MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TMMOB 3. BİLİRKİŞİLİK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ



 
TMMOB Bilirkişilik Çalıştayı`nın üçüncüsü, 12 Nisan 2019 tarihinde “6754 Sayılı Yasanın Uygulama Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığıyla Ankara Teoman Öztürk Salonu`nda düzenlendi. Bilirkişilik eğitimleri, uzmanlık alanları ve kabul şartlarına ilişkin üç atölyenin gerçekleştirildiği çalıştay kapsamında son olarak forum düzenlenerek, sorunlara ilişkin çözüm önerileri tartışıldı.
 

Çalıştay, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz`ın açılış konuşmasıyla başladı. Bilirkişilik Yasası öncesinde düzenlenen ilk çalıştayda, mevzuat eksiklerine dikkat çekildiğini hatırlatan Koramaz, 2017`de düzenlene ikinci çalıştayda ise yasanının sorunlu yanlarının irdelendiğini belirtti. Bu çalıştayda ise çözüm önerilerine odaklanılacağını belirten Kormaz, konuşmasını söyle sürdürdü:  

"Hepinizin bildiği gibi bir kamu hizmeti olan bilirkişilik, yargılamanın adil gerçekleştirilmesi için belirli bir uzmanlık alanındaki bilimsel doğruların tarafsız bir şekilde aktarılmasıdır. Hakimin görüş oluşturmasına katkı sunması beklenen bilirkişi, hizmet verdiği konuda uzman ya da tarafsız değilse adaletin sağlanamayacağı açıktır."

Bilirkişilerin seçiminden uzmanlık alanları ayrımına kadar pek çok sorunun çözümü için TMMOB`un çaba sarf ettiğine vurgu yapan Koramaz, TMMOB Bilirkişilik Yönetmeliği`nin 2005 yılında yayımlandığını hatırlattı. 2016 yılında çıkarılan Bilirkişilik Yasası`nda uzmanlık alanlarının belirleme yetkisinin Bilirkişilik Daire Başkanlığına verildiğini belirten Koramaz, temel ve alt uzmanlık alanları ile bilirkişilerde aranacak niteliklere ilişkin TMMOB`un yazılı önerilerinin göz ardı edildiği vurguladı. Konuşmasında bilirkişiliğin bir meslek olmadığı vurgusuna yer veren Koramaz, TMMOB`a bağlı meslek odalarının düzenlediği Bilirkişilik Temel Eğitimlerine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Bilirkişilik Daire Başkanlığı ve Bilirkişilik Bölge Kurulları ile TMMOB`un koordineli çalışması gerektiğini belirten Koramaz, çalıştay sonuçları doğrultusunda ilgili bakanlıklar ve kurumlar nezdinde görüş alışverişinde bulunacağını açıkladı. 

Hukuka ve adalete olan güvenin azaldığına işaret eden Koramaz, "Bilirkişilik mekanizması da bu sarsılan güvenden payına düşeni alıyor. Mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı gibi insanların toplumsal yaşamını konu edinen uzmanlık alanlarında bilirkişilere olan güvenin yeniden sağlanması toplumun geleceği açısından da büyük önem taşımaktadır" ifadeleriyle sözlerini tamamladı. 

Koromaz`ın ardından TMMOB Bilirkişilik Çalışma Grubu adına Leman Ardoğan kısa bir konuşma yaparak, hazırlık çalışmalarına ve çalıştya ilişkin bilgi verdi. 

3 Atölye ve Forum Düzenlendi

Bilirkişilik Çalışma Grubu adına gerçekleşen Tematik Sunum "Bilirkişilik ve Etik" Timur Bilinç Batur tarafından gerçekleştirildi. Çalıştay sonuç bidirgesi komisyonu seçiminin ardından başlayan 1. Oturum moderatörlüğünü Niyazi Karadeniz üstlendi. Bu oturumda Atölye 1 çalışma sunumları "6754 Sayılı Yasa Kapsamında Bilirkişilik Eğitimleri" ana başlığında Mustafa Yağmur, Işıl Arslan ve Erdoğan Balcıoğlu tarafından sunuldu. Öğle arasının ardından başlayan 2. Oturumda moderatörlük görevi Ali Ekinci tarafından üstlenildi. Oturumda Atölye 2 çalışmaları "6754 Sayılı Yasa Kapsamında Bilirkişilik Uzmanlık Alanları" ana başlığında Huriye Nacar Savat, Macit Öncel ve Timur Bilinç Batur tarafından sunuldu. Çalıştayın 3. Oturumu Petek Ataman moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Atölye 3 çalışmalarıysa "6754 Sayılı Yasa Kapsamında Bilirkişilik Başvuruları ve Kabul Şartları" ana başlığıyla Muteber Osmanpaşaoğlu, Elif Bahar Barut, Alaaddin Poyraz ve Leman Ardoğan tarafından sunuldu. Çalıştayın Forum bölümünde Ali Fahri Özten moderatörlüğünde Bilirkişilik Dairesi temsilcisi Tetkik Hakimi Ali Denizhan, TBB temsilcisi Bülent Aras ve üç atölye başkanı Elif Bahar Bulut, Huriye Nacar Savat ile Mustafa Yağmur soruları yanıtladılar. 



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

KINIK`TA TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ YOK!

Okunma Sayısı: 61


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.