MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

8. YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI SEMPOZYUMU BAŞLIYOR


HABER


 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi tarafından Çukurova Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin desteğiyle 15-16 Ekim 2015 tarihlerinde 8. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM 2015) düzenlenecek. Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde yapılacak sempozyumda; hidrolik, rüzgar, güneş, dalga ve biyokütle enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları bilimsel, teknik, ekonomik, hukuki ve toplumsal boyutlarıyla masaya yatırılacak.
 

  Çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının önemine odaklanan sempozyum çerçevesinde 8 oturumda 41 bildiri sunulacak. Ayrıca iki panel gerçekleştirilecek. Program kapsamında poster bildirilerden oluşan bir oturum da yer alıyor.

 

İklim değişikliği, enerji verimliliği, elektrikli araçlar konularının ele alınacağı sempozyum, 15 Ekime 2015 Perşembe günü saat 09.00`da açılış töreni ile başlayacak. Sempozyumun çağrılı konuşmacıları olarak EMO Bilimsel Dergi Baş Editörü Prof. Dr. Hamit Serbest, Yrd. Doç. Dr. Bilal Gümüş, Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik sunumlarını yapacaklar.

 

İlk Oturumlar Rüzgar ve Güneşe Ayrıldı

 

Sempozyum kapsamında ilk gün iki ayrı salonda paralel oturumlar gerçekleştirilecek. Büyük Salon`da saat 13.30-15.45 saatleri arasında Prof. Dr. Belgin Emre Türkay`ın yöneteceği oturumda; rüzgar enerjisi, rüzgar türbini, rüzgar tüneli, rüzgar potansiyeli ve rüzgar hızına ilişkin çalışmalar 5 bildiriyle aktarılacak. Bu oturumda, Gaziantep Üniversitesi`nden Mehmet Kurtoğlu ve Vedat Mehmet Karslı; İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Semih Günden, Aytuğ Font ve Özcan Kalenderli; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi`nden Emrah Dokur, Mehmet Kurban ve Salim Ceyhan; Niğde Üniversitesi`nden Ulaş Eminoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi`nden Ömer Türksoy; Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu`ndan Oğuzhan Özer, Mersin Üniversitesi`nden Kadir Abacı ve Mersin Meslek Yüksekokulu`ndan Zafer Özer`in bildirileri izlenebilir.

 

Paralel olarak Küçük Salon`da aynı saatlerde düzenlenecek oturum, Yrd. Doç. Dr. Zehan Kesilmiş`in başkanlığında gerçekleştirilecek. Yine 5 bildirinin yer aldığı oturumda, güneş enerjisi farklı boyutlarıyla ele alınacak. Bu oturumda; Kaliforniya Üniversitesi`nden Musa Yılmaz, Dicle Üniversitesi`nden Hibetullah Kılıç ve Bilal Gümüş; Abdullah Gül Üniversitesi`nden Yeliz Yoldaş, Çukurova Üniversitesi`nden Ahmet Teke; Adıyaman Üniversitesi`nden Yasin İçel ve Abdulcelil Buğutekin, İnönü Üniversitesi`nden M. Salih Mamiş; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nden Özgür Çelik ve Hatice Başak Yıldırım, Çukurova Üniversitesi`nden Ahmet Teke; İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Orhan Toy ve Canan Karatekin`in sunumları yer alacak.

 

Sempozyumun ilk gün çalışmaları, saat 16.00-18.00 arasında Büyük Salon`da düzenlenecek panel ile sona erecek. "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Elektrik Üretiminde Yasal Düzenlemeler ve Sorunlar" başlıklı paneli EMO Enerji Daimi Çalışma Grubu Başkanı N. Bülent Damar yönetecek. Panelde; TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, TEDAŞ Genel Müdürlüğü`nden Hacı Hasan Atuğ, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü`nden Ali Bülent Kapcı, EMO Enerji Birimi Koordinatörü Olgun Sakarya`nın değerlendirmelerini dinleyebilirsiniz.

 

Dalga Enerjisinden Biyokütleye Yenilenebilir Enerji

 

Sempozyumun ikinci günü çalışmaları da paralel oturumlarla devam edecek. Büyük Salon`da 16 Ekim 2015 tarihinde 09.15-11.00 arasında düzenlenecek oturumda, dalga enerjisi, akıntıdan elektrik üretilmesi, hidroelektrik santralları için stratejik çevresel etki değerlendirmesi ele alınacak. Yrd. Doç. Dr. İrfan Şenlik`in yöneteceği oturumda; 5 bildiri sunulacak. Bu çerçevede; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nden Evren Turhan ve Atakan Tantekin ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü`nden Abidin Keçeci; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi`nden Bahtiyar Uslu, Afyon Kocatepe Üniversitesi`nden Yüksel Oğuz ve Abdil Karakan; Süleyman Demirel Üniversitesi`nden İbrahim Üçgül, Raşit Aksoy, Ufuk Elibüyük ve Gabil Abdulla; İskenderun Teknik Üniversitesi`nden Selva Bal, Yakup Hameş ve Murat Furat; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi`nden Adem Polat ve Mehmet Kurban birer bildiri sunacaklar.

 

Küçük Salon`da saat 09.15-11.00 arasında yapılacak oturumu da Doç. Dr. Yakup Hameş yönetecek. Biyokütle ve katı atıklardan yenilenebilir enerji üretimi, yeşil enerji istihdamı, atık ısının geri dönüşümünden elektrik üretimi, rüzgar türbinlerinin yapısal sağlık takibindeki yöntem ve çözümleri ile binalardaki fotovoltaik uygulamaların tartışılacağı bu oturumda da 5 bildiri sunulacak. Bu çerçevede Çukurova Üniversitesi`nden Kasım Zor, Ahmet Teke ve Mehmet Tümay; Ordu Üniversitesi`nden Ali Ekber Özdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi`nden Tahsin Atalay, Yavuz Köysal ve Yücel Yaşar Büyüklü; Ordu Üniversitesi`nden Ufuk Erkan; İstanbul Bilgi Üniversitesi`nden Muammer Özbek ve Burak Tonga; Necmettin Erbakan Üniversitesi`nden Rıza Büyükzeren, Hasan Basri Altıntaş, Kerim Martin ve Ali Kahraman`ın akademik çalışmaları izlenebilir.

 

Büyük Salon`da saat 11.00-13.00 arasında Prof. Dr. Güven Önbilgin`in yöneteceği oturum başlayacak. Güneş enerjisinin günlük hayatta kullanımıyla ilgili ayrıntılı 5 bildirinin yer aldığı bu oturumda, ayrıca "Türkiye`nin Güneş Enerjisi Üretme Gücü ve Gelecek Senaryolar" başlıklı çalışma da katılımcıların bilgisine sunulacak. Oturumda, Fırat Üniversitesi`nden Betül Bektaş Ekici; Ordu Üniversitesi`nden Veli Türkmenoğlu; İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Sinan Akbaş ve Canan Karatekin; İnönü Üniversitesi`nden Salih Mamiş ile Dicle Üniversitesi`nden Yıldırım Özüpak; İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü`nden Hasan Gürbüz ve Ahmet Tuncer ile İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü`nden Murat Gezer akademik çalışmalarını anlatacaklar.

 

Teknik Sunumlar

 

Aynı saatlerde Küçük Salon`da da Prof. Dr. Mehmet Salih Mamiş`in yöneteceği, 5 bildirinin sunulacağı paralel oturum gerçekleştirilecek. Rüzgar enerjisi ve türbin sistemlerine ilişkin teknik sunumların yer aldığı bu oturumda, "Yenilenebilir Enerji Kullanımı ile Elektrik Güç Sistemlerinde Enerji Depolama Teknolojileri ve Uygulamaları" başlıklı bildiriyi de izleyebilirsiniz. Bu oturumda da İzmir Katip Çelebi Üniversitesi`nden Ziya Haktan Karadeniz; Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi`nden (TEİAŞ) Halil İbrahim Aydınöz ile Ege Üniversitesi`nden Orhan Ekren; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi`nden Yusuf Alper Kaplan: İstanbul Bilgi Üniversitesi`nden Muammer Özbek ve Kocaeli Üniversitesi`nden Şule Kuşdoğan sunumlarını yapacaklar.

 

Sempozyum programı kapsamında ikinci gün öğleden sonra Yrd. Doç. Dr. Hacer Şekerci`nin yöneteceği oturum, saat 14.00-15.45 arasında Büyük Salon`da yapılacak. Güneş enerji sistemlerine ilişkin teknik sunumların yer aldığı oturumda, "Güneş Enerjisi Sistemlerinin MATLAB/SİMULİNK Simülasyonu" çalışması da yer alacak. Bu oturama da Fırat Üniversitesi`nden Sami Ekici ile Bingöl Üniversitesi`nden Mehmet Ali Köprü; Tunceli Üniversitesi`nden Düzgün Akmaz, Bitlis Eren Üniversitesi`nden Sabir Rüstemli ve Zeki İlcihan; Ordu Üniversitesi`nden Mesut Sümer ile Giresun Üniversitesi`nden Selçuk Bali; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi`nden Nazım İmal ve Harun Çınar bildirileriyle katılacaklar.

 

Küçük Salon`da da saat 14.00-15.45 arasında Prof. Dr. Turgut İkiz`in yöneteceği oturum elektrikli araçlara ayrıldı. "Afyonkarahisar`da Kurulu Olan İnce Film Güneş Panelinin Enerji Üretiminin Bilgisayar Destekli Olarak İncelenmesi" konulu bildirinin de yer aldığı oturumda toplam 6 bildiri sunulacak. Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nden Mustafa Özcan ile Kocaeli Üniversitesi`nden Semra Öztürk; İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Hikmet Bürkav, Bekir Fincan ve Önder Polat; İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Seraser Gizem Dilişen, Nazif Hülagü Sohtaoğlu; Kocaeli Üniversitesi`nden Şule Kuşdoğan; Afyon Kocatepe Üniversitesi`nden Yüksel Oğuz ve Adbil Karakan, Mersin Üniversitesi`nden Yusuf Muratoğlu ve Alkan Alkaya bu oturumun katılımcıları olacaklar.

 

Poster Bildiriler

 

Sempozyum programı kapsamında 16 Ekim Cuma günü Fuaye`de saat 14.00-15.45 arası poster bildirilerinin sunumu yer alacak. Yrd. Doç. Dr. Bilal Gümüş`ün başkanlık yapacağı bu bölümde; Afyon Kocatepe Üniversitesi`nden Abdil Karakan ve Riyad Şihab ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi`nden Bahtiyar Uslu; İskenderun Teknik Üniversitesi`nden Yakup Hameş ve Arzu Gölge; Kocaeli Üniversitesi`nden Atakan Alkan ve Mehmet Zeki Bilgin; Süleyman Demirel Üniversitesi`nden İbrahim Üçgül, Serap Gamze Serdar ve Gabil Abdulla; Bitlis Eren Üniversitesi`nden Kadir Aykut ve Faruk Oral, İnönü Üniversitesi`nden Rasim Behçet; Adıyaman Üniversitesi`nden Harun Türkmenler, Ruşen Can ve Mustafa Gümüş; Süleyman Demirel Üniversitesi`nden Recep Kulcu, Cihannur Cihanalp, Ahmet Süslü ve Deniz Yılmaz`ın poster bildirileri yer alacak.

 

Yenilenebilir Enerjinin Sosyal Boyutu

 

İki günlük sempozyum çalışmaları, saat 16.00-18.00 arası "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Sosyal Boyutu" başlığı altında gerçekleştirilecek panel ile sona erecek. TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Cengiz Göltaş`ın yöneteceği panele, Prof. Dr. Arif Nacaroğlu, Özgür Gürbüz ve Kemal Ulusaler konuşmacı olarak katılacak.

 

Sempozyuma ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Bağlantılar

yeksem.emo.org.tr
 


TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

YAPICIYA EMO`DAN ÖDÜL, TÖREN 26 NİSAN`DA (CUMHURİYET)

Okunma Sayısı: 1167


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.