MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ESKİŞEHİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

AİDAT ÖDEME FORMU

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BİLECİK   ESKİŞEHİR   KÜTAHYA 
 

 
 
 
 
2013 YILI EN AZ ÜCRET TANIMLARI
 

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

UĞUR MUMCU SAMSUN’DA ANILDI



 
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin 24. Yıldönümünde, EMO Samsun Şubesi’nin de düzenleyicileri arasında yer aldığı “Nasıl Bir Ülkede Yaşıyoruz? Biz Ne Yapmalıyız?” konferansı ile anıldı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı tarafından verilen konferansta, otoriterliğe karşı Cumhuriyeti koruma ve yaşatma çağrısı yapıldı.
 

Bombalı saldırıda katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24. Yılında Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şubesi, Samsun Akademik Elemanlar Derneği, Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası Samsun Şubesi ve Samsun Eğitim Derneği`nin birlikte gerçekleştirdiği etkinlik ile anıldı. Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı, "Nasıl Bir Ülkede Yaşıyoruz? Biz Ne Yapmalıyız?" konulu konferans verdi.

Samsun Öğretmenevi`nde 24 Ocak 2017 tarihinde yapılan etkinlik EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil`in açılış konuşmasıyla başladı. Yeşil, sürekli katliam haberlerinden usandıklarını belirtirken, ölümlerin son bulması ve yeni acıların yaşanmaması için gerçekten mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. "Baskı her geçen gün bir adım daha atıyor. Evet; kurmak zor, yıkmak çok kolay. Ama bizler zor da olsa, bugün kaybetsek de yarına olan kurucu bir inançla mücadelemizi sürdürmek zorundayız" diyen Yeşil, korkutucu bir iklim olduğunu ancak bu korkuların büyütülerek "siniklik" yaratılmaması gerektiğini kaydetti.

Bu dönemde kurumların savunulmasının önemine işaret eden Yeşil, "Biz de öncelikle EMO olarak kendi örgütlülüğümüzü, üst birliğimizi savunmaktayız. EMO`nun ayakta kalması için her türlü mücadeleyi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bunun için tüm örgütlülüğümüzün de yanımızda olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Akıl Almaz Olaylar Yaşıyoruz"

Güncel gelişmelere yönelik EMO`nun yaptığı çalışmalar ve basın açıklamalarına değinen Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akıl almaz olayları ardı ardına yaşıyoruz. Patlamalar, bombalar, suikastler, silahlı saldırılar… Bir taraftan gerçekten terörle baş etmeye çalışıyoruz, bir taraftan terörize edilen bir siyasi ve toplumsal ortamda var olmaya uğraşıyoruz. Sürekli özgürlüklerimiz daha da kısıtlanıyor. Terörle mücadele edilmiyor; tam tersine kendi iktidarını eleştirenlere karşı mücadele yürütülüyor. 15 Temmuz sonrasında belki de güvenliğin en zayıf olduğu bir dönemde halkı ücretsiz taşıma ve kumanyalarla meydanlara toplayan iktidar, kendisine karşı olan en ufak bir harekete bile tahammül etmeyip güvenlik gerekçesiyle sert saldırılar yapmaktadır. 15 kişinin bir araya geldiği yere polis barikatları kurulmakta, yaka paça insanlar gözaltına alınmaktadır. Hayır, güvenlik değil özgürlük istiyoruz. Özgürlüklerimizin güvencesi olmayan bir iktidarın, can güvenliğimizi sağlamak gibi bir derdi de yoktur."

  "Tek parti devletinin" kurulduğunu şimdi de "tek adam devletinin" getirilmek istendiğini anlatan Yeşil, bunun için Anayasa değişikliğine de, başkanlık sistemine de karşı çıktıklarını kaydetti. İnsanların özgürce, eşit haklara sahip olarak, bağımsız ve adil bir hukuk sisteminin güvencesinde, laikliğin temel olduğu bir demokrasi ortamında yaşamasını istediklerini vurgulayan Yeşil, "Kişisel ayrılıklarımız, farklı siyasi düşüncelerimiz olsa da bu temel hepimiz için bugün en elzem olan şeydir. Bunun için bir arada olmalı, birbirimize ve EMO gibi kurumsal değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

"Yitirilen Aydınlara Selam Olsun"

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı konuşmasına, bugüne kadar yitirilen aydınları anarak başladı. Uğur Mumcu, A. Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Onat Kutlar, Turan Dursun, Metin Göktepe, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu, Cavit O. Tütengil, Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Abdi İpekçi, Hrant Dink, Tahir Elçi ve daha yüzlerce demokrat, sosyalist, yurtseverin öldürüldüğünü anımsatan Bursalı, "Yani biz… Bizlerden… Asılan, vurulan, öldürülen, yüzlerce insanımız. 1 Mayıs 1977 Taksim katliamı 34 insanımız; Sivas katliamı 36 aydınımız. Hepsi daha çok demokrasi ve hukuk, daha çok sosyal adalet, daha çok insanca yaşam, daha özgür, bağımsız ve laik bir Türkiye`ye yüreklerini koymuşlardı. Hepsine selam olsun!" diye konuştu.

Demokrasiden korkan yönetimlerin birinin gelip, birinin gittiğini anlatan Bursalı, "Biz demokrasi engelli bir tünel içinde yaşayıp gidiyoruz. Bazen ışığı görüyoruz, bazen tüneli sis ve karanlık basıyor" görüşünü dile getirdi.

Türkiye`nin uluslararası demokrasi endekslerinde 140. sıralarda yer aldığını anımsatan Bursalı, şunları söyledi:

"Yarı özgür ülke, özgür olmayan basın. Bu utanç vericidir. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmakla övünen iktidar sahipleri arasında, dünyanın demokratik ülkeleri arasında olmakla övüneni gören var mı? İfade özgürlüğüne baskı, temel hak ve özgürlükleri çiğneme, hukuku ve adalet mekanizmasını siyasi güdüleme, emekçilerin sendikal mücadelelerini ezme, kadınlara baskı... Özetle hemen her alanda eksikliklerle dolu bir ülkede yaşıyoruz."

"Yol Ayrımındayız"

Bugün demokrasiyi istemenin bile neredeyse lüks olduğunu, bir dönüm noktasına, yol ayrımına gelindiğini kaydetti. Bursalı, "Ya Atatürk cumhuriyeti dönemi tamamen kapanacak ve Tanzimat döneminden bile geri, otoriter yeni bir yönetime geçeceğiz ya da Cumhuriyetin demokratikleştiği, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin sağlandığı birleştirici bir cumhuriyet ile devam edeceğiz. Yaşadığımız zaman önemli ve niyet açık" diye konuştu.

Sürekli bir gerilim politikası ve bölünmüş bir toplum yapısı noktasına gelindiğine işaret eden Bursalı, kutuplaşma politikalarıyla korku toplumu yaratılıp, seçmen istikrarı sağlandığını kaydetti. İktidarın liberaller, merkez sağ ve bazı aydınların da içinde yer aldığı çeşitli grupları kullanıp attığını, bu dönemde ordunun da etkisini kırma ve güçsüzleştirme politikası izlendiğini anlatan Bursalı, şunları söyledi:

"Artık tek adam rejimine geçmek için tüm koşulların sağlandığı bir zamanda anayasa değişikliği dayatılıyor. Yurttaşlık görevinin başladığı günler başladı. Yaşadığımız kronolojinin yarattığı yılgınlık, bezginlik, umutsuzluk var; gitmek, kaçmak isteyenler var, yapacak bir şey yok havası… Bunu, tek adamın, ülke ve toplum zararına oluşturduğu stratejinin başarısı doğurdu. Oyunu bozmalıyız.  Başkancı sistemin evet oyu alması bir kader değil, bir olasılık ve kabul edilmesi bile bir son değildir."

"Laikliği Kimse Söküp Atamaz"

Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çeken Bursalı, her otoriterliğin bir üst sınırı olduğunu belirtti. Orhan Bursalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nereye kadar baskı, nereye kadar tek adamlık, topluma yerleşmiş laikliği kimse söküp atamaz. Evet ve hayırın arasında sıkışmış büyük bir güç, Türkiye var. Ne değişeceğini sormalı ve düşünmeliyiz. Toplum neden destek veriyor, bunu anlamalıyız. Her şey değişebilir. Evetler, hayırlar yer değiştirebilir. Kadınlar var, toplum sahnesine daha çok çıkan ve daha çok kaybedecek şeyi olan. Tek adamın ülkeyi yönetmesinin sınırı olduğunu bilmeliyiz. Çok iyi bir deneyim fırsatı; iyi bir örgütlenme, iyi bir anlatım, yeni bir dil. Mesele ülke meselesi, tek adam değil; mesele gelecek meselesi, çıkar değil; mesele parti değil, siyaset değil hepimiz! İktidar hepimizin, bizim... Sözümüz var, unutmadık, unutmayacağız; yenilmeyeceğiz, kazanımları kaybetmeyeceğiz, Muktedir`lere yol açmayacağız. Cumhuriyeti geliştireceğiz ve koruyacağız."

Yurttaşları göreve çağıran Bursalı, "Bitmeyen bir istek ve kapanmayan bir yara; acil demokrasi… Şimdi cesaret zamanı, anayasa değişikliğine hayır zamanı" diye konuştu.



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


ANKARA ŞUBE GENEL KURULU YAPILDI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU HAZİRUN LİSTESİ ASKIYA ÇIKIYOR

FUKUSHİMA FELAKETİNDEN DERS ALMALI VE NÜKLEER GÜÇ SANTRALI GİRİŞİMLERİNİ SONLANDIRMALIYIZ!

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO HÜKÜMETİ NÜKLEER SANTRAL İLE İLGİLİ UYARDI: SONLANDIRIN! (TRAKYA DEMOKRAT)

EMO: FUKUSHİMA NÜKLEER FELAKETİNDEN DERS ALINMALI! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO’DAN FUKUSHİMA’NIN YILDÖNÜMÜNDE ‘AKKUYU’ UYARISI (BASKENTGAZETE.COM.TR)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 232


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.