET’İN 31. YILI BİLDİRİSİ

DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

EMO: MEVZUAT YAMA TUTMUYOR (DOKUZ EYLÜL)

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR

Okunma Sayısı: 474


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.