MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK SEMİNERLERİ ARALIK 2016 DÖNEMİ TAMAMLANDI



 
Şubemiz tarafından genç mühendislere yönelik olarak düzenlenen Mühendisliğe Hazırlık Seminerleri`nin Aralık 2016 dönemi tamamladı. Özellikle son 3 yılda mezun olan genç mühendislerin katıldığı etkinlik kapsamında Aralık ayı boyunca toplam 26 seminer düzenlendi. Deneyimli meslektaşlar ile genç meslektaşlar arasında bilgi ve deneyim aktarma köprüsü işlevini gören seminerler, mesleğe yeni başlayan mühendislerin alan seçimi yapmasını da kolaylaştırmayı da hedefliyor.
 

EMO İzmir Şubesi tarafından hazırlanan takvim kapsamında Aralık ayı boyunca 16 güne yayılan seminerler 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. "Yapı Tesis Süreci", "Endüstriyel Otomasyon", "Haberleşme", "YG Malzeme", "AG Malzeme" "Tıp Elektroniği", "Enerji", "Enerji Verimliliği", "Yenilenebilir Enerji" ve "Hukuki Sorumluluklar" üst başlıkları altında toplam 26 seminer gerçekleştirilecek. Seminerler kapsamında alanında deneyimli 29 meslektaşımız, bilgi ve deneyimlerini genç meslektaşlarına aktardı. 

Yapı Tesis Süreci Seminerleri 

Mühendisliğe Hazırlık Seminerleri kapsamında ilk olarak "Yapı Tesis Süreci" üst başlığı altında 5 Aralık 2016 tarihinde 2 seminer düzenledi. Cevat Şahin‘in sunumuyla "Mühendislik Uygulamaları Açısından ‘Proje‘ Kavramının Oluşturulması, Proje Yönetimi" ve "Tasarım Bilgisi, Proje Uygulama, Keşif Hazırlama, Yapı Yaklaşık Maliyet Hesabı" başlıklı seminerler düzenlendi. Ertesi gün ise Ali Fuat Aydın tarafından aynı başlık altına yer alan "Serbest Çalışma" başlıklı seminerin sunumu gerçekleştirildi. Bülent Çarşıbaşı‘nın sunumuyla gerçekleştirilen "Asansör, İnsan Taşımak Amaçlı Kablolu Taşıma Sistemleri" başlıklı seminer ise 8 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilirken, aynı gün İbrahim Sert tarafından ise "Yapı Denetim" başlıklı seminer verildi. Ertesi gün Egemen Akkuş tarafından "İç Tesisat ve Topraklama Bilgisi" başlıklı seminer düzenlenirken, "Yapı Tesis Süreci" başlığı altında gerçekleştirilen seminerler, 12 Aralık 2016 tarihinde Yavuz Alkan‘ın sunuyla "Yangın Algılama, CCTV Güvenlik", Hasan Şahin‘in sunumuyla yapılan "Yapı Elektronik Sistemleri Yönetmeliği Uygulamaları" başlıklı seminerlerle tamamlandı. 

Endüstriyel Otomasyon 

Endüstriyel Otomasyon konusunda deneyimli meslektaşların sunumlarıyla devam eden seminerler kapsamında 13 Aralık 2016 tarihinde ise Mahir Ulutaş‘ın sunumuyla "Otomasyon Uygulamaları İçin Temel Bilgilerin, Otomasyon Uygulamalarının Tanıtılması" başlıklı seminer düzenlenirken, 15 Aralık‘ta ise Alparslan Çelik, Nuray Özgelen ve Attila Yapar tarafından "Enstrümantasyon, Malzeme Bilgisi, Güç Elektroniği, Endüstriyel Otomasyon ve Uygulamalar" başlıklı seminer gerçekleştirildi. 

Haberleşme Seminerleri

"Haberleşme" üst başlığı altında ise seminerlerin ilk olarak 16 Aralık 2016 tarihinde Alpaslan Güzeliş‘in "Haberleşme Temel Kavramları ve Tanımlar" başlığı altında gerçekleştirilirken, aynı gün Özgür Tamer‘in sunumuyla "Hücresel İletişim" ve Akın Karakılıç‘ın sunumuyla "Bilgi İletişim Ağları" başlıklı seminerler düzenlendi. 

YG ve AG Malzeme Seçimi Seminerleri 

Seminer dizi kapsamında ise 19 Aralık 2016 tarihinde ise Ferda Güdücü‘nun sunumuyla "YG Tesisleri, Şalt Malzemeleri, Hücreler, Kesiciler Ayırıcılar, Kablolar, Akım/Gerilim Trafoları" başlıklı seminer gerçekleştirildi. Ertesi gün ise "AG Malzemeleri" üst başlığı altında Fırat Yapalı‘nın sunumuyla "Veri Kabloları" ve Saim Konyalı‘nın sunumuyla "Katodik Koruma" başlıklı seminerler düzenlendi. 

Tıp Elektroniği Seminerleri 

Seminerle kapsamında "Tıp Elektroniği" başlığı altında ise 22 Aralık 2016 tarihinde Hasan Şahin tarafından seminer verilirken, aynı gün Barış Ünlü‘nün sunumuyla "Radyasyon Güvenliği" başlıklı seminer de gerçekleştirildi. 

Enerji Seminerleri 

Seminer dizisi kapsamında 23 Aralık 2016 tarihinde ilk olarak Avni Gündüz‘ün sunumuyla "Enerji Serbestleştirilmesinde Yaşanan Süreç ve İlgili Yönetmelikler" başlıklı seminer gerçekleştirilirken, aynı gün düzenlenen "Aydınlatma Aygıtları" başlıklı seminer ise Mustafa S. Çınarlı‘nın sunumuyla gerçekleştirildi. "Enerji" üst başlığı altında gerçekleştirilen seminerlere kapsamında 26 Aralık‘ta ise Murat Gengör‘ün sunumuyla "YG Şalt Malzemeleri, Hücreler, Kesiciler Ayırıcılar, Kablolar, Akım/Gerilim Trafoları" ve Vedat Kavuşan sunumuyla "AG Şalt Malzemeleri" başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. 

 

"Enerji Verimliliği" üst başlığı altında ise 27 Aralık 2016 tarihinde Hasan Mersin tarafından "Enerji Verimliliği, Proje Yönetimi" başlıklı seminer verilirken, aynı gün Hacer Öztura ise "Enerji Alanında Kullanılan Yönetmelik, Temel Bilgiler ve Tanımlar, Üretim, İletim, Dağıtım" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Ertesi gün ise "Yenilenebilir Enerji" başlığı altında ise Kıvanç Deneçli ve Mümtaz Ayça‘nın sunumlarıyla "Güneş, Rüzgar ve Biyogaz Enerjisinden Elektrik Üretimi" başlıklı seminer verildi. 

Seminer dizisi kapsamında son olarak 29 Aralık 2016 tarihinde Av. Zeki İşlekel tarafından "Hukuki Sorumluluklar" başlıklı seminere gerçekleştirilirken, aynı gün Macit Mutaf tarafından "Oda, Birlik ve Sıklıkla Kullanılan Yönetmelikler, Etkinlik Değerlendirmesi" başlıklı seminer de düzenlendi. Aralık ayı başında başlayan ve 16 günde 26 seminer düzenlenen etkinliklere 78 tekil kişi, toplamda 428 kişilik katılım sağladı. Etkinliklere düzenli olarak katılım sağlayan 39 genç mühendise ise aynı gün düzenlenen törenle "katılım belgesi" verildi.



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

2024`ÜN EN ÖNEMLİ SİBER GÜVENLİK TEHDİTLERİ - SEMİNER

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

8 MART DÖVİZ ATÖLYESİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

Okunma Sayısı: 221


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.