MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO ANKARA ŞUBESİ MÜDÜRÜ NEŞE AKKOÇ KANAL D’DE TAŞINABİLİR ŞARJ CİHAZLARINI (POWER BANK) DEĞERLENDİRDİ



 
EMO Ankara Şubesi Müdür Neşe Akkoç, 7 Ocak 2019 Pazartesi günü Kanal D’ye taşınabilir şarj cihazlarını (Power Bank) değerlendirdi.
 

Kanal D muhabirinin "Power Bank nedir? Power Bank`i nasıl seçmeliyiz ve bir insanı nasıl öldürür?" sorusunu yanıtlayan Akkoç şunları söyledi; " "Power Bank sonuçta hepimizin hayatında olan taşınabilir haberleşme cihazlarının şarjları bittiğinde onları yeniden şarj etmek için kullandığımız taşınabilir şarj cihazlarıdır. Bu cihazlara ihtiyacımız var. Mobil haldeyken şarjımız biterse iletişimimizi sürdürmek için bunlardan yararlanıyoruz. Bu teknolojiler hayatımıza değer kattı. Kullandığımız cihazın ihtiyaç duyduğu miliamper değeri kadar seçmeliyiz. Cep telefonunuzu kaç mili amperlik akıma ihtiyaç duyuyorsa siz de bu cihazı bir saat içinde şarj edebilecek cihaz seçerseniz iyidir. Örnek 3500 miliamperlik cep telefon kullanıyorsanız bir saat içinde şarj edebileceğiniz bir cihaza ihtiyacınız var ve minimum 7 bin miliamper saat seviyesinde çıkış verecek cihaz seçerseniz iyi olur. Power bankların akım seviyeleri ne kadar yükselirse hem ağırlıkları artar hem de sizin herhangi bir sorunda maruz kalabileceğiniz akım değeri artar.1 amper bir insana zarar verebilecek akım şiddetidir. Cebinizde 7 amperlik cihaz taşırsanız , cihazda sorun ortaya çıktığında insana zarar verebilecek, öldürebilecek akım şiddeti anlamına gelir. Her şeyden önce iyi bir cihaz edinmeye çalışacağız. Isınmaya karşı korunma devresi olacak, ısınmaya karşı korumalı olarak bildik cihazı tercih edeceğiz , merdiven altı üretime itibar etmeyeceğiz. Cihazların kablosu da kısa devrede yaratabilir bu da tehlikedir.  Kablo da iyi bir kablo olacak. Power Bank`le yaşamayalım. Acil durumda ihtiyaç duyduğumuzda taşınabilir cihazlara yönelirsek daha doğru kullanmış oluruz. Çok kullanırsak daha sık arıza yaratma ve tehlike yaratma ihtimali var. Sürekli kullanmamalıyız."

Kanal D muhabirinin "Power Bank`ler hangi şartlarda patlar?" sorusunu yanıtlayan Neşe Akkoş şöyle konuştu; " Power Bank`ler ısınmayacak, ısınıyorsa bu tehlike yaratır. Buna dikkat edeceksiniz, kullanıyorken aşırı ısındığını fark ediyorsanız bu power bankı kullanmamanızda fayda var. Kullandığınız kabloya, USB girişine çıkışına dikkat etmeli bunlar kısa devre noktalarıdır. Kolaylıkla kısa devre yapıp cihazda patlama yaşanabilir. Bu cihazları merdiven altından almayacağız, güvenli üretim gerçekten gerekli. Bunları cebimizde taşıyoruz, düşündüğümüzden daha tehlikeli olabilirler. Koruma devreleri üzerinde olan ısınmaya karşı korumalı cihazları bilindik markaları tercih edilmeli.

Cep telefonunuzun ya da tabletin ihtiyaç duyduğu akım değerine de önem vereceğiz. Kullandığımız cihaz kaç miliamperse onun iki katı kadar cihaz kullanmalıyız."

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

Okunma Sayısı: 203


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.