MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İZMİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YENİ ÜYELİK

   · 

YAYIN SATIŞ LİSTESİ

   · 

İNDİRİM YAPAN KURULUŞLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AYDIN   İZMİR   MANİSA 
 

 

EMO İzmir Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 407

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDE NE YAPILMAK İSTENİYOR?



 
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin depreme dayanıksız olduğu ilişkin 6 Şubat 2019 tarihli bir raporun sosyal medyada yayımlandığını hatırlatarak, aradan geçen zaman diliminde binaların güçlendirilmesine yönelik çalışma yapılıp-yapılmadığını sordu.
 

TMMOB İzmir İKK, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi binalarının "depreme dayanıksız olduğu" gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi`ne taşınma kararına ilişkin 5 Temmuz 2019 tarihinde yazılı bir açıklama yaptı. Balçova`da yer alan fakülteye ilişkin taşınma haberlerinin hatırlatıldığı açıklamada, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin duydukları endişeye değinildi. Binaların depreme dayanıksız olduğuna ilişkin raporun sosyal medyada paylaşıldığının hatırlatıldığı açıklamada, raporun sonuç bölümündeki "Söz konusu binaların deprem güvenliğinin sağlanması için güçlendirme veya yıkılarak yeniden yapılması seçenekleri, her iki durum için yapılacak maliyet karşılaştırmaları sonucunda değerlendirilmelidir" ifadelerine yer verildi. Fakültesin sanat dünyası için önemine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bünyesinde yer alan çeşitli birimlerin gereksinimi nedeniyle çeşitli atölye, tiyatro salonu, donanımlı stüdyolara ihtiyacı olan bir okulun, rektörlük gibi idari bir ihtiyaç planına göre inşa edilen bir binaya taşınmasının eğitim açısından kabul edilemez bir uygulama olduğunu hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin söylemlerinden anlıyor ve onları haklı buluyoruz."

Üniversitenin diğer binalarına ilişkin deprem raporlarının sorulduğu açıklamada, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun`da riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tutulduğuna vurgu yapılarak, şu sorular yöneltildi:

"-6 Şubat 2019 tarihinde hazırlanmış olan rapor neden bugüne kadar kamuoyundan, öğrencilerden, akademisyenlerden gizlenmiştir? Konu kamuoyunda bu kadar tartışıldığı için mi raporu açıklamak zorunda kalınmıştır?

-Söz konusu inceleme sadece GSF için mi yapılmıştır? Rektörlük, benzer incelemeyi GSF dışında başka binaları için de (örneğin Alsancak`ta bulunan rektörlük binası veya Tıp Fakültesi) yaptırmış mıdır? Yaptırmışsa bu raporların sonuçları ne olmuştur?

-6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tutmaktadır. Söz konusu raporda riskli olduğu tespit edilen binaların boşaltılması için neden bu kadar zaman beklenmiştir? Bu süre içerisinde olası bir deprem sonucu meydana gelebilecek can ve mal kaybından Rektörlük sorumlu değil midir?

-Bu süre zarfında raporda belirtilen binaların güçlendirilmesine yönelik proje-etüt çalışması yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuç ne olmuştur? Kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

-Madem amacınız fakülte öğrencileri, çalışanları ve akademisyenlerinin can ve mal kaybı yaşamamasıdır, neden bu süreç şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde yürütülmemektedir? İnsan yaşamını doğrudan etkileyen bu süreç, krize neden olmadan yönetilemez miydi?"

DEÜ Rektörlüğü`ne süreci şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütmesi çağrısı yapılan açıklamada, "İzmir kamuoyunca da cevapları merak edilen sorularımıza yanıt bekliyor, yapılacak çalışmalara mesleki uzmanlık alanlarımızdan gelen teknik birikimimizle destek vermeye hazır olduğumuzu ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz" ifadeleriyle tamamlandı.



35. DÖNEM KURULLARI BELİRLENDİ

04.02.2024
 


Çok Okunanlar


ADALET NÖBETİNE ÇAĞRI: #GEZİYEOZGURLUK

LİSANSSIZ ÜRETİM ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN

MUTLU BAYRAMLAR

PCB TASARIM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

EMO-GENÇ ÜYELERİ TEKNİK GEZİYE KATILDI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ`NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

TÜRKİYE’DE İNTERNET’İN 31. YILI BİLDİRİSİ

DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

EMO: MEVZUAT YAMA TUTMUYOR (DOKUZ EYLÜL)

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR

Okunma Sayısı: 64


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.