MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO 63 YAŞINDA! SAMSUN ŞUBE 30 YAŞINDA!



 
EMO Samsun Şube Yönetim Kurulu, Elektrik Mühendisleri Odası`nın kuruluşunun 63. Yılı, Samsun Şubesinin 30. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendislerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Açıklamada, `EMO üyeleri arasında %18, şube genelinde ise %15’leri aşan işsizlik oranına dikkat çekildi.
 

EMO Samsun Şubesinin 30 yıldır kentine ve üyelerine ve EMO üyesi adayı gençlerine sahip çıkılmak için her türlü çabanın sergilediğini belirtilen açıklamada, Kırsal Alan Okullarına Kütüphane Projesi ile de çağdaş ve bilimsel ve laik bir eğitim için yapılan çalışmalar anlatıldı. 

EMO Samsun Şubesinin, TMMOB Samun İl Koordinasyonu olarak yürütmekte olduğu  mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı alanlarında yaptığı çalışmaların yanı sıra Samsun`da emek ve demokrasiden yana her kesimin buluşma noktası olduğu belirtildi.

Öte yandan Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) olarak da son dönemde Cani Belediyesinin Meşe Tesisleri olarak bilinen alanda doğal orman dokunsunu yok etme çabalrına karşı verilen mücadeleler anlatıldı.

Açıklamada teknolojik bağımlılık olarak adlandırılabilecek olan sorunlar yumağının temelinde ülkemizin içine sokulduğu üretimsiz ekonomi anlayışı ve sorunların dile getirilmesinden bile korkan, baskıyla toplumu susturmaya çalışan siyasal iklim ve yönetim anlayışı yatmaktadır denildi. 

EMO 63 YAŞINDA!

Samsun Şubesi 30 Yaşında! 

Elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendislerinin meslek örgütü olan Elektrik Mühendisleri Odası olarak 63. kuruluş yıldönümümüzü, mesleki alanlarımızda biriken sorunlar yumağıyla karşılıyoruz. EMO üyeleri arasında yüzde 18`leri aşan işsizlik oranı ve teknolojik bağımlılık olarak adlandırılabilecek olan sorunlar yumağının temelinde ise ülkemizin içine sokulduğu üretimsiz ekonomi anlayışı ve sorunların dile getirilmesinden bile korkan, baskıyla toplumu susturmaya çalışan siyasal iklim temel etmendir.

Ülkemiz 1 yılı aşkın süredir devam ettirilen olağanüstü hal altında demokrasinin askıya alındığı, laikliği ve bilimselliği yok sayan dinsel ve gerici adımların eğitimden toplumsal yaşama varıncaya kadar her alana uzandığı, adaletin rafa kaldırıldığı, bir gecede alınan kararlarla kurumların yerle bir edildiği KHK idaresiyle yönetilmektedir. Hiçbir ülkede mesleki faaliyet alanları ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunların dışında değildir. Tam tersine mesleki faaliyetleri toplumsal sorunların dışında gösterme anlayışı; sorunların çözümü önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır.

Meslektaşlarımız Ucuz İşgücü Olarak Kullanılmaktadır

Reel sektörlerin geri plana atılması, sıcak paraya dayalı ekonomi modeli, ülkemizde onca emekle yetiştirilen mühendisleri; tasarımcı ve üretimci yetenekleri törpüleyerek, pazarlamacı, montajcı, bakım ve işletme sorumlusu statüsüne indirgemektedir. Emek üzerinde yoğunlaşan baskılar, mühendis emeğinin de ucuzlatılması, esnek üretim modellerine tabi kılınması sonucunu doğurmaktadır.

Mühendisliğin mesleki alanla doğrudan bağı koparılarak meslektaşlarımız şirketlerin düşük ücretli elemanı haline getirilmektedir. Acilen mühendislere yönelik istihdam planlaması yapılmalıdır. Bu istihdam planlaması için de ülkemizin katma değeri yüksek teknolojik ürünler alanında gelişimini sağlamak üzere stratejik planlamaya ihtiyaç bulunmaktadır. Türkiye`nin 2000`li yılların ilk yarısında yüzde 30`ların üzerinde olan yüksek teknolojili ürünlerde dışsatımın dışalımı karşılama oranı 2010`lı yıllarda yüzde 20`lerin altına düşmüştür. Teknolojik gelişim için uluslararası tekellerin belirlediği kriterlerin ötesinde yerli üretimi destekleyecek uygulamalara geçiş sağlanmalıdır. Ne yazık ki ülkemizde bu tür desteklerin verilmesinde bilimsel değil siyasal değerlendirmelerin baz alınması kaynakların da yanlış kullanımına yol açmaktadır.

Mesleki Faaliyetlerimiz İle Teknolojiyi Yakından Takip 

Elektrik Mühendisleri Odası`nın ve üyelerinin mesleki faaliyetleri yalnızca toplumun bir kesimini ilgilendiren sınırlı bir alanı değil, tüm toplumu ve ülkenin gelişimini ilgilendiren alanları kapsamaktadır. Bu kapsamda enerjinin de iletişimin de temel bir insan hakkı olduğundan yola çıkarak, ülkemizin teknolojik ürünlerin pazarı değil, üreticisi olması gerektiğinin bilinci içinde meslektaşlarımıza ve ülkemiz ekonomisine yarar sağlama amacıyla faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Mühendislerin meslek örgütü olarak mesleki faaliyet alanlarımızda teknolojik gelişmelerin takip edilmesini ve bu teknolojik gelişmelerden hem ülkemizin hem de meslektaşlarımızın yararlanmasını sağlamak üzere bilimsel ve teknik konferanslar, çalışmalar ve meslek içi eğitim faaliyetleri düzenliyoruz.

 

EĞİTİM ADI (2016)

EĞİTİM SAYISI

KATILIMCI SAYISI

Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Eğitimi

3

45

YG Tesislerinde İşletme Sorumluluğu Eğitimi

3

54

Elektrik SMM Eğitimi

2

46

Bilirkişilik/Kamulaştırma Bilirkişiliği Eğitimi

1

12

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Eğitimi

1

12

TOPLAM

10

169

 

EĞİTİM ADI (2017)

EĞİTİM SAYISI

KATILIMCI SAYISI

Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Eğitimi

3

44

YG Tesislerinde İşletme Sorumluluğu Eğitimi

2

48

Elektrik SMM Eğitimi

8

121

Bilirkişilik Temel Eğitimi

1

15

Elektrik İç Tesislerinin Denetimi ve Raporlama Eğitimi

1

18

BEP-TR II Oryantasyon Eğitimi

3

15

TOPLAM

18

261

 

Dünyadaki gelişmeleri de dikkate alan bu etkinliklerimizde teknolojik gelişmelerin vardığı noktayı ve bu teknolojik gelişimin nasıl sağlandığını, ülkemizde nasıl sağlanabileceğini ele alıyoruz. 

Bu eğitim çalışmalarının dışında OMÜ Müh. Fak. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan meslektaş adaylarımızın iyi birer mühendis olabilmeleri için akademik eğitime destek olarak kişisel gelişimlerini destekleyecek her türlü çaba sergilenmektedir. 

Yangın önlemleri, parlayıcı ve patlayıcı ortamlarda alınması gereken güvenlik önlemleri, asansörlerin kontrolü gibi sanayi ve günlük yaşam içerisinde can ve mal güvenliği açısından önem taşıyan mesleki faaliyet alanlarımızdaki mevzuat ve uygulamaları takip etmeye çalışıyor; aksaklıkların giderilmesi için hukuki yollar dahil olmak üzere her platformda mücadele ediyoruz.

Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Sosyal Sorumluluk Projeleri Yürütüyoruz

EMO Samsun Şubesi kadın Komisyonumuzun çalışmaları ile  Kırsal alan Okullarına Kütüphane ve her türlü teknik destek verilmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz Bu kapsamda Vezirköprü Göl Ortaokulu, Aybastı Çakırlı İlkokulu, İlkadım Kubilay İlokulu projelerimiz başarıyla tamalanmıştır. Bu kapsam da halen iki okulumuza kütüphane kurma çalışmalarımız devam etmektedir.

Samsun Çevre Birlikteliği - SAMÇEP Çalışmalrımız Devam edecektir.  

Samsun ve bölgemizin tüm doğal ve kültürel değrlerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kuruluşuna öncülük yaptığımız SAMÇEP çalışmalarımız tüm engellere rağmen ylmadan devam etmektedir. Bu kapsamda en son Canik Belediyesinin Meşe Tesisleri olarak bilien kent içi Orman alanında doğal dokuya zarar veren betonlaştırma çalışmalarına karşı mücadele yürütülmektedir, yakında hukuki süreç te başlatılacaktır.

Bu mücadelemiz nedeniyle Odamıza ve üst birliğimiz TMMOB`ye yönelen baskı ve tehditler karşısında susmadık, susmayacağız. Bilimsel aklın ışığında yetişmiş değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güçle yıllardır olduğu gibi bundan sonra da kamu yararı ve mesleğimizin gereklerini dikkate alan haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.

EMO Samsun Şubesi 

16. Dönem Yönetim Kurulu 

28 Aralık 2017

 



ELEKTRİK FATURALARI NEDEN, NASIL ZAMLANDI?

12.02.2015
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 79


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.