MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 KOCAELİ ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

ÖNEMLİ EVRAKLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BOLU   KOCAELİ   SAKARYA   ZONGULDAK   BARTIN   KARABÜK   DÜZCE 
 

 
MİSEM BANNER
 
MİSEM DIŞI BANNER
 
ÜYELİK
 
ÜYELİKLE İLGİLİ BELGELER
 
İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR
 
TEMSİLCİLİK ADRES VE TELEFONLARI
 
SMM
 
EĞİTİMLER
 
ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK BAŞVURU FORMU
 
ŞUBEMİZDE SATIŞA SUNULAN KİTAP LİSTESİ
 
ÇALIŞANLAR OLARAK HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?
 
TÜRKİYE’DE MÜHENDİS-MİMAR-ŞEHİR PLANCISI PROFİL ARAŞTIRMASI
 
DERGİ 437. SAYI

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

3. ATEX (PATLAYICI ORTAMLARDA GÜVENLİK) SEMPOZYUMU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


BASIN AÇIKLAMASI

 
İlki 2011 yılında gerçekleştirilen ATEX (Parlayıcı Ve Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu etkinliğinin üçüncüsü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO), TMMOB’ye bağlı Çevre, Jeoloji, Kimya, Maden Mühendisleri Odaları ve Kocaeli Üniversitesi’nin desteği ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından 01-02-03 Ekim 2015 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’ nde gerçekleştirildi.
 

İlki 2011 yılında gerçekleştirilen ATEX (Parlayıcı Ve Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu etkinliğinin üçüncüsü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO), TMMOB`ye bağlı Çevre, Jeoloji, Kimya, Maden Mühendisleri Odaları ve Kocaeli Üniversitesi`nin desteği ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından 01-02-03 Ekim 2015 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi` nde gerçekleştirildi.

 

Patlayıcı ortamlarla ilgili olarak ulusal ve uluslararası mevzuat uygulamaları, personel eğitimi, iş ve işçi sağlığı güvenliği, kamusal denetim, ürün belgelendirme konularının yer aldığı sempozyumda; bu alandaki sektörlerde çalışan, üreticiler, ürün geliştiren, ürün kullanıcıları, denetim sürecinde yer alanlar ile mevzuat yapıcıları bir araya getirildi.

 

Etkinliğe Yoğun İlgi Gösterildi

 

1000‘ e yakın katılımcının bulunduğu etkinlik ilgiyle takip edildi. Sempozyumda "Sorunlar, Belirsizlikler ve Yakın Gelecek" başlıklı panelin yanı sıra 4 farklı oturumda 21 bilimsel bildiri ile Almanya Ulusal Ölçüm Enstitüsü (PTB) Temsilcisi Uwe Klausmeyer tarafından " IECEx Sistemi - Endüstride Ex tehlikeleri ortadan kaldırmak için bir kapsamlı araç " konulu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emekli İş Başmüfettişi Özlem Özkılıç tarafından "Proses Güvenliği Fonksiyonel Güvenlik(SIL) ve ATEX Direktifi İlişkisi" konulu 2 çağrılı bildiri sunuldu.

 

Sempozyum ATEX Konusunda Ülke Çapında Önemli Bir Gelişme Yaratacaktır

 

ATEX (Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu` nun açılış töreninde; Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı H. Avni Haznedaroğlu birçok farklı meslek disiplinini içeren böylesine önemli bir konuda bir araya gelmenin çalışmalara güç kattığını, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği içerisinde bir arada üretme geleneğini pekiştirdiğini belirtti. Bu ortak çalışmanın ürünü olan Sempozyum sonucunda, patlayıcı ortamlar konusunda ülke çapında önemli bir gelişme olacağını vurguladı.

 

Avni Haznedaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: " TMMOB uzmanlık alanlarında örgütlenmiş Odalarıyla mühendislik ve mimarlık mesleklerinin ve meslektaşlarının gelişimi, çalışma alanlarının ve olanaklarının zenginleştirilmesi için çaba gösterirken, uzmanlık alanına ilişkin gelişmeleri kamu yararı açısından izlemektedir. Oluşturduğu birikimi, gereksinim duyan üyelerine aktarmak ve kamu yararına sunmak için çalışmakta, bunun için kitap, dergi vb. yayınların yanı sıra kongre ve Sempozyumlar düzenlemek olduğunu bir kez daha kamuoyuna duyurdu.

 

EMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fidan sempozyumda emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerine başladı. Sempozyumun insani boyutuna dikkat çeken Fidan, "Evrende kutsal olan yaşamdır. Sempozyumun da özü budur. Nasıl canlılara zarar vermeden üretim gerçekleştirebiliriz bunu konuşacağız" dedi. Vahşi kapitalizmin dayattığı sürekli, ucuz üretim ve yüksek kar hırsının kazaları kaçınılmaz kıldığını belirten Fidan, yaşanan iş katliamlarında canlarını veren tüm yurttaşları konuşmasında andı. Fidan, bunlara göz yuman siyasi işbirlikçilerin de suçlu olduğunun altını çizerek, 2003 tarihinde çıkarılan Atex yönetmeliği uygulamasının, aradan geçen 12 yıl sonra ertelenmesine ilişkin kararı eleştirdi. Bu kararın hem yönetmeliğin zaten uygulanmadığının itirafı hem de AKP iktidarının maden cinayetlerinden sorumlu olduğunun da belgesi olduğunu söyledi.

 

EMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fidan, DİSK-AR`ın Mayıs 2014 tarihli çalışmasına göre Türkiye`nin madencilikte AB ortalama değerinden 16 kat daha fazla ölümlü iş kazasıyla karşılaştığını kaydetti. Böyle bir ortamda yangıdan mal kaçırırcasına ATEX Yönetmeliği`nin uygulamasının neden ertelediğini konuşmasında sorgulayan Fidan, siyasilerin her iş kazasından sonra gözyaşları ile açıklama yaptıklarını ama sıra yetkilerini kullanmaya gelince ne yönde kullandıklarının görüldüğünü söyledi.

 

Önce Barış Çağrısı

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil ise konuşmasının başında ülkenin içinde bulunduğu çatışma ortamına dikkat çekerek, bir partinin tek başına iktidar olmak için ülkeyi kaosa sürüklediği bir ortamda sempozyumun yapıldığını anlattı. "Çok zor bir ortamda biz mesleki faaliyetlerimizi sürdürmek zorunda kalıyoruz" diyen Yeşil, "Herkes elini tetikten çeksin. Bir barış ortamı yaşansın. Bu ortamda seçimlere gidilmesini istiyoruz" talebini dile getirdi. Yeşil, TMMOB`nin TTB, KESK ve DİSK ile birlikte 10 Ekim`de Ankara`da düzenlenecek Barış Mitingi`ne katılım çağrısı yaptı.

 

Hüseyin Yeşil, işçi ölümlerinin "kader" gibi söylemlerle tanımlanmasına itiraz ederken, işçi sağlığının maliyet olarak görüldüğünü, işçi sağlığı yerine bu nedenle iş sağlığı kavramının kullanılmaya çalışıldığına dikkat çekti. "AKP iktidarı da işçilerin can güvenliğini sağlayacak düzenleme ve denetimleri yerine getireceğine; küresel rekabeti yani işletmelerin kârlılığını gerekçe göstererek emekçileri koruyan mevcut düzenlemeleri dahi ortadan kaldırıyor ve denetim görevini gerektiği gibi yerine getirmiyor" diyen Yeşil, ATEX sempozyumlarının temel amaçlarından birinin de işçi sağlığı ve güvenliği alanındaki bu olumsuz tabloyu değiştirmeye katkı sağlamak olduğunun altını çizdi. Bunun için tesis denetleme ve uygulamalarında EMO`nun bakanlıkla ortak çalışarak mevzuat oluşturulmasında üzerine düşen sorumluluğu almaya hazır olduğunu açıkladı. Ancak öncelikle kanun koyucuların meslek odalarını bu denetim faaliyetleri içinde yer alabilecekleri bir konuma getirmeleri gerektiğini kaydetti.

 

ATEX Yönetmeliği uygulamasının ertelenmesine konuşmasında geniş yer ayıran EMO Yönetim Kurulu Başkanı Yeşil, şöyle konuştu:

 

"Soma ve Ermenek gibi büyük maden cinayetlerinin ardından toplumdaki duyarlılık nedeniyle yapılan denetimlerde madenler kapatılmak zorunda kalınmıştır. Bu da AKP iktidarına bir taraftan işsizlik, diğer taraftan kömür üretiminde sıkıntı ve kömür yardımlarında aksama olarak yansımıştır. Kömür madenlerindeki yandaş şirket örgütlenmesi nedeniyle de baskı altında kalan geçici hükümet eliyle, erken seçim öncesinde bu kararname ile bir taşla 3 kuş vurulmak istenmekte; ancak asıl vurulan yoksul ve emekçi kitleler olmaktadır.

 

Hüseyin Yeşil, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

"Bu sempozyumda amacımız;  en basit ifadeyle, kapitalizmin sınırsız ve kuralsız karı için ucuz işgücü olarak güvencesiz, sigortasız, tehlikeli koşullarda insan haklarına aykırı biçimde çalıştırılan ve gece yarısı bir tekstil fabrikasında çıkan yangında üzerlerine kilitlenen kapı nedeniyle yanarak ölen genç kızlarımız bir daha olmasın mesajını vermektir.

 

Bu egemenlerin dünyası için tarif edilen "istikrar, kar ve tüketim" onların olsun arkadaşlar. Biz eşit ve özgür bir ülkede barış ve adaleti savunmaya devam edeceğiz. Yüzümüzü topraklarımıza, madenlerimize, fabrikalarımıza, santrallarımıza, yani ortak yaşamın olduğu her yere çevirmeyi sürdüreceğiz.

 

Şimdi bize düşen şey Mühendislik mesleğinin gelişimi ve bilimin kamu yararına kullanılmasında öncülük yapan EMO`nun, önümüzdeki yıllarda da TMMOB ve bağlı odaları ile birlikte toplumsal muhalefetin odağında yer alarak, onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam etmesi olacaktır.

 

Şimdi bize düşen şey karanlığa karşı aydınlığı, faşizme karşı bir arada yaşamı savunmaktır."

 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil`in ardından sırasıyla,

 

TSE Genel Sekreter Teknik Yardımcısı Aykut Kırbaş, Makina Kimya Endüstrisi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Burhan İnan, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Mustafa Bağlan, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bekir Çakır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İstanbul İş Teftiş Grubu Grup Başkanı Zeki Kömürcüde sempozyumla ilgili dilek ve temennilerini belirten konuşmalar yaptılar.

 

Son açılış konuşmasını yapan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Neriman Usta, açılış konuşmalarındaki eleştirilere gösterilen tavra yanıt verdi. Bu sempozyumun önemli bir açığı giderdiğini, ancak sorunun tekniği öğrenmekten ibaret olmadığının altını çizen Usta, "Üniversitelerde olsun, sempozyumlarda olsun bunu nasıl uygulayacağımız sorusu en önemli soru. Uygulamada alınan her karar, siyasi karar ve her karar siyasi mercilerce alınıyor. Tıpkı madenlerde bu direktiflerin ertelenmesi nasıl bir siyasi kararsa, bu ertelemenin sonuçları da o siyasi kararın sonucu olacak. Buradan söylediğimiz itiraz da siyasi bir itiraz olacak" dedi.

 

Usta, meslek örgütlerinin görevini insanın can ve mal güvenliği temelinde sürdürebilmesinin önemine de işaret ederek, buna karşı baskılara da dikkat çekti. Bu baskıların da, bu baskıların savunulmasının da "siyasi bir tavır" olduğunun altını çizdi.

 

EMO Kocaeli Şube olarak bu alanda büyük bir eksikliği gidermenin yanında, başarılı bir sempozyumu tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu da yaşadık. Emeği geçen Sempozyum Düzenleme, Yürütme ve Danışma Kurulları Üyelerine, tüm Kurum ve Kuruluşlara, Bildiri sunan uzmanlara ve panelistlere, bu bilgilerden yararlanan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

 

 

EMO Kocaeli Şubesi
8. Dönem Yönetim Kurulu



TAŞINABİLİR UZATMA KABLOLARI

01.09.2021
 


Çok Okunanlar


KADIN ÜYELERİMİZ İŞYERLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

EMO 48. DÖNEM IV. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ EMO GENÇ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ EMO GENÇ ÜYELERİMİZE SEKTÖRLE BULUŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ SEDAŞ’A ZİYARET DÜZENLENDİ

Okunma Sayısı: 159


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.