MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO`DAN `VERİ MADENCİLİĞİ` KAMPI


HABER


 
Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO), İzmir Şirince’deki Matematik Köyü’nde düzenlediği `Akademik Kamp`ların üçüncüsü 8-11 Ekim 2015 tarihlerinde `Büyük Veri ve Madenciliği` başlığı altında gerçekleştirilecek. 3. Akademik Kamp, `Veri Madenciliği` alanında çalışan EMO üyesi yüksek lisans ve doktoru öğrencileri ile alanda çalışan uzman akademisyenleri ve uygulayıcıları bir araya getirecek. Konuya ilişkin hazırlanan basın bültenine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ BASIN BÜLTENİ

Genç Bilim İnsanları İzmir Şirince`de Buluşuyor...

EMO‘DAN "VERİ MADENCİLİĞİ" KAMPI

Elektrik Mühendisleri Odası`nın (EMO), İzmir Şirince`deki Matematik Köyü`nde düzenlediği "Akademik Kamp"ların üçüncüsü 8-11 Ekim 2015 tarihlerinde "Büyük Veri ve Madenciliği" başlığı altında gerçekleştirilecek. 3. Akademik Kamp, "Veri Madenciliği" alanında çalışan EMO üyesi yüksek lisans ve doktoru öğrencileri ile alanda çalışan uzman akademisyenleri ve uygulayıcıları bir araya getirecek.

Bilkent Üniversitesi‘nden Prof. Dr. H. Altay Güvenir‘in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kampta, genç akademisyenlere, veri madenciliğine ilişkin derslerin yanı sıra "meslek etiği", "bilim tarihi" gibi mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler de verilecek. Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Hamit Serbest "Eğitim İyi Bir Şey mi?", İstanbul Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Tayfun Akgül "Bilim Etiği", İstanbul Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Atilla Bir, "Bilim Tarihinden Bir Kesit" başlıklı dersleriyle kamp programında yer alırken, Nesin Vakfı‘ndan Prof. Dr. Ali Nesin "Mühendisler ve Matematik" başlıklı ders ile yer alacak.

Bilkent Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Hakan Ferhatosmanoğlu‘nun "Veri Ambarları ve Birliktelik Analizleri" başlıklı sunumunda ise verilerin akıllı madencilik algoritmaları uygulanmasından önce verinin temizlenmesi, dönüşümlerin tamamlanması ve analiz için modellenmesi gibi önemli süreçleri anlatacak.

"Büyük Veri Dünyasında Ölçeklenebilir Çizge İşleme" başlıklı ve Bilkent Üniversitesi‘nden Doç. Dr. Buğra Gedik‘in gerçekleştireceği sunumda ise telekomünikasyon ve sosyal medya gibi alanlarda kişiler, sistemler ve çevre arasındaki etkileşimlerden çizge yapısında canlı veri olarak elde edilebildiğine dikkat çekilerek, büyük ölçekli çizge işlemede kullanılan teknolojiler ve tekniklere yer verilecek.

Boğaziçi Üniversitesi‘nden Doç. Dr. Ali Taylan Cemgil‘in "Matris ve Tensor Ayrıştırma Teknikleri" başlıklı sunumda ise veri işleme kapsamında bağıntıları bulmak için kullanılan cebirsel matris ve tensor yöntemleri anlatılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi‘nden Prof. Dr. Zehra Çataltepe, "Sosyal Ağlarda Sınıflandırma ve Öznitelik Seçimi" başlıklı sunumuyla son yıllarda önem kazanan ağ bilgisi içeren verilerinden yola çıkarak yapay öğrenme konusuna ışık tutacak.

Duygu Analizi Nasıl Yapılıyor?
Sabancı Üniversitesi‘nden Doç. Dr. Yücel Saygın ise kampa "Metin Madenciliği: Temel Yöntemler ve Duygu Analizi" başlıklı sunumuyla katılacak. Saygın, sunumda sosyal medyada kişilerin paylaştığı metinlere ilişkin veri madenciliği ve doğal dil işleme teknikleri aracılığıyla yapılan duygu analizi çalışmalarına değinecek.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi‘nden Doç. Dr. Osman Abul‘un "Konum Mahremiyeti" başlıklı sunumunda ise son yıllarda akıllı mobil cihazların yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan konum tabanlı servislere ilişkin genel bilgilerin yanı sıra konum bilgilerinin veri madenciliği yöntemleriyle nasıl işlendiği anlatılacak. Sunumda konum mahremiyetine ilişkin çözüm yaklaşımları üzerinde de durulacak.

Arama Motorları ve Google Sibyl
ODTÜ‘den Y. Doç. Dr. Sengör Altıngövde ise "Arama Motorları: Samanlıkta İğne Aramak ve Bulmak!" başlık sunumda, arama motorlarını büyük veri işlenme ve optimazisyonunda kullandığı "indeks budama" ve "önbellekleme" gibi ileri yöntemleri anlatacak.

Kampa Google‘dan katılan Mustafa İspir ise geliştirdikleri Sibyl adlı yapay öğrenme aracına ilişkin bilgiler verecek. Google Research tarafından geliştirilen Sibyl`in özellikleri, başarı örnekleri ve tasarım ilkelerine yer verilecek sunumda, yapay öğrenme uygulamalarında sık görülen problemler ve çıkarılan sonuçlar da katılımcılarla paylaşılacak.

Genetik Veri Nasıl Korunacak
Özyeğin Üniversitesi‘nden Y. Doç. Dr. İsmail Arı ise "Bulut Bilişim ve Büyük Veri Uygulamaları" başlıklı sunumuyla kampa yer alırken, Bilkent Üniversitesi‘nden Y. Doç. Dr. Erman Ayday ise "Büyük Veri Sistemlerinde Veri Gizliliği: Genetik Verinin Durumu" başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaşacak. Kişilerin hastalıklarına kadar hassas bilgiler içeren genetik verilerinin bugün artık sadece kliniklerde kullanılmadığına dikkat çekecek olan Ayday, genetik verilerinin çeşitli kaynaklardan derlenerek, algoritmalar kullanarak nasıl tahmin edilebildiğini anlatacak. Ayday sunumunda genetik verilerin gizliliğinin korunması için alınabilecek önlemlere de dikkat çekecek.

Sabancı Üniversitesi‘nden Y. Doç. Dr. Kamer Kaya ise "Yüksek Performanslı Büyük Veri Sistemleri" başlıklı sunumuyla sistemlerde kullanılan yazılım ve donanımların gelişimini aktaracak.

İstanbul Şehir Üniversitesi‘nden Y. Doç. Dr. Ahmet Bulut‘un vereceği "Ölçeklenebilir, İnteraktif, ve Hataya Dayanıklı Büyük Veri Analizi" başlık derste ise Apache Spark kullanılarak büyük veri setlerinin interaktif ve aşamalı bir yapıda nasıl işlenebildiği uygulamalı olarak genç akademisyenlere anlatılacak.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
İZMİR ŞUBESİ
22 Eylül 2015

 

 

Bağlantılar

www.akademikkamp.org
 


35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK!

Okunma Sayısı: 149


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.