MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 406

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK FABRİKASI YARIŞMASINDA ODÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


HABER


 
Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin Elektrik Fabrikası’na yönelik olarak düzenlediği Ulusal Öğrenci Fikir Projesi Yarışması’nın sonuçları açıklandı. “İzmir Elektrik Fabrikası Ne Olmak İster” başlığı altında duyurulan ve öğrenicilerin ekipler halinde katıldığı yarışmanın ödül töreni ve kolokyum, 15 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirildi.
 

Elektrik Fabrikası`nın geleceğine dair fikirlerin üretilmesi amacıyla düzenlenen yarışma; üniversitelerin mimarlık bölümü öğrencilerinin ekip başı olduğu lisans öğrencilerden oluşan ekiplerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan 127 proje, Seçici Kurul ve Danışman Seçici Kurulu tarafından değerlendirildi. Danışman Seçici Kurulu`nda Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Alpaslan, EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu ve Başkan Yardımcısı H. Avni Gündüz`ün yanı sıra Dokuz Eylül Mimarlık Fakültesi`nde Prof. Dr. Hümeyra Birol Akyurt ve Doç. Dr. Deniz Dökgöz yer aldı. 

Yarışmanın ödül töreni, 15 Haziran 2019 tarihinde EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Avni Gündüz ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Alpaslan`ın açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirildi.

Aralarında üniversitelerinin temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda konuğun da takip ettiği törende konuşan H. Avni Gündüz, elektrik fabrikasının 1929 yılında kurulduğunu ve kamulaştırılmasının ardından İzmir Belediyesi mülkiyetine geçtiğini belirterek, çeşitli garipliklerle dolu özelleştirme sürecine sonunda Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarıldığını hatırlattı. Fabrikanın doğalında İzmir Belediyesi`ne dönmesi gerekirken, Belediye tarafından satın alınmak zorunda kalınmasının ironik olduğunu belirten Gündüz, "Sanayi tarihimizde önemli yeri bulunan bu tür yapılarının korunması, köklerimize sahip çıkılması anlamın da önemlidir. Tarihi değerimizin korunmasına yönelik çalışmalara emeği geçen tüm İzmirlilere ve meslek örgütlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.  

"Kent Mücadelesi"
H. İbrahim Alpaslan ise 2 yılda Elektrik Fabrikası`nın kamu mülkiyetinden kalması ve kent yaşamına katkı sağlamaya devam etmesi için mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Bu yarışmayı da aslında mücadelenin parçası olarak kurguladık" dedi. Elektrik Fabrikası`nın sıradan bir yapı olmadığına dikkat çeken Alpaslan, konuşmasının şöyle sürdürdü:

"Elektrik Fabrikası, kentsel bellekteki yerinin yanı sıra, mekânsal olarak da harap görünüşüne rağmen olağanüstü bir potansiyel taşımaktadır. Bu potansiyeli açığa çıkarmak için mimarlık öğrencilerine güvendik ve açıkçası sergiyi gezdiğimizde ne kadar doğru bir karar verdiğimizi net görüyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin özelleştirme ihalesine katılmasını cesur bir karar olarak niteleyen Alpaslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Umarız satın alma süreci de sorunsuz şekilde tamamlanır ve yapının kent hayatına yeniden katılmasını sağlayacak projeleri elde ederiz. İzmir`in geçmişine tasarımın gücüyle sahip çıkan bir tavırla fark yaratmasını diliyoruz. Kentimizde çok sınırlı kalan bu yapılara sahip çıkmak için ender fırsatları iyi değerlendirmeliyiz." 

Yarışmanda dereceye giren ekipleri ödülleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, H. İbrahim Alpaslan, H. Avni Gündüz ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

Ödül törenin ardından kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yarışmaya katılan gençlerin emeklerini çok kıymetli bulduğunu vurgulayarak, "Tarihi Elektrik Fabrikası`nı 35 milyon TL vererek satın aldık ve fakat Cumhurbaşkanı henüz onaylamadığı için tarafımıza geçmedi. Eğer bir kaza olmazsa burası için bu kez ulusal mimari yarışma düzenleyeceğiz ve gençlerimizin fikirleri şartname oluşturmakta bizler için yol gösterici bir rehber niteliği taşıyacaktır" diye konuştu.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Seçici Kurul üyeleri sahnede yerlerini alarak Murat Burak Altınışık moderatörlüğünde kolokyumu başlattılar. Oldukça etkileşimli geçen kolokyumda jüri üyeleri yarışmaya katılan projeleri değerlendirirken edindikleri izlenimleri paylaşırken, salonda bulunan katılımcı ekipler ise yarışmaya hazırlık süreçlerini ve deneyimlerini aktardılar.

 


 

 

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Nimet Değertaş, Melike Kavalalı, Berin Erikci (MEF Üniversitesi)

Proje ‘Geçmişin izleri, geleceğin çizgileri` bakışını taşıyor.  Yapının kent ile temas eden, kullanıcı odaklı etkinlik aksı ile planlanmış, sergi, bienaller ve konser gibi tamamen kamuya açık kültürel bir odak merkezi haline gelmesi hedefleniyor.  Bina arasındaki işlevsel ünitelerin birbirine köprü ile bağlanması planlanmakta.

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
Berrin Karadağ, Emre Aydın, Halil Durmuş, Nasibe Nur Dündar (İTÜ)

Elektrik Fabrikası`nın uzun yıllar İzmir`e elektrik dağıttığı ve tüm İzmir`e enerji kaynağı olduğu göz önüne alınarak oluşturulan projede yeniden bir üretim senaryosu kuruldu. Tarihi Elektrik Fabrikası`na mahalle kültürüyle, gençlik merkezini harmanlayan bir üretim işlevi yükleniyor.

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
Handenur Aksu, Dilek Turhan (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Slogan; ‘Teknosentez Fabrikası` Yeni nesil zanaat hareketi anlayışıyla e ski ve yeni kuşak zanaat hareketlerinin biraraya getirilmesi amaçlanıyor. Projede öncelikli amaç; işlevi ve mimarisiyle kent belleğinde önemli bir yere sahip olan yapının, zanaatların bugünkü teknolojiyle buluşma evrelerini göstermesi. 

MANSİYON ÖDÜLLERİ
Sümeyye Uçar, İlda Ersezer (YTÜ)
Fatih Endez, Saffet İlkay Kaya (YTÜ)
Ege Alp Esassolak, İrem Sezer (İTÜ)
Utku Doğanay, Beyza Ayaz, Abdurrahman Furkan Balcı (TOBB ETÜ) 
Abdülkadir Öztürk (Karabük Üniversitesi), Özlem Kan, Şeyma Bengü Özmutlu (YTÜ)

 



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


SAYI 406: MESLEK ODALARI VAZGEÇİLMEZDİR!

EMO-GENÇ TEKNİK GEZİSİ

ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

2024`ÜN EN ÖNEMLİ SİBER GÜVENLİK TEHDİTLERİ - SEMİNER

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

ELEKTRONİK MESLEK DALI ÜYE TOPLANTISI

35. DÖNEM ŞUBE YÖNETİM KURULU`NDAN KURUM ZİYARETLERİ

8 MART DÖVİZ ATÖLYESİ

YAŞASIN 8 MART!

EMO-GENÇ BUZ PİSTİ BULUŞMASI

Okunma Sayısı: 85


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.