MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO’DAN ÜYELERİNE ÖZEL DİL EĞİTİMİ



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyeleri için özel bir dil eğitimi kampanyası başlattı. Toplam 12 dilin mühendislik alanında etkin kullanımını hedefleyen eğitimler, elektronik ortamda canlı yayınlarla gerçekleştirilecek. EMO ve EMO-Genç üyeleri ile birinci derece yakınlarının yararlanacakları eğitim, toplamda 120 saat olmak üzere 5 ay sürecek. Online eğitim sisteminin olanaklarından 1 yıl yararlanma hakkı da sağlanan eğitimin ücreti 500 TL olarak belirlendi. Eğitim programı 25 Ocak 2016 tarihinden itibaren tercih edilen gün ve saatte başlayacak.
 

EMO ile Küresel Dil`in ortak çalışması sonucunda yabancı dillerin mühendislik alanında etkin kullanımını hedefleyen dil programları oluşturuldu. Bu kapsamda "İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Rusça, Bulgarca, Gürcüce, Farsça, Yunanca, Urduca ve Peştuca" olmak üzere 12 dilde eğitim verilecek. Eğitim programı kapsamında EMO dokümanları, haberleri, seminer ve konferansları da kaynak olarak kullanılacak.
Eğitimlere 25 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlanacak olup; her aşamada başvuru kabul edilebilecek. Yeni başvurular seviyelerine göre değerlendirilerek yeni oluşacak gruplara dahil edilecekler.
Eğitimler, online sınıf üzerinden gerçekleştirilecek. Ankara`da yeterli talep olması durumunda eğitmenin programı gözetilerek fiziksel sınıf da açılabilecek. Eğitim sonunda herhangi bir sınav yapılmayacak ve dil programına katılıp tamamlayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı`nın ilgili dil sertifikası verilecek.
Seviye gruplarına göre oluşturulan programlarda "bir dili konuşmanın önündeki olumsuz psikolojik etmenleri kırmak ve eşit düzeydeki katılımcılar arasında dil etkinlikleri çerçevesinde sosyal ağlar oluşturmak" planlanıyor. Eğitim kapsamında "Mühendisler İçin Yabancı Dile Giriş", "Mühendisler İçin Gündelik Dil Kullanımı ve Yazışma", "Mühendisler İçin Konuşma" olmak üzere 3 farklı amaca yönelik olarak programlar oluşturuldu. Bu programların içeriğine ilişkin bilgiler şöyle:
MÜHENDİSLER İÇİN YABANCI DİLE GİRİŞ: Yabancı dili yeni öğrenmeye başlayanlar için tasarlanmıştır. Bu öğrenciler, günlük hayattaki temel bazı işleri yerine getirirken kendilerini ifade etmeyi öğrenirler. Bu program ile öğrenciler kurallara uygun profesyonel bir telefon görüşmesinden, sunum yapmaya kadar sıralanan birçok idari ve yönetimsel beceri edinirler.
MÜHENDİSLER İÇİN GÜNDELİK DİL KULLANIMI VE YAZIŞMA: Bu seviyedeki öğrenciler, iyi derecede akıcılıkla sohbet edebilir, kitapları, gazeteleri, internet sitesi içeriklerini ve teknik belgeleri okuyabilir, kısa mektuplar ve iş raporları yazabilirler. Bu program ile öğrenciler, yapılması gereken önemli telefon görüşmelerinden, yönetim kadrosu için işe alım, mülakat ve kendi alanlarında sunum yapmaya kadar sıralanan birçok beceriyi edinirler.
MÜHENDİSLER İÇİN KONUŞMA: Bu seviyedeki öğrenciler, çok iyi derecede akıcılıkla konuşabilir ve yabancı dillerde ifade edilen karmaşık düşünceleri anlayabilirler. Mühendisler için konuşma eğitimi ile kültürler arası anlaşmazlık çözümünden, bir şirketin marka ve pazarlama stratejilerine kadar sıralanan bir dizi idari beceriyi edinirler.
Canlı yayınlarda işlenen konuların uygulanmasına yönelik olarak da elektronik eğitim sisteminde sunulan olanaklar da şöyle:
-Canlı yayın kayıtlarının program sonuna kadar sınırsız izlenmesi
-Pop Quiz ve sınav uygulamaları
-El notları
-Ayna uygulaması
-Kelime Öğretici program
-Kendi Kendine Öğrenme Uygulaması
-Dinleme ve Okuma Metinlerinden Oluşan Telaffuz Geliştirici Program
-Tematik Chat Odaları (Görüntülü ve Yazılı Çoklu Görüşme Sistemi)


Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki iletişim bilgilerinden EMO`ya ulaşabilirsiniz.
Tel:  0 312 425 32 72-115 (Süleyman Kibar)
e-posta: emo@emo.org.tr



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ GASP EDİLEMEZ

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

Okunma Sayısı: 1596


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.