MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ESKİŞEHİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

AİDAT ÖDEME FORMU

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BİLECİK   ESKİŞEHİR   KÜTAHYA 
 

 
 
 
 
2013 YILI EN AZ ÜCRET TANIMLARI
 

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ULUSLARARASI ELEKTRİKLİ RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ SEMPOZYUMU SONA ERDİ



 
Şubemiz ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliği ile uluslararası olarak ilk kez Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu 27-28 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlendi. Haberimizin tamamına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
 

Şubemiz ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliği ile uluslararası olarak ilk kez Elektrikli Raylı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu 27-28 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlendi.

İki gün gerçekleşen sempozyumda, açılış konuşmasını yapan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Hakan TUNA; "Sempozyumun bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirildiğine işaret etti. Türkiye`de demiryolu taşımacılığının görsel ve anlayış olarak etkin değişimler yaşadığını, bu kapsamda sempozyumda teknoloji olarak dünyanın neresindeyiz sorusuna yanıt bulmayı hedeflediklerini belirten Tuna, şunları söyledi: "Dünyadaki demiryolu taşımacılığının hedefleri ve etki alanındaki Türkiye, ülke kaynaklarımız ve teknolojik birikimlerimiz, değişime katkıları ile daha verimli bir taşımacılık hedefi için bundan sonra neler yapılmalı konularında elimizdeki verileri ortaya koymak ve ortak akıl oluşturmayı hedeflemekteyiz.  Bu kapsamda ERUSİS 2017 bildirilerimizin ve hazırlanacak sonuç raporunun, ülkemizde yetkili kurumlar tarafından değerlendirileceğine ve halkımıza yararlı olacağına inanmaktayız." Tuna, sempozyuma destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Parlaktuna, sempozyumun çağrılı konuşmacılar yerine hakem sürecinden geçmiş bildirilerin sunumu şeklinde düzenlendiğini söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen başta olmak üzere sempozyumun düzenlenmesi sürecine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden Prof. Dr. Osman Parlaktuna, verimli bir sempozyum geçirilmesini diledi.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Önder, Eskişehir`in Türkiye demiryolu ağının önemli bir kavşak noktası olduğunu belirterek; raylı sistemlerle ilgili lisans ve lisansüstü eğitimler veren üniversitelere, lokomotif üretimi yapan TÜLOMSAŞ`a ve bunların yanı sıra raylı sistemler alanında faaliyet gösteren araştırma ve sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapması dolayısıyla Eskişehir`in böyle bir sempozyumun düzenlenmesi için en doğru adres olduğunu kaydetti. Gelişen dünyada nüfus artışı, insan sağlığı ve iklim değişikliklerinin ulaştırmanın daha kapsamlı bir bakış açısıyla ele alınmasını zorunlu kıldığını dile getiren Hüseyin Önder, bugün özellikle gelişmiş ülkelerin çevresel sorunlar ve küresel iklim değişiklikleri nedeniyle ulaşımda karayollarının payını azaltarak çevre dostu olan demiryolu, denizyolu ve iç suyolu taşımacılığının artırılmasına yönelik politikalar ürettiklerini ve bunları uyguladıklarını söyledi. Bugün ve gelecekte raylı sistemlere ihtiyaç olduğunun yadsınamayacağını belirten Hüseyin Önder, bu nedenle Türkiye`de demiryollarının geliştirilmesi için raylı sistem altyapı gereçleri ve araçlarının yerli sanayiciler tarafından üretilmesine destek verilmesi, yan sanayinin daha da güçlendirilmesi ve etkili bir eğitim sisteminin kurulmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Hüseyin Önder sempozyumun hem meslektaşlarına hem de ülkemize yararlı çıktılar üreteceğine inandığını dile getirdi.

TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Göltaş, kent içinde ve kentler arasında elektrikli raylı taşıma sistemlerini geliştirmenin ulaşımda toplum yararına sağlıklı çözümler üretmek anlamına geleceğini söyledi. Ulaşımda enerjinin verimli kullanıldığı yöntemlere geçişin zorunlu hale geldiğini belirten Cengiz Göltaş, demiryolu ulaşımının bu açıdan diğer ulaşım türlerine göre çok daha avantajlı olduğunu kaydetti. Ülkemiz için mutlaka sağlıklı verilere dayanan bir ulaşım ana planı hazırlanmasının gereğine de işaret eden Cengiz Göltaş, dünyada geri kalmış pek çok ülkenin bile bir ulaşım ana planı varken ülkemizin gerçek anlamda bir ulaşım ana planının olmadığını ifade etti. Cengiz Göltaş sempozyum aracılığıyla, ülkemizde elektrikli raylı ulaşım sistemlerinin gelişmesinde ve kamuoyunda etkin bir bilgilendirme ile tanıtılmasında üzerlerine düşen görevi kamusal bir sorumlulukla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, yerel yönetimler olarak kent içi ulaşımda raylı sistemlerin geliştirilmesiyle doğrudan ilgili olduklarını belirtti ve bu açıdan sempozyumun sonuçlarını takip edeceklerini ifade etti. Av. Kazım Kurt sempozyumun herkese yararlı sonuçlar getirmesini diledi. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ülkemizde kentleşme ve sanayileşmenin hızla artması ve kentlerin nüfuslarının fazlalaşması gibi nedenlerle ulaşım probleminin günden güne büyüdüğünü söyledi. Sempozyumun düzenlenmesine emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, faydalı ve verimli bir sempozyum geçirilmesini diledi. 

Açılış oturumu Siemens firmasından Michael Staber ve ana sponsor Savronik A.Ş.`den Tamer Karakurt`un sunumlarıyla sona erdi. Sempozyum, öğleden sonra TÜLOMSAŞ, TCC Taşımacılık A.Ş., TÜVASAŞ, DDGM, URAYSİM ve Raylı Sistemler Kümelenmesi`nin temsilcilerinin bulunduğu açılış paneli devam etti. Bu bölümde simultane çeviri yapıldı.

Öğle arasının ardından EMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çınar‘ın yönettiği panelde 6 farklı kurumdan konuşmacı birikimlerini ve değerlendirmelerini katılımcılarlarla paylaştı. Panelde, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ)‘tan Ali Osman Koyun, TCDD Taşımacılık A.Ş.‘den Ahmet Sinan Kararkuzu, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)‘tan Aydın Güzel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü (DDGM)‘den Anıl Özgün, Anadolu Üniversitesi Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mete Koçkar ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Işık sunumlarını gerçekleştirdiler. Panelde de simultane çeviri yapıldı.

Panelin ardından, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez‘in yönetiminde bildirilerin sunulduğu ilk oturum gerçekleştirildi. Bu oturumda 5 ayrı bildiri sunuldu.  

İkinci gün, ESOGÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rifat Edizkan ve yine aynı bölümden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Erkaya‘nın yönettikleri iki ayrı oturumda 10 bildiri sunumu yapıldı.  

Raylı sistemler alanında üretim yapan ve hizmet veren kamu ve özel ektör temsilcileri, yurtiçi ve yurtdışından araştırmacılar, uzmanlar ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin katıldığı etkinlik, oturumların tamamlanmasının ardından düzenlenen Eskişehir turu ile sona erdi. 

 

Kaynak: ESOGÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEKİN

23.11.2020
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 215


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.