MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO LOKAL’DE “NÜKLEER SANTRALIN SİNOP VE KARADENİZ’E ETKİLERİ SERGİSİ” DÜZENLENİYOR



 
EMO Samsun Şube’si tarafından hazırlanan ve EMO 46. Olağan Genel Kurulu sırasında sergilenen “Nükleer Santralın Sinop ve Karadeniz’e Etkileri” başlıklı poster sergisi (02 Nisan 2018 Pazartesi gününde itibaren)1 hafta süreyle EMO Ankara Şubesi Lokali’nde sergilenecek.. Sergide nükleer santralin yer seçimi, inşaat ve işletme aşamasındaki çevresel zararı; maliyet ve güvenlik konuları işleniyor.
 

Sergi kapsamında 150*200 cm ölçülerinde hazırlanan 5 adet poster yer alıyor. İlk poster sunumda Sinop`ta kurulmak istenen nükleer santralın etkileyeceği bölgeye ilişkin görsel dokümanlar eşliğinde çarpıcı bilgiler veriliyor. Nükleer santral için tahsis edilen 10.1 milyon metrekarelik alanın 1415 futbol sahası büyüklüğüne denk geldiğine dikkat çekilen posterde, Sinop`un doğal güzellikleri ve yaşam anları "Türkiye`nin En Mutlu Şehri Sinop" vurgusuyla sunuluyor. Nükleer Santral alanının Bozburun Yaban Hayatı Geliştirme Sahası`na bitişik; Karadeniz`in tek fiyordu olan Hamsilos Tabiat Parkı`na  3.1 km, Aksaz-Karagöl Sulak  Alanı`na 4.9 km, Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı`na 4.2 km uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

İkinci posterde santralın daha inşaat aşamasında yaratacağı olumsuz çevresel etkiler ortaya konuluyor:

Sahada kazı çalışmalarının 2019 senesinde başlaması ve ilk reaktörün 2025 senesinde devreye alınması planlanmaktadır. Sinop Nükleer Santral çalışması için İnceburun mevkiinde yapılacak hafriyat çalışması ile Sinop-Sakarya illeri arası 550 km uzunluğunda, şerit genişlikleri 15 m olan, 2 şeritli bölünmüş yolun 2 m derinliğinde dolgusu yapılabilir.

Bu santralın en az 6 yıl süreceği öngörülen inşaat süresince milyonlarca ton çimento üretiminden ve diğer iş makinelerinden çıkacak sera gazları, toz, gürültü, titreşim ve tüm kirletici unsurların Sinop kent merkezi ve 30 km çaplı alanda bulunan karasal ve sucul yaşam alanlarına etkisi hesaplanamamaktadır.

Üçüncü posterde santralın işletme aşamasındaki çevresel etkileri ayrıntılı grafik ve şekiller aracılığıyla gözler önüne seriliyor. Santralda kullanılacak günlük soğutma suyu nedeniyle her gün 28 milyon metreküp Karadeniz suyunun "öldürüleceği" ifade edilirken, grafikle İstanbul`un günlük içme suyu tüketiminin 3 milyon metreküp, tüm Türkiye`nin ise 16 milyon metreküp olduğu anımsatılıyor. ÇED Raporu`ndan alıntılanan bilgilerle bölgenin maruz kalacağı sıvı, katı ve gaz radyoaktif atıklar listeleniyor.

Santralın maliyetini ele alan 4. posterde, EÜAŞ`ın vergi cenneti Jersey adalarına kurduğu offshore şirket üzerinden santrale ilişkin ticari faaliyetlerin yürütüleceği, bu şirket aracılığıyla santralın yakıtının ithal edileceği anlatılıyor. Santrala verilen alım garantisi fiyatının Türkiye`de ortalama elektrik fiyatından daha pahalı olduğu grafikle gösterilirken, Asahi Gazetesi`nden santralın yapım maliyetinin de yükseldiği haberi aktarılıyor.

Son posterde Sinop Nükleer Santralı`nın güvenlik boyutu irdeleniyor. ÇED Raporu`ndaki güvenlik vaatleri, ülkemizde yaşanan nükleer güvenlik sorunlarıyla karşılaştırılıyor. Türkiye`nin henüz nükleer santralı yokken İstanbul İkitelli`de 1999`da meydana gelen olayla "dünyanın en önemli 20 radyoaktif kazası" listesine girmeyi başardığı anımsatılıyor. Sinop halkının güvenlik güçlerince nasıl ÇED sürecinde Halkın Katılımı Toplantısı`na alınmadığı da fotoğraflarla sergileniyor.

 

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ENERJİ VE MÜHENDİSLİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

HOŞ GELDİN ON BİR AYIN SULTANI ŞEHR-İ RAMAZAN

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 103. YILI KUTLU OLSUN

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN!

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 121


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.