MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

NÖROBİLİM VE ROBOTLAR SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ



 
Bilgisayar Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği işbirliğinde düzenlenen seminer dizisinin beşincisi 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü ODTÜ MD Vişnelik Tesislerinde Nörobilim ve Robotlar üst başlığıyla gerçekleşti. Seminerde, Doç. Dr. Didem Gökçay tarafından `Nörogörüntülemenin Vaadleri, Katkıları, Teknik Açmazlar ve Fırsatlar` ve Doç. Dr. Sinan Kalkan tarafından `Zekanın Üç Silahşörleri: Algı, Eylem ve Dil` başlıklı sunumlar yapıldı.
 

 

Etkinliğin ilk açılış konuşmasını EMO Ankara Şubesi 24. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ömürhan Soysal yaptı. Soysal konuşmasında; "Bugün Mayıs 2019`da 5. konferans seminer dizimizi gerçekleştiriyoruz. Kasım 2018`de başlamıştık bu seminer dizilerimize. "Yapay Zeka" üst başlı ile başlamıştık fakat baktık ki bu üst başlığın altını çok fazla doldurmaya ihtiyacımız var, dolayısıyla olabildiğince zenginleştirmeye çalıştık. Geçtiğimiz ay işin sadece teknik boyutunun olmadığını toplumsal boyutunu da düşünerek felsefeciler ile beraber yapay zeka ve felsefe başlığını işledik. Bugün de yine üst başlıkla uyumlu iki konuyu , "Nörobilim ve Robotlar" konularını işleyeceğiz. Bizim bu etkinlikleri yapmamızdaki en önemli gerekçelerden biri, BMO ile beraber 2017 de ilkini düzenlediğimiz Sinyal ve Görüntü İşleme Günleri`nin ikincisine bir altyapı hazırlığı oluşturmaktı. Bir diğer gerekçe ise bu tür teknik-bilimsel etkinliklerin Ankara`da çok fazla yapılmaması ve bu konudaki eksikliği gidermeye çalışmaktı. Bu beş konferans boyunca yüzlerce hatta sayısı binleri geçen katılımcılar oldu, "Yapay Zeka" üst başlığının Ankara`da çok ilgi gördüğünü tespit ettik. Bu konuda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Soysal`ın ardından söz an ODTÜ MD Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Bayrak ise "Biz toplumsal olaylara karşı bir şekilde ses getirmekte işbirliği yapmak istediğimiz gibi mesleki ve teknik alanda da diğer sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman işbirliği yapmayı görev ediniyoruz. Bu etkinlikteki amacımız da budur. Hepiniz tekrar hoş geldiniz." diye konuştu.

Etiknilğin son açılış konuşmasını Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Özgür Yıldırım yaptı. Yıldırım Konuşmasında; "Biz bu etkinliklerin nicelik ve nitelik anlamında çok önemli katkılar sunduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda bileşeni olduğumuz bu organizasyon için herkese teşekkür ederiz. Bu etkinlikleri bir bütünün parçası olarak düşünüyoruz. Gerek meslektaşlarımızın teknolojik anlamda yenilenmesine gelişmesine gerek konuların farklı bağlamlarda değerlendirilmesine gerek se daha geniş kitlelerle buluşturulmasında toplumun farklı katmanlarından insanların dahil edilmesinde onların bu tartışma süreçleri içinde var olmasında toplumsallaşmasında bir etken olarak görüyoruz. Bunun için de bizim yapmaya çalıştığımız aslında bir daha güzeli yaratma uğraşı. Bunu meslek alanımızdan başlayarak toplumun genelinde ülkemizde, halkımıza daha güzel bir gelecek sunma uğraşının bir parçası olarak görüyoruz. Bu anlamda sizler de bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Didem Gökçay tarafından `Nörogörüntülemenin Vaadleri, Katkıları, Teknik Açmazlar ve Fırsatlar` seminerini gerçekleştirdi ve katılımcıların konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Seminerler dizisinin öğleden sonraki bölümünde Doç. Dr. Sinan Kalkan tarafından `Zekanın Üç Silahşörleri: Algı, Eylem ve Dil` başlıklı seminer gerçekleştirildi. Doç. Dr. Sinan Kalkan seminer sunumunu yaptıktan sonra katılımcıların sunumla ilgili sorularını yanıtladı. 

EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömürhan Soysal, seminerlerin ardından Doç Dr. Didem Gökçay ve Doç. Dr. Sinan Kalkan`a katılım belgesi ve çeşitli hediyeler sundu.

 

 

Dosyalar

ZEKANIN ÜÇ SİLAHŞÖRLERİ ALGI EYLEM VE DİL (5123 KB)

NÖROGÖRÜNTÜLEMENİN VAADLERİ, KATKILARI, TEKNİK AÇMAZLAR VE FIRSATLAR (5589 KB)



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 160


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.