MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ADANA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ADANA   HATAY   OSMANİYE 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
YALNIZ DEĞİLSİN

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ALADAĞ YURT YANGININDAN HALA DERS ALINMADI.



 
16 Mart 2018 tarihinde saat 05:15 sularında Adana Galleria İş Merkezi’nde çıkan yangının olay yerini inceleyen Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet MAK yazılı basın açıklaması yapmıştır. Açıklamanın metnine yazının devamından ulaşabilirsiniz.
 

 ALADAĞ YURT YANGININDAN HALA DERS ALINMADI.

Maalesef Aladağ yurt yangınından ders alınmadığını net bir şekilde görüyoruz.

Olayda can kaybı veya yaralanma olmaması büyük bir şans.

                Ülkemizde Denetimler niteliksiz ve yetersiz bir şekilde devam ettiği sürece; elektriksel arızalar yangınlara, dolayısıyla can ve mal kayıplarına tehdit oluşturmaya ne yazık ki devam edecektir.

                Yurt, okul, otel, sinema, tiyatro, hastane, lokanta, lokal, işyeri, açık ve kapalı spor tesisleri, eğitim ve dinlenme tesisi gibi kamuya açık binalar; konutlar, fabrikalar, kamu kurumları ve benzeri tüm yapılar risk unsuru taşımaktadır.

Can ve mal güvenliği açısından kamusal içerikli bir denetimin sağlanması zorunlu olan kuvvetli akım tesislerinin, tesiste çalışanlar, üçüncü kişiler ve bizzat tesisin kendisi açısından güvenli bir şekilde çalıştırılması amacıyla tesis sahiplerine YETKİLİ BİR MÜHENDİS BULUNDURMA ZORUNLULUĞU getirilmiştir.

                Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği`nin 60. maddesinde, "Tüm yüksek gerilimli kuvvetli akım tesislerinde teknik konulardan sorumlu elektrik mühendisi olmalıdır…" hükmü bulunmakta ve işletme sorumlusu mühendisin görevleri şu şekilde açıklanmaktadır: "Bu mühendisin iş güvenliği ve iş emniyeti açısından sorumluluğu, tesiste uyulması gereken iş güvenliği yöntemlerini tespit etmek, emniyetli bir işletme için uyulması gerekli kuralları belirlemek ve gerekli araç gereçleri tespit ederek söz konusu kurallara uyulması yönünde denetlemeler yapmaktır."

Bu kamusal görevin yerine getirilip getirilmediğinin, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar ile bu kamusal görevi üstlenen mühendislerin bağlı olduğu kuruluş olarak Odamız tarafından gözetilmesi ve denetlenmesi zorunludur.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak, Elektrik yüksek gerilim tesislerinde, can ve mal güvenliğinin sağlanması, ekonomik kayıpların önlenmesi için gerekli işletme hizmetleri ile bu hizmetlerin yürütülmesini üstlenen işletme sorumlusu elektrik mühendisinin, görev, yetki ve çalışma yöntemlerini düzenlemek amacı ile hazırladığımız Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu Yönetmeliği 18.03.2004 tarihinde 25406 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelikte; Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu Koşulları, İşletme Sorumlusunun Yükümlülükleri, İşletme Sahibinin Yükümlülükleri ve Elektrik Mühendisleri Odası`nın Yükümlülükleri açıkça belirtilmiştir.

Konuya verdiğimiz önemden dolayı, işletme sorumluluğu eğitimlerini yaygın olarak düzenlenmekte, kuvvetli akım tesislerinde alınması gerekli güvenlik önlemleri, ilk yardım kuralları ve mühendislerin hukuki sorumlulukları gibi konularda üyelerin bilgilerinin artması ve bilinçlenmeleri sağlanmaktadır.

Periyodik test-ölçüm-kontrol ve bakımların yapılması, elektrik tesislerinin denetlenmesi gibi önlemler risklerin tespiti ve minimize edilmesi; insan sağlığı, kamu yararı ve güvenliği için son derece önemlidir.

Yetkilileri, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği, Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği, Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği, Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik vb ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

MEHMET MAK

EMO ADANA ŞUBESİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI
16 Mart 2018



EMO ADANA ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET MAK, ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE KAYIP-KAÇAK KONUSUNDA DEĞERLENDİRMELERİ

13.11.2014
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 160


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.