MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ MESLEĞİ VE TÜRKİYE’DEKİ DURUMU ÇALIŞTAY’I KANAL B’DE ELE ALINDI


HABER


 
12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Nevşehir Ürgüp’te düzenlenecek “Biyomedikal Mühendisliği Mesleği ve Türkiye’deki Durumu” konulu çalıştay, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü Kanal B Televizyonu’nda “Güncel” programında masaya yatırıldı. Emre Saklıca’nın hazırlayıp sunduğu Güncel programına katılan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Koçak ve Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Daşcı, çalıştay ile ilgili olarak bilgiler verdi.
 

Onur Koçak şunları söyledi; "Biyomedikal mühendisliğin serüveni benim de mezunu olduğum Başkent Üniversitesi`nde kurucu rektörümüz Mehmet Haberal`ın öngörüsü ile başlandı. Şu an 1 bölümden 26 bölüme ulaşılmış, ortalama 2 bin 500 civarında öğrenci kabul eder duruma gelmiş. Ön lisans planlarıyla tekniker yürütme, yüksek lisans doktora çalışmaları ile biyomedikalde üst araştırmacılar yetiştirilmeye çalışıyor. İlk kurulan bölüm sıfatıyla sanayiden aldığımız geri bildirimlerle revize ediyoruz, danışma kurulumuz var sanayi sivil toplum kuruluşlarından oluşuyor, dönem dönem bu grupları bir araya getiriyoruz, ne şekilde hangi yetkinlikte mühendislerle çalışmak istiyorsunuz diye sorup müfredatımızda değişiklik yapıyoruz. Sürekli iyileştirme çalışması. Bunu genel sektör olarak yapamıyoruz. Bu çalıştayla birlikte mühendisler, üniversite ve sanayici taraflarını bir araya getirip Türkiye`deki genel model olarak ne çıkartabiliriz bunların yol haritasını almaya çalışıyoruz."

TTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Daşçı şunları söyledi; "Tıbbi cihaz sadece meslek bir grubuna ait değil. Yetişmiş elemanlarla beraber çalışmak daha hızlı ilerlemek bizim de arzumuz. Dünya pazarı çok büyük, dünyada şu anda 2013-2020 yılları arasında dünyada tıbbi pazar yüzde 5 oranında büyüyeceği öngörülmektedir. 340 milyar dolarlık pazarın yüzde 48`ini ABD, yüzde 11`ini Almanya alıyor, biz sıralamaya giremiyoruz dolayısıyla çok katedecek yolumuz var, çok tecrübeye ihtiyacımız var, yetişmiş elemana ihtiyacımız var. Bugüne kadar mezunla üretim oluşturulamadı hayallerimizi yazı diline dökemiyoruz. Cumhuriyet tarihinde hiç görülmediği kadar üreticilere kamu desteği var. Tek bir dezavantajımız var ithal 100 yıllık bir alışkanlığımız var. Tıbbi cihazlara harcadığımız paranın yüzde 91`ini yurt dışına göndermiş oluyoruz. Bütün hekimlere seslenmek istiyorum Avrupa standardından daha üst seviyede üretimi yapıyoruz. Biz sadece kendimiz ürettiğimiz maliyetlerimiz çok yüksek oluyor. Onur Hoca gibi yetiştirdiği talebeler gibi tecrübeli biyomedikal mühendislere çok ihtiyacımız var. Sahada yetişmesi gerekiyor. Teorideki gördükleri derslerle uygulama dersleri yarı yarıya olmalı, üç aylık stajlar bize yetmiyor."



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ENERJİ VE MÜHENDİSLİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

HOŞ GELDİN ON BİR AYIN SULTANI ŞEHR-İ RAMAZAN

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 103. YILI KUTLU OLSUN

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN!

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 238


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.