MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMANET SEMPOZYUMU BAŞLIYOR



 
Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen “Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu (EMANET), 13-14-15 Kasım 2015 tarihlerinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Mersin Tabip Odası, Mersin Barosu ve Mersin Yenişehir Belediyesi’nin de katkı verdiği sempozyumda; elektromanyetik alanların çevre, insan sağlığı üzerine etkilerinin yanı sıra hukuksal boyutları da masaya yatırılacak. Sempozyumda, yerli ve yabancı akademisyenler; elektromanyetik alanların işitmeye, merkezi sinir sistemine ve bağışıklık sistemine etkilerine ilişkin son araştırma bulgularını paylaşacaklar.
 

Kablosuz İletişim ve Sağlık
Bu yıl üçüncüsü "Sağlıklı Yarınlar İçin EMANET" sloganıyla düzenlenen sempozyum, Mersin Yenişehir Belediyesi Cumhuriyet Salonu`nda 13 Kasım Cuma günü açılış konuşmaları ile başlayacak. Davetli konuşmacı Prof. Dr. Dariusz Leszczynski, Cumhuriyet Salonu`nda saat 11.15`te "Kablosuz İletişim ve Sağlık" başlıklı bir sunum yapacak. İyonlaştırıcı ve iyonlaştırıcı olmayan ışımanın sağlığa etkileri konusunda uzman bir isim olan Leszczynski, elektromanyetik ışımanın hücreler üzerindeki etkilerini anlatacak.

İlk gün öğleden sonra "Elektromanyetik Alanların Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri" paneli düzenlenecek. Özgürlük Salonu`nda saat 14.00`da başlayacak olan ve Doç. Dr. Ahmet Öner Kurt`un yöneteceği panele, Gazi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nesrin Seyhan, 19 Mayıs Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Akar, İstanbul Üniversitesi`nden Prof. Dr. Handan Tuncel ve Sakarya Üniversitesi`nden Prof. Dr. Osman Çerezci katılacak.

Çocuk Etkinlikleri
Aynı saatlerde paralel etkinlik olarak Barış Salonu`nda çocuk etkinlikleri gerçekleştirilecek. EMO tarafından ilk ve ortaöğretim çocuklarına yönelik olarak hazırladığı elektromanyetik alanın etkilerine ilişkin kitabı basılan Süleyman Daşdağ`ın vereceği "Dalgalarla Dalga Geçmeyin" konferansıyla çocuk etkinlikleri başlayacak. Ardından "Cep telefonun kulak bölgesinde meydana getirdiği ısınmayı termal kamerayla görme", "Cep telefonlarının manyetik alanlarını manyetometre ile ölçme" ve "Yüklü parçacıkların manyetik alan içindeki davranışlarını görme" başlıklı 3 uygulamalı etkinlik gerçekleştirilecek.

Yeni Teknolojiler ve Bizi Bekleyen Tehlikeler
Program kapsamında ilk gün etkinlikleri Özgürlük Salonu`nda saat 16.00`da başlayacak "Yeni Teknolojiler ve Bizi Bekleyen Tehlikeler" başlıklı panel ile tamamlanacak. Prof. Dr. Yusuf Zeren`in yöneteceği panelde, Boğaziçi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Selim Şeker "Kablosuz Akıllı Sayaçların Biyolojik Etkileri"; Kocaeli Üniversitesi`nden Prof. Dr. Adnan Kavak "Mobil İletişim Teknolojilerindeki Gelişmeler"; Mersin Üniversitesi`nden Prof. Dr. Caner Özdemir "Yeni Nesil Giyilebilir Teknolojilerin Elektromanyetik Alan Etkileri"; Ege Üniversitesi`nden Doç. Dr. Raika Durusoy "Cep Telefonları ve Yeni Teknolojileri Kullanırken Sağlığımızı Korumak için Neler Yapmalıyız?"; TRT`den Sebahattin Kahraman "Radyo Dalgalarının Oluşturduğu Frekans Kirliliği ve Gelecekteki Radyo Dalgası Yayın Teknolojisi" başlıklı konuşmalar yapacaklar.

Modelleme Oturumu
Sempozyumun ikinci günü etkinlikleri, saat 09.00`da 4 ayrı toplantı salonunda gerçekleştirilecek paralel oturumlarla başlayacak. Özgürlük Salonu`nda "Modelleme" başlıklı oturumda davetli konuşmacı olan Doç. Dr. Tayfun Nesimoğlu, "Elektromanyetik Alanlar ve Maruziyet" başlıklı bir sunum yapacak. Davetli konuşmacının ardından bildiri sunumlarına geçilecek. Bu çerçevede "Elektromanyetik Alanlar ve Maruziyet", "4G-4.5G Teknolojisine Uyumlu Cep Telefonlarının İnsan Kafa Yapısı Üzerindeki Elektromanyetik Alan Etkilerinin Araştırılması," "Baz İstasyonlarının İnsanlar Üzerindeki Sağlık, Sosyal ve Psikolojik Etkileri", "Yakın Alanda Işıma Yapmadan İnsan/Nesne Tespiti. Pasif Milimetre Dalga Görüntüleme", "Direnç Punta Kaynağının İnsan Sağlığı Üzerine Etkilerinin Araştırılması" başlıklı dört bildiri sunulacak.

Sağlık Oturumu
Barış Salonu`nda yapılacak "Sağlık" başlıklı oturumda davetli konuşmacı olarak Prof. Dr. Aynur Özge, "Elektromanyetik Alanların Beyin ve Kognisyon Üzerindeki Etkisi" başlıklı bir sunum yapacak. Bildiri sunumları kapsamında ise "Farklı Frekanslardaki Elektromanyetik Dalgaların Kas, Beyin ve Kalpte Meydana Getirdiği Sıcaklık Artışının Analizi"; "Çok Düşük Frekanslı Manyetik Alanların İnsanlarda Merkezi Sinir Sistemi Üzerindeki Etkisi"; "1800 MHz Radyofrekans Radyasyona Maruz Bırakılmış Sıçanların Uterus Dokusunda HSP70 ve HSP90 Genlerinin Ekspresyon Düzeyinin Araştırılması" ve "Palyatif Radyoterapi Uygulanan Metastatik Hastalarda Radyasyon Yönetimi" başlıklı bildiriler yer alıyor.

Ölçüm Oturumları
Toplantı Salonu 1 ve 2`de "Ölçüm" başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. 1. Salon`da davetli konuşmacı olan Yrd. Doç. Dr. Murat Fahrioğlu, "Elektrik Akımı Kaynaklı Manyetik Alanlar ve Bu Konuda Değişik Ülkelerin Mevzuatları" başlıklı bir sunum yapacak. Bu salonda program; "Yüksek Gerilim Hatları ve Yüksek Akım Geçiren Endüstriyel Ekipmanların Çevreye Etkileri"; "Selçuk Üniversitesi Yerleşkesi`nde GSM ve 3G Frekans Bantları için 24 Saatlik Spektrum Doluluk Ölçümü ve Analizi"; "GSM-900 ve GSM-1800 Bantlarında Birbirine Yakın Frekanslı İki Kaynağın Oluşturduğu SAR Değerinin Hesaplanması"; "Samsun Atakum İlçesine Ait Elektromanyetik Kirlilik Ölçümleri ve Değerlendirmeler" başlıklı dört bildiri sunumuyla devam edecek.

Toplantı Salonu 2`de Ölçüm oturumu, davetli konuşmacı Prof. Dr. Korkut Yeğin`in "Cep Telefonu Sinyallerinin Sinir İletim Sistemi Üzerine Potansiyel Etkileri" başlıklı sunumuyla başlayacak. Ardından "Yüksek Gerilim ve Trafolardan Kaynaklanan Çevremizdeki Manyetik Alanların Risk Analizi"; "İyonize Radyasyonun Genetik Etkileri"; "Elektromanyetik Işınım Ölçme Yöntemi"; "Baz İstasyonlarının Sertifikalandırmasında Elektrik Alan Şiddet Ölçümleri Ne Derece Doğrudur?" başlıklı bildiri sunumları izlenebilir.

4 paralel oturumun sona ermesinin ardından 10.20-10.45 saatleri arasında poster oturumu gerçekleştirilecek.

Elektromanyetik Alanlar ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkileri
Sempozyumun "Elektromanyetik Alanlar ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkileri" konulu üçüncü paneli de 14 Kasım Cumartesi günü saat 10.45`te düzenlenecek. Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu tarafından yönetilecek olan panele, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Bumin Dündar "Elektromanyetik Alanın Çocuklarda Endokrin Fonksiyonlar Üzerine Olası Etkileri"; Mersin Üniversitesi`nden Prof. Dr. Fevziye Toros "Teknolojinin Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Üzerine Etkileri"; Dicle Üniversitesi`nden Prof. Dr. Süleyman Daşdağ "Elektromanyetik Kirlilik: Çocuklarımızı Ne Kadar Seviyoruz?"; Gazi Üniversitesi`nden Doç. Dr. Göknur Güler Öztürk ve Dr. Elçin Özgür Büyükatalay "Radyofrekans Alanların Hamileler, Yeni Doğanlar ve Çocuklar Üzerinde Oluşturabileceği Sağlık Etkileri ve Alınması Gereken Önlemler" konulu sunumlarıyla katılacaklar.

Bildiri Oturumları
Sempozyumun ikinci gün öğleden sonra çalışmaları da saat 13.30`dan itibaren 4 paralel oturumla devam edecek. Özgürlük Salonu`nda "Ölçüm" başlıklı oturumda, iki davetli konuşmacı yer alacak: Prof. Dr. Yusuf Zeren "İyonlaştırıcı Olmayan Elektromanyetik Alan Etkisinde Mesleki Alanlarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Değerlendirmesi" ile Yrd. Doç. Dr. Oya Ögenler "Biyoetik Açısından Elektromanyetik" adlı sunumlarıyla sempozyuma katkı verecekler. Ölçüm oturumunda, "Marmara Üniversitesi`ndeki Öğrencilerin Radyo Frekansı ve Düşük Frekans Elektromanyetik Alan Kaynaklarına Karşı Risk Değerlendirmesi ve Yazılım Uygulaması"; "MR Görüntülerinin K-Means Algoritması ile Bölütlenmesi ve İki Boyutlu SAR Hesabı"; "Mersin Yenişehir İlçesi ve Bağlı Bölgelerinde Elektromanyetik Kirlilik ve Ölçüm Çalışmaları ve Haritaları" başlıklı üç bildiri sunulacak.

Barış Salonu`nda yapılacak "Sağlık" başlıklı oturumda; davetli konuşmacılar Prof. Dr. Belgin Büyükakıllı "Elektromanyetik Alana Maruziyet ile Nörodejeneratif Hastalıkların Oluşumu Arasındaki İlişki" ve Nusret Gerçek "Kablosuz Haberleşme Sistemleri Mevzuatı ve Uygulamaların Değerlendirilmesi-Diğer Ülkelerdeki Uygulamalar ile Karşılaştırılması ve Çözüm Önerileri" başlıklı sunumlarını paylaşacaklar. Ardından bildiri sunumlarına geçilecek. "Çok Düşük Frekanslı Manyetik Alanların İnsanlarda Kalp Atım Hızı Değişkenliği Üzerine Etkisi", "Meme Kanseri Tümörü Modelinin Mikrodalga Frekanslardaki Geri Saçılma Tepkisine Yönelik Bir Analiz", "Yara İyileşmesi Tedavisinde 27.12 MHz Darbeli Elektromanyetik Alan Işıması Etkilerinin İncelenmesi ve Aplikatör Tasarımı" başlıklı üç bildiri de bu oturumda izlenebilir.

Toplantı Salonu 1`de yine "Ölçüm" başlıklı bir oturum düzenlenecek. Davetli konuşmacılar Prof. Dr. Ahmet Serdar Türk "Kanser Tedavisinde Tahribatsız Hipertermi Yöntemleri" ve Doç. Dr. Hür Hassoy, "Baz İstasyonlarının Etkileri" başlıklı çalışmalarını aktaracaklar. Bu oturumda; "Akıllı Şebekelerin Kirlilik Üzerine Etkileri", "Muş Alparslan Üniversitesi Yerleşkesi`nde Elektromanyetik Radyasyon Değerlerinin Ölçülmesi ve Risk Alanlarının Belirlenmesi", "Yaşam Alanlarında Elektromanyetik Alanın Sürekli Ölçümü ve Sonuçların Karşılaştırmalı Değerlendirmesi" başlıklı üç bildiri sunulacak.

Toplantı Salonu 2`de yine aynı isim altında düzenlenen paralel oturum davetli konuşmacı Doç. Dr. Şükrü Özen`in "Elektromanyetik Alanlar ve Mesleki Maruz Kalma, Trafo Merkezlerinde Çalışanların Maruz Kaldığı Manyetik Alan Seviyeleri ve Mesleki Maruziyetin Değerlendirilmesi" sunumu ile başlayacak. Bu oturumda; "Bir Akıllı Saat Modelinin İnsan Kol Yapısı Üzerindeki Elektromanyetik Alan Etkisinin Araştırılması", "Ortam Şartlarının Elektromanyetik Kirlenmeye Etkisinin İncelenmesi", "Değişken Uzaklık ve Açı Değerlerine Sahip RF Dalga Yayılımlarının İnsan Kafa Dokusunda Oluşturduğu SAR ve Sıcaklık Değişimleri", "Celal Bayar Üniversitesi Hafza Sultan Hastanesi Binasında Elektromanyetik Alan Seviyelerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi" başlıklı dört bildiri yer alıyor.

Baz İstasyonları ve Her Türlü Vericiler: Sağlık ve Hukuk Açısından Değerlendirmeler
Sempozyum programı 14 Kasım 2015 günü saat 14.55-15.15 arasında yapılacak poster oturumu ile devam edecek. Sempozyumun son panelinin konusu "Baz İstasyonları ve Her Türlü Vericiler: Sağlık ve Hukuk Açısından Değerlendirmeler" konusuna ayrıldı. Prof. Dr. Ali Akdağlı`nın yöneteceği ve saat 15.15`te başlayacak panelde, konunun sağlık ve hukuki boyutu masaya yatırılacak. Süleyman Demirel Üniversitesi`nden Doç. Dr. Selçuk Çömlekçi "Elektromanyetik Enerji ve Sağlık", BTK Spektrum İzleme Daire Başkanlığı`ndan Ali Rıza Özdemir "İyonlaştırıcı Olmayan Elektromanyetik Alanlar ve Baz İstasyonlarının Kurulumunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulumunun Rolü ve İzin Süreci", Mersin Barosu`ndan Murat Demirtaş, "Elektromanyetik Alanlar ve Hukuki Düzenlemeler", ÇEKOD`dan Ramazan Öngere "Elektromanyetik Alan Etkilerinden Korunmak-Baz İstasyonları", Çevre Mühendisleri Odası`ndan Baran Bozoğlu, "Baz İstasyonları Dava Süreci" başlıklı sunumlarıyla panele katılacaklar.

Panelin ardından saat 17.00-17.15 arasında yine bir poster oturumu yapılacak.

Sempozyum, saat 17.15`te yine "Ölçüm" başlıklı paralel oturumlarla devam edecek. Toplantı Salonu 1`de saat 17.15`te başlayacak oturumda, davetli konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Sevgi Güneş "Elektromanyetik Alanların Kaslar Üzerindeki Etkileri" başlıklı araştırmasını anlatacak. Bu oturumda; "Eski Nesil ve Yeni Nesil Cep Telefonları ile Yapılan Görüşmelerin Kulak ve Çevresinde Yarattığı Sıcaklık Değişimlerinin Termal Görüntüleme Yoluyla Ölçülmesi", "Samsun İlkadım İlçesi`ndeki Elektromanyetik Kirliliğin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi", "İşyeri Ortamlarında Elektromanyetik Alan Şiddeti Risk Değerlendirmesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Temelinde Alınması Gereken Önlemler" başlıklı üç bildiri sunulacak.

Toplantı Salonu 2`de davetli konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Özgür Tamer`in "İzmir Kemalpaşa Bölgesindeki GSM Planlaması" başlıklı sunumunun ardından bildirilere geçilecek. Bu oturumda, "İklimlendirme Sistemleri Tarafından Yayılan Elektromanyetik Alanların Ölçümü", "İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi İçin Elektromanyetik Kirlilik Ölçümleri", "Kompakt Floresan Lambalardan Yayılan Elektromanyetik Dalgaların Elektromanyetik Girişim ve Sağlık Açısından Değerlendirilmesi" başlıklı üç bildiri izlenebilir.

Özgürlük Salonu`ndaki paralel oturum, davetli konuşmacı Dr. Elçin Özgür`ün "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK`nın Elektromanyetik Alan Yayan Cihazlara İlişkin Yönetmelikleri-2001`den Bugüne Değişimler" başlıklı sunumuyla başlayacak. Daha sonra, "Rize`de Yapılan GSM Kaynaklı Elektromanyetik Radyasyon Ölçümlerinin Kriging Enterpolasyonu Kullanılarak Haritalandırılması", "Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Elektromanyetik Radyasyon Haritası", "Elektrikli Toplu Taşıma Araçlarında Elektromanyetik Alanların Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi" başlıklı üç bildiri sunulacak.

Barış Salonu`ndaki paralel oturum, davetli konuşmacı Dr. Arın Tomruk`un "RF ve ELF Alanların Antioksidanlarla Etkileşimi ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri" başlıklı sunumuyla başlayacak. Bu oturumda, "FM ve TV Vericilerinin Elektromanyetik Alan Maruziyet Seviyelerinin Ölçülmesi ve Ölçüm Sonuçlarının Değerlendirilmesi", "Konya Selçuk Üniversitesi Yerleşkesi`nde Elektromanyetik Kirlilik Haritasının Çıkarılması ve Temiz Güzergah Belirlenmesi", "Trafo Merkezlerinde Çalışanların Maruz Kaldığı Manyetik Alan Seviyeleri ve Mesleki Maruziyetin Değerlendirilmesi" konulu 3 bildiri yer alacak.

Sempozyumun teknik bölümü, saat 18.20`de yapılacak sonuç bildirgesi-kapanış bölümüyle sona erecek.

EMANET 2015 Sempozyumu ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Bağlantılar

emanet2015.org/
 


TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 807


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.