MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ASANSÖR SEMPOZYUMU VE SERGİSİ 2018 DÜZENLENDİ


HABER


 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi’nin birlikte düzenlendiği Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2018, 18-20 Ekim tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlendi. Bilimsel ve teknik bildirileri oturumlarının yanında sempozyumda, “Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği” paneli ve “Onaylanmış Kuruluşların Uygunluk Değerlendirme Süreci” çalıştayı da gerçekleştirildi. Sempozyumda güvenlik eğitimleri de düzenlendi.
 

"Tasarım ve Teknoloji" ana temasıyla düzenlenen Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2018, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde bugün (18 Ekim 2018) MMO İzmir Şubesi Ritim Topluluğu`nun gösterisiyle, çalışmalarına başladı. Açılış töreninde EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek`in yanı sıra MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yaşartekin, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve  TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz konuştu.

Konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesinin kesilmesiyle açılış oturumu tamamlandı. Törenin ardından Anadolu Salonu`nda düzenlenen Sefa Targıt`ın yönettiği ilk oturumda, H. Adem Doğan ve Oktay Tan`ın "Asansör Montaj Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Yüksekte Çalışma (Sıfır İş Kaza Modeli Çerçevesinde Yüksekte Çalışma)" ve Ali Osman Özdilek "Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ve Asansör Sektöründe Uyum Süreci Uygulamaları" başlıklı bildirileri sunuldu. 

Öğleden sonra yapılan ve Gülefer Mete`nin yönettiği ikinci oturumda ise Burak Özpınar`ın "İnsan ve Yük Asansörlerinin İtfaiyeci (Acil Durum) Asansörü Olarak Kullanılması", K. Ferhat Çelik`ın "Hidrolik Asansörlerde Yenilikler ve Bilinmesi Gerekenler" ve Devrim Gecegezer`ın "EN81-70:2018 Yolcu Asansörleri İçin Erişilebilirlik" başlıklı sunumları gerçekleştirildi. 

Çocuklara Yönelik Güvenlik Eğitimi

Aynı gün Anadolu salonuna paralel olarak Bülent Çarşıbaşı`ın katılımıyla ilk öğretim çocuklarına yönelik olarak "Asansör ve Yürüyen Merdiven/Bantların Güvenli Kullanımı" başlıklı eğitim düzenlendi. Bu salondaki eğitim oturumları İrfan Arabacı`nın sunumuyla yapılan "Asansörlerde Artık Akım Anahtarı Kullanımı" başlıklı eğitim ile tamamlandı.

Onaylanmış Kuruluş Çalıştayı

Sempozyum kapsamında günün son etkinliğini ise "Onaylanmış Kuruluşların Uygunluk Değerlendirme Süreci" başlıklı çalıştay oluşturdu. Bülent Çarşıbaşı`nın yöneticiliğinde düzenlenen çalıştayda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nda Gökhan Yazıcı, Türk Standartları Enstitüsü`nün Ümit Sevim, Türk Akreditaston Kurumu`ndan Ömer Karavelioğlu, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği`nden Fevzi Yıldırım, EMO İzmir Şubesi`nden Serdar Tavaslıoğlu ve MMO`dan M. Berkay Eriş konuşmacı olarak yer aldı. 

 



İkinci Gün Çalışmaları

Sempozyumun ikinci gününde çalışmaları ilk olarak Anadolu Salonu`nda  İsmail Odabaşı yönetiminde düzenlenen üçüncü oturum ile başladı. Bu oturumda  Abdülhamit Adsoy "1600KG Kapasiteli Bir Hidrolik Asansör Kabin İskeletinin Tasarımı ve Ansys İle Sonlu Elemanlar Analizi", Onur Tuncer ise "Kaldırma Platformlarının Tasarımı, İmalatı ve Montajına İlişkin Genel Bakış" başlıklı sunumlarıyla yer aldılar. 

Verilen aranın ardından düzenlenen ve Şebnem Seçkin Uğurlu yönettiği dördüncü oturumda ise ilk olarak Oğuzhan Yıldız ve Turgut Barış Ergen "Dar Kuyular İçin L Karkaslı Asansör Tasarımları" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Oturumda Serdar Tavaslıoğlu "Asansörde Konsol ve Bağlantı Parçalarında Oluşan Gerilmeler" başlıklı bildirisiyle yer alırken,  "Double Drive Asansör Sistemi ve Gigalift Asansör" başlıklı bildiriyi ise Yücel Kuloğlu tarafından sunuldu. 

Sempozyumun öğleden önceki bölümünde  Akdeniz Salonu`nda düzenlenen paralel oturumda ise "Periyodik Kontrol Bina Yöneticisi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.  Bina yöneticilerin asansörlerin bakımı ve kontrolüne ilişkin temel bilgilerin verildiği toplantıda, kontroller sırasında yaşanan sorun ve aksaklıklara ilişkin fikir alış verişi gerçekleştirildi. 

Öğleden sonra yapılan ve Battal Murat Öztürk`ün yönettiği  5A oturumunda   Altan Demir, Erhan Ongun ve Hamit Güngör‘ün "Asansör Kumanda Sistemlerinde Stand-By Enerji Tüketimi ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması İçin Geliştirilen Uygulamalar" başlıklı bildirisinin yanı sıra, Alparslan Temur`un "Asansörlerde Enerji Geri Kazanımı", Ergin Kayar, Hamza Feza Carlak ve Şükrü Özen`in "İnvertör Kontrollü Asansör Sistemlerinde Harmonik Kaynaklı Problemler" başlıklı bildirileri de sunuldu.

Bu oturuma paralel olarak düzenlenen Amaç Sarıgülü`ün yönettiği  5B oturumunda ise Nafi Baran "Asansör Testlerinde Kullanılan Ölçüm Cihazları ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar", M. Berkay Eriş "Muayenelerde Kullanılan Ölçüm Cihazları", İsmail Melih Zorlu "Asansörlerin Tescil Öncesi Periyodik Muayenelerinde Kayma Emniyet Tertibatlarının Davranışları", Erdem Alıç "Asansör Montaj Elemanı Eğitim İhtiyacı" başlıklı bildirileriyle yer aldılar.

Günün son etkinliği ise Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği`ne ilişkin olarak düzenlendi. Yunus Yener`in yönettiği panelde,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`ndan İlyas Menderes Büyüklü,  Asansör Sanayicileri Federasyonu Abdurrahman Aksöz,  Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği`nden Sefa Targıt,  Ege Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği`nden Adnan Yedikardeş, Türk Standartları Enstitüsü`nden Yavuz Çetinkaya, EMO İzmir Şubesi`nden Onur Ercan,  MMO`dan Selda Ünver konuşmacı olarak yer aldı.

 


 

 

Üçüncü Gün Çalışmaları
Sempozyum çalışmaları kapsamında 20 Ekim 2018 Cumartesi ise ilk olarak Alparslan Temur`un başkanlığında 6`ıncı oturum düzenlendi. Bu oturumda Ümit Vural "Asansör Sistemlerinin Mobil ve Bilgisayar Üzerinden Çevrimiçi Olarak Takibi", E. Asım Yılmaz ise "EN 81-28 Standardı ve Acil Durum Alarm Sistemi" başlıklı bildirileriyle yer aldılar. Bu oturuma paralel olarak Akdeniz Salonu`nda ise Volkan Erdem`in katılımıyla "Asansörlerde Kaynaklı İmalat Yöntemleri" başlıklı eğitim düzenlendi.

Ardından düzenlenen S. Zafer Güneş`in başkanlık ettiği 7`inci oturumda ise İlyas Menderes Büyüklü  "Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği (2016/424/AB)", Bülent Çarşıbaşı "Kablolu Taşıma Tesisleri", Mustafa Görmüş "Kablolu Taşıma Yönetmeliği Uygulama Esasları", Mehmet Ziyaeddin Çelik ise "Halatlı Taşımacılık  Sistemlerinde Tahribatsız Muayene" başlıklı bildirileriyle yer aldılar.

Bu oturumdan sonra Anadolu Salonu`nda İbrahim Özçakır`ın başkanlık ettiği 8A oturumu düzenlenirken, Akdeniz Salonu`nda İbrahim Kücü`nün yönettiği 8B oturumu gerçekleştirildi. 8A oturumda Cem Bozdağ‘ın "Asansör Sektöründe Ar-Ge`nin Önemi ve Ar-Ge Merkezi Çalışmaları", Ali Baygur, Uğur Orhon`un "Parametrik Tasarım Süreci İle Özel Üretim Asansörlerin Tasarım ve Üretim Verilerinin Otomatik Transferi" başlıklı bildirileri sunulurken, 8B oturumunda ise "Panoramik Asansörler için PSoC Tabanlı Aydınlık Seviyesi Kontrolü" başlıklı bildirileriyle, Burak Taşcı ve Yavuz Erol`un yanı sıra Cebrail Çiflikli ve Emre Öner Tartan "Grup Asansör Kontrol Sistemi`nde Makine Öğrenmesi Yaklaşımı", Abdülhamit Adsoy ve Serpil Kurt "Bir Hidrolik Asansör Kontrol Sisteminin FluidSIM® Yazılımı ile Oluşturulması" başlıklı bildirileriyle yer aldılar.

Çalışmalar sempozyum değerlendirilmesinin yapıldığı ve sonuç bildirgesine yönelik tartışmaların yürütüldüğü kapanış oturumuyla tamamlandı.
  

 

 Açılış konuşmalarına ilişkin detaylı habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Bağlantılar

www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=125295&sube=7
 


35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK!

Okunma Sayısı: 214


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.