MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

4. ATEX SEMPOZYUMU BAŞLIYOR


HABER


 
Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin “4. ATEX (Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu”, 7-8 Aralık 2017 tarihlerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyumda patlayıcı ortamlarla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat, eğitim ve belgelendirme, işçi sağlığı ve iş güvenliği, kamusal denetim ve yeni teknolojiler konularının değerlendirileceği 4 oturum ve “ATEX Yönetmelikleri Kapsamında Denetim” başlıklı bir panel yapılacak. Yurtdışından çağrılı konuşmacıların da yer alacağı sempozyum sektör temsilcileri, üreticiler, çalışanlar ve uzmanları bir araya getirecek.
 

 

EMO Kocaeli Şubesi, 2011`den beri 2 yılda bir düzenlediği ATEX Sempozyumu`nun dördüncüsünü, 7-8 Aralık 2017 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi`nde gerçekleştirecek. Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Zonguldak Belediyesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB`ye bağlı Çevre, Jeoloji, Kimya, Maden ve Makina Mühendisleri Odalarının destek verdiği sempozyumda, patlayıcı ortamlarla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat uygulamaları, eğitim ve belgelendirme, işçi sağlığı ve iş güvenliği, kamusal denetim ve yeni teknolojiler değerlendirilecek.

Sempozyum, 7 Aralık Perşembe günü saat 10.00`da açılış konuşmalarıyla başlayacak. Daha sonra 11.00 ile 12.30 saatleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi`nden (İTÜ) Prof. Dr. Belgin Türkay`ın yöneteceği "Davetli Konuşmacı" bölümünde, Polonya Devlet Madencilik Kurumu`ndan Miroslaw Krzystolik "Polonya Kömür Madenlerinde Güvenlik" konulu sunumunu yapacak. 

İlk gün öğleden sonra 13.30-15.00 saatleri arasında Kocaeli Dayanışma Akademisi`nden Prof. Dr. Veli Deniz`in yönetiminde "Büyük Endüstriyel Tesisler, Seveso ve ATEX" başlıklı 1. Oturum yapılacak. Oturumda, İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.`den (İZAYDAŞ) Bircan Soysal ve Özgür Toraman "Tehlikeli Atık Yakma Tesislerinde Tehlikeli Bölgeler ve İZAYDAŞ`ta Patlamadan Korunma Dokümanı Örneği"; TÜPRAŞ`tan Ömer Yiğit Astepe "ATEX Yönetim Modeli"; Seyir Akademi OSGB`den Efari Bahçevan "Kurutucu Fırınlarında Ex Alan ve Havalandırma Yeterliliği Değerlendirmesi" ve Alman Rembe GmbH firmasından Andrea Vincenzi "Toz Patlamasından Neyi Nasıl Koruruz?" konulu sunumlarını gerçekleştirecekler.

Aynı gün saat 15.15-17.00 saatleri arasında yapılacak "Teçhizat Seçimi" başlıklı 2. Oturumu, EMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Yazmanı ve Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Kamil Erbay yönetecek. Oturumda TTK Genel Müdür Yardımcısı Vekili Muharrem Kiraz ile Enerji Yönetimi ve Elektrifikasyon Şube Müdürü, EMO Zonguldak Temsilcisi Bülent Özgümüş`ün "Kömür Madenlerinde Exproof Teçhizat Kullanımına İlişkin Ülkemiz Mevzuatındaki Gelişim-ATEX Süreci"; Elektrik Yüksek Mühendisi M. Kemal Sarı`nın "Kendinden Emniyetli Devre Tasarımı";  TTK Amasra TİM`den (Taşkömürü İşletme Müessesesi) Serkan Özdoğan, Hüseyin Ogan ve Mehmet Güneş`in "Kömür Madenlerinde Kullanılan ATEX Sertifikalı Yolverici Tasarımı"; Seyir Akademi OSGB`den Efari Bahçevan`ın "Patlayıcı Ortam Bulunan İç Alanlarda Ortam Havalandırma Hesaplamaları ve 3D Modellemelerle Karşılaştırmaları" ve Prosense Teknoloji Şirketi`nden Özkan Karataş`ın "Gaz Algılama Sistemleri Kapsama Alanının SIF SIL Derecesine Etkisi" konulu sunumları izlenebilecek.

Etkinliğin ilk gün çalışmaları bu oturumun tamamlanmasıyla sona erecek.

Sempozyumda İkinci Gün

Sempozyum 8 Aralık Cuma günü sabahı saat 09.30`da İngiltere`den davetli konuşmacı CMLEx Certification Management Limited Firması`ndan Andrew Holmes "ATEX, IECEx ve Personel Belgelendirme" konulu sunumunu yapacak. Bu bölümde yönetici olarak Kocaeli Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Necmi Cemal Özdemir yer alacak.

Daha sonra saat 10.45 ile 12.30 arasında İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve EMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Saymanı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Gündoğan Türker`in yönetiminde "Patlamadan Korunma, Dokümantasyon ve Kontrol" konulu 3. Oturum yapılacak. Oturumda, TTK`dan emekli Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman`ın "Gaz ve Toz Patlamalarına Ders Niteliğinde Bir Örnek, 3 Mart"; Elektrik Yüksek Mühendisi M. Kemal Sarı ve Kimya Mühendisi Süleyman Polat`ın "Patlayıcı Tesisleri ve Depolarının Değerlendirilmesi"; 4S Elektrik Elektronik Firması`ndan Ömer Tarhan Divarcı`nın "Endüstri ve ATEX Ortamlar İçin Deprem ve Yıldırımın Oluşturduğu Risklere Karşı Çözümler"; Önder Akademi`den Özlem Özkılıç`ın "Patlayıcı Ortam Bölge (Zone) Hesaplamalarında EN 60079-1 ve 2:2015 Standartlarının Zafiyetleri, Çözüm Önerileri ile 2014/34/EU Direktifi Çerçevesinde Mekaniksel Ekipman Tutuşturma Risk Değerlendirmesi-MEİRA" ve Elektrik Mühendisi Aydın Keçeci`nin "DC Sistemler Ark Flash Analizi" konulu sunumları yer alacak.

"Yeni Teknolojiler ve ATEX" başlıklı 4. Oturum da 13.30-15.00 saatleri arasında Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Emre Metin`in yönetiminde gerçekleştirilecek. Oturumda Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği`nden (TKSD) Mustafa Bağan "Kimya Sanayinde Endüstri 4.0 ve İnsan Faktörü", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan (ÇSB) İş Müfettişi Abdurrahman Akman "Patlayıcı Ortam İçeren İşyerlerinin Denetimi, Denetimlerde Ortaya Çıkan Eksiklikler, Çözüm Süreçleri"; Önder Akademi`den Özlem Özkılıç "Seveso Direktifi Çerçevesinde Kantitatif Risk Değerlendirmesi (QRA) Çalışmalarında Lopa Analizi, FTA ve ETA Analizleri Uygulama Problemleri" ve Airmeex Endüstri Firması`ndan Alper Acar "Patlayıcı Ortamlarda Güvenliğin Sağlanması" konusunda sunum yapacaklar.

Panel: ATEX Yönetmelikleri Kapsamında Denetim

Sempozyum çalışmaları 15.15-17.30 saatleri arasında yapılacak "ATEX Yönetmelikleri Kapsamında Denetim" konulu Panel ile tamamlanacak. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve EMO Zonguldak Temsilcisi Bülent Özgümüş`ün yöneteceği panele, EMO ATEX-IECEx Çalışma Grubu Üyesi Murat Yapıcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`ndan Daire Başkanı Çiğdem Kanmaz, ÇSB İş Müfettişi Abdurrahman Akman, TTK Genel Müdür Yardımcısı Vekili Muharrem Kiraz, Enerji Petrol Enstitüsü`nden (IEP) Nurettin Terzioğlu ve Protaş Firması`ndan Reyhan Öztelcan konuşmacı olarak katılacak.

4. ATEX Sempozyumu hakkında daha ayrıntılı bilgi ve programa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Bağlantılar

atex.org.tr/
 


TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

YAPICIYA EMO`DAN ÖDÜL, TÖREN 26 NİSAN`DA (CUMHURİYET)

Okunma Sayısı: 493


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.