MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EEMKON BAŞLIYOR


HABER


 
EMO İstanbul Şubesi tarafından “Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi (EEMKON 2017), 16-18 Kasım’da yapılacak. Kongrede, “Biyomedikal Mühendisliği”, “Elektrik ve Kontrol Mühendisliği”, “Elektronik Sanayi”, “Enerji Politikaları”, “İletişim Teknolojileri”, “Kent ve Elektrik” ile “Mühendislik Eğitimi” başlıklı 7 ayrı sempozyum gerçekleştirilecek. Etkinlikte toplam 55 oturumda 234 bildiri sunulacak; nükleer enerji ve iletişim teknolojilerine yönelik 4 panel, biyomedikal alanında 1 forum ve mühendislik eğitimiyle ilgili de 1 panel-forum düzenlenecek.
 

EMO İstanbul Şubesi`nce "Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi (EEMKON)" 16-18 Kasım 2017 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi`nde gerçekleştirilecek. Kongre, 16 Kasım Perşembe günü 30 Ağustos Salonu`nda açılış konuşmaları ile başlayacak. Öğle arasından sonra aynı salonda saat 14.00`de Elektronik Sanayi Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Hakkı Kaya Ocakaçan`ın yöneteceği "Endüstri 4.0" oturumu gerçekleştirilecek. Oturumda Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu Başkanı da olan İstanbul Üniversitesi`nden Prof. Dr. Sıddık Yarman, IBM Türkiye Genel Müdürü Defne Tozan, E3TAM Genel Müdürü Sedat Sami Ömeroğlu, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Erman Karaca, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Tayfun Acarer ve Acmena Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan sunum yapacak.

Biyomedikal Mühendisliği Sempozyumu

EMO`nun İstanbul Tabip Odası (İTO) ile birlikte düzenlediği "Biyomedikal Mühendisliği Sempozyumu" kapsamında 3 gün boyunca 14 oturum ve 1 forum gerçekleştirilecek. Sempozyum, 16 Kasım 2017 tarihinde saat 13.30`da İnönü Salonu`nda İTO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Başak ve EMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkent Üniversitesi`nden Dr. Onur Koçak`ın konuşmaları ile başlayacak.

Açılışın ardından aynı salonda ilk oturumu yönetecek olan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden Prof. Dr. Sacit Karamürsel, "Mühendis İşbirliği Çalışmalarına Bakış" konusunda sunum yapacak. Oturumda, uluslararası davetli konuşmacı olarak Roma Sapienza Üniversitesi`nden katılan Prof. Dr. Fabio Babiloni "Bilişsel Sinir Bilimin Endüstriyel Uygulaması İçin Beyin Bilgisayar Arayüzleri" konulu sunumunu aktaracak.

Aynı gün "Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar ve İşbirliği-1" konulu oturum saat 14.30 ile 16.30 arasında Malazgirt Salonu`nda, TOOB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Eroğul`un yönetiminde gerçekleştirilecek. Oturumda, Prof. Dr. Osman Eroğul, İTO`dan Tamer Demiralp, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi`nden Doç. Dr. Altay Sencer ve Boğaziçi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Can A. Yücesoy`un sunumları izlenebilecek.

"Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar ve İşbirliği-2" Oturumu da saat 16.45`te yine Malazgirt Salonu`nda başlayacak. Prof. Dr. Sacit Karamürsel`in yöneteceği ve sunum yapacağı oturumda, Dokuz Eylül Üniversitesi`nden Prof. Dr. Murat Özgören, Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Akın ve Namık Kemal Üniversitesi`nden Doç. Dr. Koray Çiftçi`in sunumları yer alacak.

Sempozyumun oturumları 17 Kasım 2017 tarihinde Kocatepe Salonu`nda devam edecek. "Biyomedikal Teknolojilerinde Ar-Ge ve Üretim" konulu oturum 10.00 ile 11.00 saatleri arasında Dr. Onur Koçak`ın yönetiminde gerçekleştirilecek. Oturumda EMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkent Üniversitesi`nden Dr. Onur Koçak, Novamedtek Şirketi`nden Kayhan Kayan ve Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği (SADER) Genel Müdürü Servet Kürümoğlu sunum yapacaklar.  

"Medikal Cihazlarda Üretim ve Tasarım" oturumu saat 11.15`de başlayacak. Oturumu Bahçeşehir Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yekta Ülgen yönetecek ve bir sunum gerçekleştirecek. Bu oturumda, Kardinero A.Ş`den Fikret Küçükdeveci, Sağlık Bilimleri Üniversitesi`nden Doç. Dr. Simel Ayyıldız ve İstanbul Üniversitesi`nden Prof. Dr. Ali Yağız Üresin`in sunumları izlenebilecek.

"Tıbbi Mevzuatlar ve Gelecek Uygulamaları" oturumu saat 13.30`da yapılacak. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Başak hem yönetip hem de bir sunum yapacağı oturumda, İTO`dan Güray Kılıç ve Dr. Onur Koçak`ın sunumları yer alacak.

"Sağlık Hizmet Sunucularında Biyomedikal Mühendisliği" oturumu 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Akan`ın yönetip, sunum yapacağı oturumda, Elektronik Mühendisi Uğur Bayraktar, Okuman Medikal Sistemler`den Ertan Halaç ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nden Ayşe Köksal Çiçekçi`nin sunumları izlenebilecek.

"Sektör Deneyimleri ve Tavsiyeler" başlıklı oturum saat 17.15`te düzenlenecek. Oturumu yönetecek EMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak`ın yanı sıra Philips Medikal Sistemler`den Ali Levent Kurtoğlu ve Acıbadem Üniversitesi`nden Engin Baysoy da bu bölümde sunumlarını paylaşacaklar.

Biyomedikal Mühendisliği Forumu

Sempozyum ikinci günü forum ile tamamlanacak. Forumda, EMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkent Üniversitesi`nden Dr. Onur Koçak, EMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak, EMO 45. Dönem Yapı Denetim Daimi Komisyonu Başkanı Şükrü Güner ve Kardinero A.Ş`den Fikret Küçükdeveci konuşmacı olarak yer alacak.

Biyomedikal Mühendisliği Sempozyumu üçüncü gün çalışmaları; Kocatepe Salonu`nda saat 10.00`da "Girişimcilik-1" başlıklı oturum ile başlayacak. EMO ve Biyomedikal Mühendisi İş Adamları Derneği (BİMİAD) adına Barış Ünlü`nün yöneteceği ve sunum yapacağı oturuma, Başkent Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Rukiye Numanoğlu Tekin katılacak. "Girişimcilik-2" oturumu da Boğaziçi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Cengizhan Öztürk`ın yönetiminde saat 11.30`da gerçekleştirilecek. Oturumda, Response Ortho Teknolojik Üretim A.Ş`den Şehmuz Işın, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden Prof. Dr. Engin Ulukaya ve İstanbul Şehir Üniversitesi Mehmet Alpatlı`nın sunumları yer alacak.

Eş zamanlı olarak Barbaros-B Salonu`nda 10.00 ile 12.00 saatleri arasında Bildiriler Oturumu gerçekleştirilecek. Oturumda Marmara Üniversitesi`nden Emre Çanayaz ve Ömer Akgün`ün "EKG`den Wavelet Dönüşümü Yardımı ile Miyokard İskemisinin Belirlenmesi"; İstanbul Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Mana Sezdi ve Medikal Bilişim ve Biyomedikal Mühendislik (Medibim) Genel Koordinatörü Nazif İlker Sezdi`nin "Tıbbi Cihazların Test, Kontrol ve Kalibrasyonu Hizmeti Verecek Kuruluşların ve Kurumda Çalışanların Yetkilendirilmesi İçin Sertifikalı Eğitim Programı"; Marmara Üniversitesi`nden Zehra Aysun Altıkardeş ve Semich Impram`ın "Dipper Non-dipper Sınıflandırmasında AKBM Dataları Kullanılmadan Yenilikçi Bir Yaklaşım"; Bahçeşehir Üniversitesi`nden Prof. Dr. M. Sadetttin Özyacı, Gaziantep Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nuran Doğru ve Mehmet Merkepçi`nin "Mikrodenetleyici Kullanarak Kalp Atış Hızının Ölçülmesi"; Mana Sezdi, Nazif İlker Sezdi ve İstanbul Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Ahmet Kandemir Pehlivanlı`nın "Tıbbi Cihaz Satışı Yapan Personelin Eğitimi ve Kuruluşların Yetkilendirilmesi"; Ondokuz Mayıs Üniversitesi`nden Doç. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici ve İbrahim Aslıyüce`nin "Pediatrik Hastaların Rutin Beyin Manyetik Rezonans Görüntülemelerinde Özgül Soğurma Oranı Değerlerinin İncelenmesi" ve Gökhan Şahin`in "Biyosensör Teknolojisindeki En Son İlerlemeler ve Gelecekteki Potansiyel Uygulamaları" konulu bildirileri sunulacak.

"Küba İnsan Beyin Haritalama Projesi"

İnönü Salonu`nda saat 13.30`da başlayacak olan ve İTO`dan Tamer Demiralp`in yöneteceği oturuma; uluslararası davetli konuşmacı olarak Küba Sinir Bilimleri Merkezi Genel Müdürü Prof. Dr. Pedro Antonio Valdes-Sosa, "Küba İnsan Beyin Haritalama Projesi: Temel Araştırmadan Toplum Sağlığına" konulu bildirisiyle katılacak.

Biyomedikal Metroloji Hizmet Sağlayıcıları Derneği`nden (BİYOMETDER) Baha Kılıç`ın yöneteceği "Tıbbi Cihaz Belgelendirme ve Tıbbi Kalibrasyon" oturumu, saat 14.30`da aynı salonda gerçekleştirilecek. Oturumda, Uluslarası Belgelendirme Denetim ve Eğitim Merkezi Sanayi ve Tic. A.Ş`den Serian Doma, Yrd. Doç. Dr. Mana Sezdi ve Prof. Dr. Ali Yağız Üresin`in sunumları yer alacak.

Sempozyumun son oturumu, "Biyomedikal Mühendisliği Mesleğine Genel Bakış" başlığı altında Fikret Küçükdeveci`nin yönetiminde 16.15 ile 18.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Oturumda, Ankara Üniversitesi`nden Prof. Dr. Ziya Telatar, Medibim`den Nazif İlker Sezdi, Global Sağlık Hizmetleri Şirketi`nden M. Özgür Dumlu ve Cavaura Danışmanlık Hizmetleri A.Ş`den M. Murat Bilgiç sunum yapacaklar.

Aynı salonda saat 18.15`te Biyomedikal Mühendisliği Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı, Bilgi Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. İpek Şen ve Dr. Onur Koçak`ın değerlendirmelerini aktaracakları kapanış bölümü ile sempozyum sona erecek.

Elektrik ve Kontrol Mühendisliği Sempozyumu

Kongre bünyesindeki "Elektrik ve Kontrol Mühendisliği Sempozyumu" kapsamında toplam 6 oturum yapılacak. İlk Bildiriler Oturumu 16 Kasım Perşembe günü 14.00-17.20 saatleri arasında Barbaros-B Salonu`nda düzenlenecek. Oturumda, Karadeniz Teknik Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Adnan Cora ve Arş. Gör. Ahmet Yüksel`in "Şebekeden Bağımsız H5 Eviricili Fotovoltaik Sistem Tasarımı"; Akımmetal Şirketi`nden Bünyamin Söğüt, Burak Fulin ve Fırat Parlak`ın "Dali Uyumlu LED Sürücülerde Enerji Tasarrufu"; Karabük Üniversitesi`nden Prof. Dr. Mehmet Akbaba ve Çankırı Karatekin Üniversitesi`nden Öğr. Gör. Nurettin Gökşenli`nin "Tek Fazlı AC Motorun PVG ile Tahrik Edilerek Akbaba Modeline Göre Geliştirilen Yeni MPPT Yöntemiyle Deneysel Olarak Gerçekleştirilmesi"; Yıldız Teknik Üniversitesi`nden (YTÜ) Doç. Dr. Recep Yumurtacı ve YTÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Okan Kondul`un"Dağınık Üretim Kaynaklarında Arıza Karakterleri ve Etap Yazılımı ile Gerçekleştirilen Arıza ve Koruma Koordinasyonu Çalışması"; YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Nihan Altıntaş ve Doktora Öğrencisi Metin Öztürk`ün "Ev Tipi İndüksiyon Ocaklar İçin Çok Bobinli AC-DC Dönüştürücü Tasarımı" konulu sunumları paylaşılacak.

Kısa bir aranın ardından oturum şu bildirilerle devam edecek:

YTÜ`den Doç. Dr. Ahmet Faruk Bakan ve Arş. Gör. Abdulkerim Gündoğan`ın "Sabit Mıknatıslı Senkron Makina İçin Hassas Moment Tahmininin Gerçekleştirilmesi"; Prof. Dr. Mehmet Akbaba ve Nurettin Gökşenli`nin "Fotovoltaik Jeneratörler İçin Akbaba Modelini Kullanarak Yeni Bir Mikrodenetleyici Tabanlı MPPT Yönteminin Geliştirilmesi"; YTÜ`den Doç. Dr. Ozan Erdinç ile lisansüstü öğrenciler İbrahim Şengör ve Alper Çiçek`in "Ortak Enerji Depolama Sistemlerinin Elektrik Güç Sistemlerinde Talep Cevabı Konsepti İçin Kullanılması"; Okan Üniversitesi`nden Prof. Dr. R. Nejat Tuncay ile Ali Köse ve Recepşan Günay`ın "Adaptif Seyir Kontrol Sistemi Simülasyonu"; İTÜ`den Prof. Dr. Ömer Usta ile lisansüstü öğrenciler Berkin Kara, Fatih Özveren, Cenk Göçer ve Mustafa Özgür`ün "Elektrik Dağıtım Şebekelerinin Korunmasında Yeni Gelişmeler"; Mersin Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Kadir Abacı ve Arş. Gör. Volkan Yamaçlır`ın "Gerilim Kaynaklı Konvertörlü Yüksek Gerilimli AC/DC (VSC-HVDC) Hattının Dinamik Analizi ve Kontrolörün Performansı."

Elektrik ve Kontrol Mühendisliği 2. Bildiriler Oturumu, 17 Kasım Cuma günü saat 10.00`da İnönü Salonu`nda başlayacak. Oturumda, İTÜ`den Dr. Gülcihan Özdemir "Büyük Patlama Büyük Çöküş Algoritması ile Aktif Güç Talep Azaltımı için Volt-Var Kontrol Cihazlarının Optimal Çalışma Planı"; TOFAŞ`tan Anıl Onur Canbaz, Şadan Dönmez ve Mustafa Yalçınkaya`nın "Araç Ağı ve Fonksiyonlarıyla Uyumlu Dijital Gösterge Paneli Tasarımı"; Gaziantep Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mete Vural ve Ahmet Eren`in "Enerji Dağıtım Sistemleri İçin Düşük Kayıplı Düşük Maliyetli Enerji Kalitesi Düzenleyicisi Tasarımı ve Benzetimi"; Doğuş Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Dilek Tükel ile Gürcan Şahin Akıncı ve Nuri Tüzel`in "Doğuş Himota İnsansız Deniz Taşıtı"; Yrd. Doç. Dr. Dilek Tükel ile Hasan Mert Kavaf ve Fatih İleri`nin "Nesne Takip Eden Robot-Akıllı Taşıma Sistemi"; Dokuz Eylül Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. M. Emre Çek ve Bora Coşkun`un "Özilinti ve Spektral Güç Yoğunluğu Kullanarak Radar Darbe Tekrarlama Aralığı Tahmini ve Karakterize Edilmesi"; İTÜ`den Dr. Serdar Ekinci`nin "PowSysGUI: Güç Sistemi Analizi ve Simülasyonu için MATLAB Tabanlı Bir GUI Programı"; CPV Endüstriyel Proje Şirketi`nden Figen Çoban`ın da "Bilgisayar Destekli Elektrik Proje Çizim Programı: E3.series" konulu bildirileri sunulacak.

Eş zamanlı olarak 10.00-11.30 saatleri arasında Malazgirt-B Salonu`nda İTÜ`den Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez yönetiminde, "Raylı Sistemlerde Kontrol ve Otomasyon" oturumu gerçekleştirilecek. Oturumda, YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Özgür Turay Kaymakçı ve Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Ergenç, TÜBİTAK MAM`dan Mehmet Ali Çimen ve ASELSAN`dan Günay Şimşek değerlendirmelerini paylaşacaklar.

Verilen kısa bir aranın ardından saat 11.45`te İTÜ`den Prof. Dr. Atilla Bir "Bugünkü Kontrol Mühendisliğinin Dünü"nü anlatacak.

Sempozyum aynı salonda saat 14.00`de ODTÜ`den Prof. Dr. M. Kemal Leblebicioğlu`nun yöneteceği "İnsansız Hava, Deniz ve Denizaltı Araçlarının Modelleme Üretim ve Kontrolü" oturumu ile devam edecek. Oturumda, ODTÜ`den Doç. Dr. İlkay Yavrucuk, ODTÜ Teknokent`te kurulu Desistek Şirketi`nden Dr. Ferit Çakıcı ve Yük. Müh. Emre Ege, ODTÜ`den Yük. Müh. Murat Kumru ve Prof. Dr. M. Kemal Leblebicioğlu sunum yapacaklar.

İTÜ`den Prof. Dr. Salman Kurtulan`ın yöneteceği "Endüstriyel Otomasyonda Yeni Yaklaşımlar" oturumu da aynı salonda saat 16.00 ile 18.00 arasında düzenlenecek. Oturumda, Beckhoff Otomasyon Şirketi`nden Fatih Uzal, Siemens`ten Dr. İbrahim Tolda Hasdemir ve EMO İstanbul Şubesi Yapı Elektronik Sistemleri Komisyonu (YEST) Başkanı Halil Satıluşağı sunumlarını paylaşacaklar.

Sempozyum 18 Kasım Cuma günü saat 14.00`de Malazgirt-B Salonu`nda yapılacak "Modelleme ve Simülasyon" oturumu ile tamamlanacak. YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Janset Daşdemir`in yöneteceği oturumda, Gebze Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Erkan Zengeroğlu, YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. İlker Üstoğlu, İTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Tufan Kumbasar, Augmea Simülasyon Teknolojileri Şirketi`nden Dr. Orhan Aksoy ve AVL Türkiye Mühendislik ve Test Sistemleri Şirketi`nden Yük. Müh. Özgür Aytekin`in sunumları yer alacak.

Elektronik Sanayi Sempozyumu

"Elektronik Sanayi Sempozyumu" kapsamında toplam 8 oturum yapılacak. "Akıllı Binalarda Yangın Otomasyonu" başlıklı ilk oturum 16 Kasım Perşembe günü Fevzi Çakmak Salonu`nda saat 14.00`te başlayacak. İTÜ`den Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç`ın yöneteceği oturumda, EEC Elektronik Şirketi`nden Kevork Benlioğlu, Elektropanç Şirketi`nden Doğan Alkan ve İTÜ`den Dr. Gökhan Balık sunum yapacaklar.

Aynı salonda ikinci oturum, yine Prof. Dr. Kılıç`ın yönetiminde saat 16.15 ile 18.15 arasında "Akıllı Binalarda Konfor ve Enerji Otomasyonu" konusunda gerçekleştirilecek. Oturumda, İnfoMET Teknoloji Şirketi`nden Egemen Kılıç, Akdeniz Alarm Elektronik Şirketi`nden Suat Kaş ve ON Otomasyon Sistemleri Şirketi`nden Artuğ Fenercioğlu`nun sunumları izlenebilecek.

Sempozyumun 17 Kasım Cuma günkü oturumları saat 10.00`da Barbaros A Salonu`nda başlayacak. YTÜ`den Prof. Dr. Tülay Yıldırım`ın yöneteceği "Görüntü İşleme" oturumunda, İTÜ`den Prof. Dr. Tayfun Akgül, Gebze Teknik Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Yakup Genç, Sabancı Üniversitesi`nden Prof. Dr. Aytül Erçil ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş`den (STM) Mehmet Kerim Yücel sunum yapacak.

"Alternatif Yeni Medya ve Gündelik Yaşamın Eleştirisi" başlıklı oturum, saat 11.45`te aynı salonda başlayacak. Doğuş Üniversitesi Prof. Dr. Barış Çoban`ın yöneteceği oturumda, Doğuş Üniversitesi`nden Prof. Dr. Barış Çoban ve Doç. Dr. Bora Ataman, Kadir Has Üniversitesi`nden Dr. Sarphan Uzunoğlu, İletişim Geliştirme Direktörü Pınar İlkiz, Araştırmacı-Çevirmen Ahmet Sabancı ve Araştırmacı Yunus Erduran`un sunumları yer alacak.

Öğle arasından sonra saat 14.00`te Fevzi Çakmak Salonu`nda devam edecek sempozyumun "Sayısal Devrim" başlıklı oturumunu Festo A.Ş`den Mehmet Emin Dinç yönetecek. Oturumda, Marmara Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nihat Akkuş, Schneider Elektrik`ten Cihan Karamık, Siemens`ten Derya İren, Mitsubishi`den Tolga Bizel ve Festo A.Ş`den Fikret Akyüz sunumlarını paylaşacaklar.

Okan Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nejat Tuncay`ın yöneteceği "Güç Elektroniği" başlıklı oturum da aynı salonda 16.15 ile 18.15 saatleri arasında yapılacak. Oturumda, EKA Sistem Mühendislik A.Ş`den Selim Alguadiş, Power Elektronik A.Ş`den Vedat Emanet, TOFAŞ`tan Ali Şengör ve Arçelik`ten Zeynep Erenay sunum yapacaklar.

Elektronik Sanayi Sempozyumu`nun 18 Kasım Cumartesi günkü oturumları saat 10.00`da Fevzi Çakmak Salonu`nda başlayacak. EEMKON Düzenleme Kurulu Üyesi, EMO`dan Tuncay Atman`ın yöneteceği "Elektronik Mühendisliğinin Örgütlenmesi" başlıklı oturumda, EMO 45. Dönem Elektronik Mühendisliği MEDAK üyeleri Deniz Ülker ve Yavuz Alkan ile EMO Dokümantasyon ve Akreditasyon Koordinatörü Ali Fuat Aydın`ın sunumları yer alacak.

Sempozyumun Bildiriler Oturumu da aynı gün Barbaros B Salonu`nda saat 17.00`de gerçekleştirilecek. Oturumda, Okan Üniversitesi`nden Doç. Dr. Burak Kelleci "Uzay Uygulamaları için FPGA Tabanlı Lojik Devrelerde Üçlü Modüler Yedeklemeli Hata Düzeltme ve İkili Karşılaştırmalı Hata Tespiti Devresi" ve Akımmetal Şirketi`nden Ömer Emre Pepeç "Flyback Dönüştürücülerde Uygulanan RCD-R Bastırma Hücresinin İletim Yayınımına Etkisi" konusunda sunumlarını paylaşacaklar.

Enerji Politikaları Sempozyumu

"Enerji Politikaları Sempozyumu" kapsamında toplam 7 oturum yapılacak. "Dünyada ve Türkiye`de Enerji Görünümü-I" başlıklı ilk oturum 16 Kasım Perşembe günü saat 13.30`da Malazgirt Salonu`nda EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Erol Celepsoy`un yönetiminde gerçekleştirilecek. Oturumda İTÜ`den Prof. Dr. Selahattin İncecik, EFTEC Yönetim Kurulu Başkanı Ece Özdemiroğlu ve Enerji Politikaları Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Gazi İpek`in sunumları yer alacak.

"Dünyada ve Türkiye`de Enerji Görünümü-II" oturumu da saat 15.30`da İnönü Salonu`nda gerçekleştirilecek. Yine Celepsoy`un yöneteceği oturumda, Aalborg Üniversitesi Prof. Dr. Henrik Lund, Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu`ndan Dr. Dz. Alb. Egemen Sulukan Egemen Sulukan, Gazi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı`ndan (TurSEFF) Koray Göytan sunumlarını paylaşacaklar.

Eurosolar (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği) Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar`ın yöneteceği "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" oturumu, 17 Kasım Cuma günü saat 10.00`da İnönü Salonu`nda izlenebilecek. Oturumda, Viyana Teknik Üniversitesi`nden Dr. Gustav Resch, Bahçeşehir Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Canan Acar, KTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Nuroğlu, Biyoenerji Derneği (Biyoder) II. Başkanı Ahmet Musluoğlu, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER) Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şentürk ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Dış İlişkiler Sorumlusu Gülşah Altıkulaç sunum yapacaklar.

Aynı salonda 13.30`da başlayacak "Elektrik Piyasaları ve Oluşumu" konulu oturumu da Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Önder Karaduman yönetecek. Oturumda, EnerjiSA Üretim Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Cem Aşık, GAMA Enerji Genel Müdürü Tamer Çalışır, EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karahan ve OMV Samsun Elektrik Genel Müdürü Korkut Öztürkmen`in sunumları yer alacak.

Enerji Politikaları Sempozyumu Bildiriler Oturumu da saat 16.00`da aynı salonda başlayacak. Oturumda, EKOS Grup`tan Elşan Kahraman "IEC 61850: Enerji Otomasyonuna Yeni Protokol"; yine EKOS Grup`tan Mehmet İzzet Güray "Gaz İzoleli Hücrelerin 36kV İndirici Merkezlerde Kullanımı"; Özyeğin Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Göktürk Poyrazoğlu "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Bağlı Sistem Esnekliği: Önemi, Ölçütleri ve Kullanım Alanları"; Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Rıza Bayındır ve Mardin Artuklu Üniversitesi`nden Öğr. Gör. Mehmet Rida Tür`ün "Ulusal Güç Sistemimizde Kayıp Yük Değerinin Makroekonomik Analizi ve Hesaplanması"; YTÜ`den Prof. Dr. Nurettin Umurkan ile Ozan Gök ve Ahmet Batuhan Ünsal`ın "Mevcut Şebekeler ve Geleceğin Teknolojisi Akıllı Şebekelerin Karşılaştırılması"; Bahçeşehir Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Görkan Soykan ve Alara Ulaç`ın "Biyokütle Santralı`nın Jeotermal Santral ile Karşılaştırılması"; Yrd. Doç. Dr. Göktürk Poyrazoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Figen Özen`in "Afetlerde Doğalgaz ve Elektrik Sistemlerinin Ortak Yönetimi"; Namık Kemal Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Rafet Akdeniz`in de "Mühendislik Eğitimi Sorunlarına Yerel Bir Bakış" konulu sunumları izlenebilecek.

Enerji Politikaları Sempozyumu kapsamında "Enerji Kooperatifçilik-Enerjide Bölgesel ve Yerel Planlama" başlığı altında düzenlenen Özel Oturum, 17 Kasım Cuma saat 16.00`da Barbaros-B Salonu`nda gerçekleştirilecek. EMO Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Orak`ın yöneteceği oturumda, EMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü-Gümrük Ticaret Uzmanı Gülsüm Gözde Durmuş Ayanoğlu ve Troya Çevre Derneği Başkanı Oral Kaya görüşlerini dile getirecekler.

Sempozyumun son oturumu, 18 Kasım Cumartesi günü İnönü Salonu`nda saat 10.00`da "Termik Santrallar-Lapseki-Biga İncelemesi" başlığı altında yapılacak. EMO 45. Dönem Enerji Daimi Komisyonu Başkanı Bülent Damar`ın yöneteceği oturumda, EMO Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya, EÜAŞ`tan Şayende Yılmaz, MMO Enerji Çalışma Grubu Üyesi Orhan Aytaç ve Jeofizik Mühendisleri Odası Enerji Sektörü Sürekli Bilimsel Teknik Kurulu Başkanı Çetin Koçak sunumlarını paylaşacaklar.

"Nükleer Santrallar ve Japonya Örneği" Panelleri

Sempozyum kapsamında "Nükleer Santrallar ve Japonya Örneği-1" Paneli, 18 Kasım Cumartesi günü 13.30 ile 15.30 saatleri arasında 30 Ağustos Salonu`nda gerçekleştirilecek. EMO Onur Kurulu Üyesi Erhan Karaçay`ın yöneteceği panelde, Yeşil Gazete`den Pınar Demircan, Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği (Anayasa-Der) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu ve Gazi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Aziz Konukman konuşmacı olarak yer alacak.

Aynı salonda 16.00 ile 18.00 saatleri arasında yine Karaçay`ın yönetiminde "Nükleer Santrallar Japonya Örneği-2" paneli izlenebilecek. Panelde CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye Çevre Platformu Genel Sekreteri Ahmet Oktay Demirkan, Mersin NKP Dönem Sözcüsü Av. Alpay Antmen, Doğu Akdeniz Çevre Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan, Sinop Nükleer Santral Karşıtı Platformu Temsilcisi Metin Gürbüz ve Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem görüşlerini dile getirecekler. Panelin tamamlanmasının ardından "Yenilenebilir Japonya - Yeni Bir Enerji Paradigması (Fukuşima Bölümü)" adlı film gösterimi yapılacak.

İletişim Teknolojileri Sempozyumu

"İletişim Teknolojileri Sempozyumu" kapsamında 7 oturum ve 2 panel yapılacak. "İletişim Teknolojileri Girişimciliği ve İletişim Ar-Ge`si" başlıklı oturum, 16 Kasım Perşembe günü Barbaros-A Salonu`nda gerçekleştirilecek. EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çınar`ın yöneteceği oturumda, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp, NETAŞ`tan Rıza Durucasugil,  SinerjiTürk Etkin İş ve Güç Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Raşit Gülhan ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav sunumlarını paylaşacaklar.

Sempozyum oturumları 17 Kasım Cuma günü saat 10.00`da Fevzi Çakmak Salonu`nda devam edecek. İTÜ`den Prof. Dr. Selçuk Paker`in yöneteceği "Dijital Dünyada Yeni Eşik: 5G" oturumunda, İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Prof. Dr. Mustafa Ergen, NETAŞ`tan Dr. Ömer Aydın ve Ulak Haberleşme A.Ş`den Levent Taş sunum yapacak.

EMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tuna`nın yönetiminde saat 11.45`te başlayacak "Türkiye`nin İletişim Altyapısı" oturumunda da, İletişim Teknolojileri Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Tayfun İşbilen, TurkNet Genel Müdürü Cem Mehmet Çelebiler, Grid Telekom Genel Müdürü Z. Hakan Akan ve TELKODER Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu`nun sunumları izlenebilecek.

Barbaros-A Salonu`nda 13.45-15.45 saatleri arasında yapılacak "İletişim Teknolojilerinde Yeni Trendler" oturumunu YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. N. Özlem Ünverdi yönetecek. Oturumda, ARG Elektronik`ten Raci Algın, İTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Hülya Yalçın, BilgiYazan Eğitim, Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri`nden Alper Soyaslan, YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. Hakan Paşa Partal, DAC-EL Elektronik Mühendislik`ten  Ali Rıza İçöz sunum gerçekleştirecek.

Aynı salonda 16.00 ile 18.45 saatleri arasında turk-internet.com`dan Füsun Sarp Nebil`in yönetiminde "Blockchain ve Güvenlik" başlığı altında iki ayrı oturum yapılacak. İlkinde Microsoft Ortadoğu Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Cavit Yantaç, IBM Türkiye Finans Sektörü İş Geliştirme Lideri Simge Alpargun ve Pamukkale Üniversitesi`nden Arş. Gör. Dr. Alper Uğur; ikinci oturumda Avukat M. Gökhan Ahi, EÜD Başkan Yardımcısı Cem Aşık, AKSA Enerji Kıdemli Enerji Ticaret Müdürü Can Arslan`ın sunumları yer alacak.

İletişim Teknolojileri Panelleri

Sempozyum kapsamında 18 Kasım Cumartesi günü 30 Ağustos Salonu`nda 10.00 ile 12.45 saatleri arasında, 22. ve 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu`nun yöneteceği "İletişim Teknolojilerinin Toplumsal Etkileri, Yaratacağı Değişimler" başlığı altında iki ayrı panel düzenlenecek. İlk panelde Bilgisayar Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Funda Başaran ve Ankara Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nurcan Törenli; ikinci panelde de, Çankaya Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Eser Us, Kadir Has Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Perrin Öğün Emre ve Anadolu Ajansı`ndan Gazeteci Eda Topçu`nun sunumları izlenebilecek.

İletişim Teknolojileri Sempozyumu Bildiriler Oturumu da saat 14.00`te Barbaros-B Salonu`nda yapılacak. Oturumda, Yrd. Doç. Dr. M. Emre Çek ve Hatice Kübra Dağdeviren`in "Kaotik Ortogonal Vektörler Kullanarak Uyumlu Olmayan Çok Kullanıcılı Kaotik Haberleşme Sistemi"; Gazi Üniversitesi`nden Doç. Dr. Özgür Ertuğ ve Gizay Kısa`nın "Sinyal Karıştırıcıların LTE-A Aşağı Yönlü Fiziksel Kanalına Etkileri"; Çankaya Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Deniz Başdemir ve Orçun Yıldıran`ın "5G İletişim Ağı için Yama Anten Tasarımı ve Besleme Yöntemlerinin İncelenmesi"; Yrd. Doç. Dr. Nihan Altıntaş ve Çilem Acar`ın "Telekom Veri Merkezleri İçin Tasarım Standartlarının İncelenmesi"; YTÜ`den Doç. Dr. Nurhan Türker Tokan ve Ersin Usta`nın "Milimetre Dalga Entegre Devreler için Düzlemsel Anten Tasarımı" başlıklı bildirileri sunulacak.

Verilen aranın ardından saat 16.00`da tekrar başlayacak oturumda, ODTÜ Öğrencisi Kamil Karaçuha "Hava Araçlarının Enerji Nakil Hatlarına Çarpmasını Önlemeye Yönelik Bir Deneme"; Kocaeli Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kızır ve Özgür Güçlü`nün "Endüstri 4.0 Kapsamında CAN Haberleşmesi Uygulamalarının İncelenmesi"; NETAŞ`tan Ömer Aydın`ın "5G: Büyük Ölçekli MIMO, Hüzme Şekillendirme ve Radyo Kaynaklarının Yönetimi" ve Yrd. Doç. Dr. N. Özlem Ünverdi ve Mustafa Öztürk`ün "SONET / SDH VE PDH Teknolojilerinde Veri Performansı" başlıklı sunumları paylaşılacak.

Kent ve Elektrik Sempozyumu

"Kent ve Elektrik Sempozyumu" kapsamında 6 oturum gerçekleştirilecek. "Kent ve Aydınlatma" başlıklı ilk oturum 16 Kasım Perşembe günü saat 13.30`da Barbaros-A Salonu`nda başlayacak. YTÜ`den Prof. Dr. Rengin Ünver`in hem yönetip hem de sunum yapacağı oturumda YTÜ`den Prof. Dr. Müjgan Serefhanoğlu Sözen ve Tuba Bostancı;  Prof. Dr. Rengin Ünver ile Arezou Mahmoudi ve Merve Dönmez Yaşa`nın; Aydınlatma Tasarımcısı Nergis Arifoğlu`nun; Philips`ten Işık Dilara Gürkan`ın ve Professional Lighting Design Dergisi Editörü Emre Güneş`in sunumları yer alacak.

Malazgirt-A Salonu`nda 17 Kasım Cuma günü saat 10.00`da başlayacak "Kent Mimarisinin Vazgeçilmezi: Asansörler" konulu oturumu, GTS Asansör A.Ş`den Fevzi Yıldırım yönetecek. Oturumda, Fevzi Yıldırım, Mitsubishi`den Selim Dağdoğan, Arkel Elektrik Elektronik San. ve Tic. A.Ş.`den Melih Küçükçalık, Aybey Elektronik San. ve Tic. A.Ş.`den Melih Aybey, Gen Elektromekanik San. Tic. Ltd. Şti.`den (GENEMEK) Devrim Gecegezer ve Akantel Elektronik--Z.Abegg`den Alparslan Temur sunum yapacaklar.

"İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Elektrik" konulu oturum saat 14.00`te aynı salonda yapılacak. Emekli İş Başmüfettişi Özlem Özkılıç`ın yönetip, bir bildiri de sunacağı oturuma, EMO İstanbul Şube İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu Üyesi Egemen Uçar, Makina Mühendisleri Odası`ndan Münir Aydın, İş Güvenliği Uzmanı Hüseyin Avni Yardımcı ve Mersin Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zile katılacak.

YTÜ`den Yrd. Doç. Dr. N. Özlem Ünverdi`nin yönetiminde aynı salonda saat 16.15`te başlayacak "Akıllı Şehirler" oturumunda da, Elektronik Yük. Müh. Osman Akın, Elektronik ve Haberleşme Müh. Serdar Ak ve Elektrik-Elektronik Müh. Selçuk Gökçe sunumlarını paylaşacaklar.

Sempozyum 18 Kasım Cumartesi günü Malazgirt-A Salonu`nda saat 10.00`da "Kentlerde Manyetik Alanlar ve Etkileri" oturumu ile devam edecek.  İTÜ`den Prof. Dr. Özcan Kalenderli`nin yöneteceği oturumda, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Daşdağ, Sakarya Üniversitesi`nden Prof. Dr. Osman Çerezci, Boğaziçi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Selim Şeker, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Temsilcisi ve Çayyolu Elektromanyetik Kirlilikten Korunma Derneği (ÇEKOD) Başkanı Ramazan Öngöre sunum yapacak.

Öğle arasının ardından 14.00 ile 16.00 saatleri arasında Prof. Dr. Özcan Kalenderli`nin "Kentlerde Yıldırımdan Korunma" konulu sunumu izlenebilecek.

Malazgirt-B Salonu`nda saat 10.00`da başlayacak "Mühendis Emeği, Sınıf ve Örgütlenme" oturumuna ise Prof. Dr. Ahmet Haşim Köse, Birleşik Metal-İş Örgütlenme Uzmanı Alpaslan Savaş ve Ankara Üniversitesi`nden Doç. Dr. Serdal Bahçe katılacak.

Mühendislik Eğitimi Sempozyumu

"Mühendislik Eğitimi Sempozyumu" kapsamında 6 oturum ve 1 panel-forum yapılacak. İlk oturum 16 Kasım Perşembe günü saat 14.00`te Kocatepe Salonu`nda "Üniversite Öncesi Eğitim" konusunda gerçekleştirilecek. Mühendislik Eğitimi Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Selçuk Esen`in yöneteceği oturumda, eski Devlet Bakanı Tınaz Titiz, Bahçeşehir Üniversitesi`nden Doç. Dr. Alkan Soysal ve EMO İstanbul Şube Eğitim Komisyonu Üyesi Kemal Atasoy sunum yapacak.

Aynı salonda yine Selçuk Esen`in yöneteceği "Eğitimde Devrim ve Köy Enstitüleri" oturumu saat 15.45`te başlayacak. Oturumda, Marmara Üniversitesi`nden Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi`nden Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Eğitim-Sen Temsilcisi Özgür Bozdoğan`ın sunumları yer alacak.

Sempozyum 17 Kasım Cuma günü 30 Ağustos Salonu`nda saat 10.00`da "Mühendislik Eğitimini Etkileyen Unsurlar" oturumu ile devam edecek. EMO Onur Kurulu 39. Dönem Üyesi ve İstanbul EMO Şube 33. Dönem Başkanı Ahmet Tarık Uzunkaya`nın yöneteceği oturumda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi`nden Prof. Dr. Güven Önbilgin, Elektronik Yük. Müh.-ERA Elektronik A.Ş.`den M. Oğuz Çitçi ve Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu`nun sunumları izlenebilecek.

Aynı salonda saat 14.00`te yapılacak "Mühendislik Eğitimi" oturumunu da İTÜ`den Prof. Dr. Duran Leblebici yönetecek. Oturumda, İTÜ`den Prof. Dr. Mithat İdemen, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği`nden (MÜDEK) Engin Arıkan ve École Polytechnique Fédérale de Lausanne`den (EPFL-İsviçre-Lozan`da bulunan federal teknik üniversite) Prof. Dr. Yusuf Leblebici sunumlarını paylaşacaklar.

Panel-Forum: "Mühendislik Eğitiminde İz Bırakanlar ile Buluşma"

"Mühendislik Eğitiminde İz Bırakanlar İle Öğrencilerin Buluşması" konulu Panel-Forum, saat 15.45`te aynı salonda Elektrik ve Kontrol Mühendisliği Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Beyza Metin`in yöneticiliğinde yapılacak. Etkinliğe konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi`nden Prof. Dr. Sıddık Yarman, Işık Üniversitesi`nden Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, EMO İstanbul Şube Saymanı Tuğçe Çakırca ve EMO-Genç`ten İdil Deniz Bakır katılacak.

Sempozyum, 18 Kasım Cumartesi günü saat 10.00`da Barbaros-A Salonu`nda "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Üniversite ve Sanayi İşbirliği" konulu oturum ile devam edecek. Prof. Dr. Mithat İdemen`in yöneteceği oturumda, Drexel Üniversitesi`nden Prof. Dr. Banu Onural ve Ar-Ge Proje Danışmanı Dr. Arif Eşref Şen sunum yapacak.

Mühendislik Eğitimi Sempozyumu`nun "Üniversite Sonrası Eğitim" başlıklı son oturumu 14.00 ile 18.00 saatleri arasında İTÜ`den Prof. Dr. Belgin Türkay`ın yönetiminde Kocatepe Salonu`nda gerçekleştirilecek. Oturumda, EMO Onur Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Şenlik, Akurgal Mühendislik`ten Ali Akurgal, EMO`dan Hakkı Kaya Ocakaçan ve EMO MİSEM Daimi Komisyonu Başkanı Orhan Örücü`nün sunumları yer alacak.

Ödüller ve İmza Günü

Sempozyum kapsamında 16 Kasım Perşembe günü saat 14.30`da yapılacak törenle, meslekte 20-25 ve 30. yılını dolduran EMO üyelerine sertifika, 40-50 ve 60. yılını dolduran üyelere de plaket verilecek.

EMO İstanbul Şubesi tarafından elektrik, elektronik, haberleşme, biyomedikal ve kontrol mühendisi adaylarının çalışmalarını teşvik etmek için düzenlenen "XII. Bitirme-Tasarım Proje Ödülleri", 17 Kasım Cuma günü saat 12.30`da Barbaros B Salonu`nda törenle sahiplerini bulacak.

EMO 45. Dönem Enerji Daimi Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Cem Kükey`in "Şimdi Mezarına Gelebilirim" adlı kitabı için de 18 Kasım Cumartesi günü saat 12.00`de imza günü gerçekleştirilecek. 

EEMKON 2017`de IBM Watson da "Robot Kol" uygulamasına ilişkin tanıtım gösterisi yapacak. Etkinlikte bilgisayarın doğaçlama problem çözme ve hassas müdahaleler yapma becerisinin sergilenmesi hedefleniyor.

EEMKON 2017 hakkında daha ayrıntılı bilgi ve programa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Bağlantılar

eemkon.org.tr/
 


TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


ANKARA ŞUBE GENEL KURULU YAPILDI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU HAZİRUN LİSTESİ ASKIYA ÇIKIYOR

FUKUSHİMA FELAKETİNDEN DERS ALMALI VE NÜKLEER GÜÇ SANTRALI GİRİŞİMLERİNİ SONLANDIRMALIYIZ!

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO HÜKÜMETİ NÜKLEER SANTRAL İLE İLGİLİ UYARDI: SONLANDIRIN! (TRAKYA DEMOKRAT)

EMO: FUKUSHİMA NÜKLEER FELAKETİNDEN DERS ALINMALI! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO’DAN FUKUSHİMA’NIN YILDÖNÜMÜNDE ‘AKKUYU’ UYARISI (BASKENTGAZETE.COM.TR)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

Okunma Sayısı: 1608


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.