MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 SAMSUN ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AMASYA   ÇORUM   ORDU   SAMSUN   SİNOP 
 

 
SMM YÖNETMELİĞİ
 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
TOPRAKLAMA TEST ÇALIŞMALARI BAŞVURU FORMU
 
13. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU
 
12. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU
 
RÜGES'09 BİLDİRİLER KİTABI
 
MART 2009 ÇEVRE BİRLİKTELİĞİ EKİ
 
SAMSUN KENT SEMPOZYUMU '08 BİLDİRİLER KİTABI
 
ORTA KARADENİZ BÖLGESİ ENERJİ FORUMU
 
ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ
 
MOBİL KAPAK
 
ÇALIŞMA RAPORU
 

EMO Samsun Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 15.3

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BASIN AÇIKLAMASI - TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI SAMSUN ŞUBESİNDEN YKS HAKKINDA TAVSİYELER


HABER


 
27-28 Haziran 2020 günlerinde YKS sınavına girecek, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ve Kontrol ve Otomasyon, Biyomedikal Mühendislik ve Tıp Mühendisliği Bölümlerini tercih edecek öğrencilere EMO Samsun Şube tarafından tavsiyeler içeren bir kılavuz hazırlandı. Konuyla ilgili olarak 10 Haziran 2020 Çarşamba günü basın açıklaması yapılmıştır. Açıklama metnine ve kılavuza yazımız devamından ulaşabilirsiniz.
 

undefined 

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI SAMSUN ŞUBESİ

BASIN AÇIKLAMASI

27-28 Haziran 2020 günlerinde YKS sınavına girecek, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ve Kontrol ve Otomasyon, Biyomedikal ve Tıp Mühendisliği Bölümlerini tercih edecek öğrencilere tavsiyeler

Sevgili öğrenciler, ömrünüzün üçte ikisini kapsayacak kararlar alma dönemindesiniz; 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gireceğiniz YKS sınavı ile seçtiğiniz programlar sonucunda sırtınızda taşıyacağınız bir meslek için değil, sizi sırtında taşıyacak bir meslek sahibi olacağınız bir program seçmelisiniz.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak sınava girecek öğrencilere başarılar dilemenin yanında, oda üyelerimizin faaliyet alanlarına giren Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ve Kontrol ve Otomasyon, Biyomedikal ve Tıp Mühendisliği programlarını üniversite hayatında seçmek isteyen kardeşlerimize bazı bilgiler aktarmak amacıyla hazırladığımız kılavuzumuz Elektrik Mühendisleri Odasının Web sitesinde yayınlanmıştır.

Koronavirüs salgını nedeni ile çok önceden 20-21 Haziran 2020 günlerinde yapılacağı ilan edilen YKS sınavı 25-26 Temmuz tarihine ertelenmişti. Bu erteleme üzerine öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri 40 günlük bir plan yaptılar. Ne oldu ise birden sınav tarihleri 27-28 Haziran tarihine çekildi. Yaklaşık 2.500.000 öğrenci ve ailesi perişan edildi. 

Bu yıl 2002 yılında doğan çocuklarımız 2020 YKS sınavına girecekler. Bu süreçte hem doğanlar hem de okuyanlar, hiçbir zaman başladıkları eğitim-öğretim sistemi ile mezun olamadılar. Tek adamın keyfine bağlı bir eğitim-öğretim sisteminde çabalayıp durdular.

Oyuncak hale getirilen sınav tarihi üzerine gelen tepkileri bastırmak için yapılan açıklamalarda; "TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı. Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170‘e çekildi." Ayrıca son sınıf müfredatından da soru çıkmayacağı müjdesi en yetkili ağızlardan verildi.

Son derece talihsiz zamanlarda üniversiteye girmeye çalışan sevgili öğrencilerimize kolaylıklar diliyoruz.

Hakkında çok şeyler söylenecek olan sınav geçmişimiz ne yazık ki pek iç açıcı değil. Fırsat eşitsizlikleriyle dolu eğitim sistemimizin var olan yapısal ve kronik sorunlarına salgın döneminin yanlış kararları da eklenince daha da ağır bir tablo ortaya çıkıyor.  

Genç işsizliğin yüzde 27`yi bulduğu, sosyo-ekonomik olarak kendilerini ebeveynlerine oranla çok daha kötü bir geleceğin beklediği, güvencesiz çalışmanın olağan çalışma biçimi haline geldiği, iş imkânlarının, adamcılık, yandaşlık ve torpille daraltıldığı koşullarda geleceğine endişe ve umutsuzlukla bakan genç kuşakların bu duyguları maalesef son yaşananlarla birlikte ikiye katlandı.

Tüm bu karamsar tablonun yanında hiç umut yok mu? Bireyciliğin, kariyerizmin, rekabetin ve torpilin muteber sayıldığı böylesi bir ortamda umut gençlerin ortaya koyduğu kolektif cürette, yaratıcılıkta ve zekada gizli. Hiçbir maddi çıkara, plana değişilemeyecek o cevhere sahip çıkmak, dayanışmayı büyütmek gençliğin umudunu diri tutmak hepimizin boynunun borcudur.

15-16 Haziran 2019 günleri yapılan Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) başvuran öğrenci sayısı 2.528.031 olmuş, sınava giren öğrencilerden 2.390.188 kişisinin sınavı geçerli sayılmıştır.

Bize göre ülkemizde anaokulundan doktora eğitimine kadar eğitim-öğretim A`dan Z`ye bozuk. Bunun tartışmasına girmeyeceğiz. Hakkını yemeyelim ilkokul 3.ncü sınıfı bitirenler çarpım cetvelini ve dört işlemi öğreniyor, gerisi hazin ve acıklı bir eğitim-öğretim öyküsü. 

Yayınladığımız kılavuz ile var olan somut durum üzerine bir iki söz söyleyerek, Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ve Kontrol ve Otomasyon, Biyomedikal ve Tıp Mühendisliği Bölümlerini programlarını seçecek olanlara yardımcı olmaya çalışacağız.

Biz bu çalışmamız ile çok çeşitli isimler altında da olsa temelde Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ve Kontrol ve Otomasyon, Biyomedikal ve Tıp Mühendisliği bölümlerini tercih etmek amacı ile YKS sınavına girecek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunuyoruz.

Bu kılavuz hazırlanırken Elektrik Mühendisleri Odasının çeşitli zamanlarda yayınlanan çalışmaları ile YÖK ve ÖSYM istatistiklerinden yararlanılmıştır.

Kılavuzumuz sadece ülkemizdeki yüksek öğretim kurumları üzerinedir ve YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) ve ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) istatistikleri bu duruma göre derlenmiştir.

ÖSYM`nin iki istatistiğinden yararlanılmıştır. 18 Temmuz 2019 tarihli kılavuz ve 06 Ağustos 2019 kontenjanlar ve yerleşenler istatistikleri. Ayrıca 17 Nisan 2020 günü YÖK web sayfasından "YÖK Atlas"ında verilen istatistiklerden de yararlanılmıştır. Son olarak 06 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan YÖK istatistikleri de kaynaklarımız içindedir.

06 Mayıs 2020 günlü YÖK internet sayfasına göre ülkemizde 208 üniversite var görülmekte ise de bu sayının içinde 4 adet vakıf meslek yüksek okulu da vardır. Net olarak söylersek 129 Devlet, 75 vakıf olmak üzere 204 üniversitemiz bulunmaktadır.

06 Mayıs 2020 günlü tarihli YÖK internet sayfasında "tüm üniversiteler listesi" sekmesi tıklandığında; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar, Gazi, İstanbul Atlas, İstanbul Aydın, İzmir Tınaztepe, Kahramanmaraş İstiklal, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri hakkında iletişim bilgileri yok ama aynı sayfanın başka bir sekmesinden adı geçen üniversitelerin iletişim bilgilerine ulaşılıyor. 

En trajikomik olanı da ismi olan 7 üniversitenin iletişim bilgileri YÖK sayfalarının hiçbir yerinde yok. Bu üniversiteler; Anka Teknoloji, Ankara Bilim, İstanbul Galata, İstanbul Sağlık ve Teknoloji, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri.

Taban puan barajı

Tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık ve eğitim fakültelerini yazacaklar başarı sırasına dikkat! Bu alanlarda tercih yapabilmek için taban puan barajını geçmek gerekiyor. Elbette ilk önce bu sene için 170 puan barajını geçeceksiniz.

YÖK, bazı bölümlere başarı sırası barajı getirdi. Hukuk, tıp, mühendislik, mimarlık ve eğitim fakültelerini tercih edecek adaylar aman dikkat! Doğru tercih için bu başarı sırasını göz önünde bulundurmak şart. 

ÖSYM 18 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı duyuru ile; Tıp fakültelerini tercih edecek adayların barajını 50 bin, Hukuk fakülteleri için 190 bin, mühendislik (ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri hariç) 300 bin ve mimarlık fakültelerini listesine yazacakların ise 250 bin olarak ilan etti. Şu anda böyle sınava kadar ne olur bunu ülkemizde kimse bilemez.

Sonuç olarak yeni durumda Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme ve Kontrol ve Otomasyon, Biyomedikal ve Tıp Mühendisliği programlarını seçmek istiyorsanız bugün için 300 bin başarı puanı üzerinde olmanız gerekiyor.

Önceki yıllarda mühendislik programlarına MF-4 puan türü ile öğrenci alınıyordu. Yaz boz tahtasına değişen eğitim sistemimizde bu sene buda değişti. MF-1, MF-2, MF-3,MF- puan türleri sayısal adı altında birleştirildi. Bu birleştirmede dikkat edilmesi gereken başarı puanlarını da geçmiş dönemlerdeki mukayeseyi vermeyebileceği. Başarı sıranıza göre tercih yaparken bu hususu da göz önüne almanızı öneririz.

Sınav ile ilgili tercihlerinizi yapmadan önce samsun.emo.org.tr web adresimizden hazırladığımız tercih kılavuzunu incelemenizi, sorularınız için hafta içi 11:00 – 15:00 saatleri arasında BAHÇELİEVLER MAH. GAZANHAN SOKAK NO:6 KAT:2-3 İLKADIM - SAMSUN adresinde bulunan Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesini ziyaret edebilir, yada 0(362)2311977 nolu telefon üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

"Öğrenmeyi öğrenmiş, araştıran, bilgi öğreten, yabancı bir dili iyi bilen, teknolojiyi kullanabilen, sosyal bilimlere açık, çevresini sorgulayan, yaratıcı, üretken, toplumla bütünleşen, kalite bilincine sahip, yerel değerleri göz ardı etmeyen, zamanın değerini kavrayan, kendisiyle barışık, etik değerlere sahip, entelektüel özelliklere sahip, meslek örgütüne ve meslek örgütlenmesine inanan, ülke ve meslek sorunlarına duyarlı"

Bir Elektrik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Kontrol ve Otomasyon ile Elektrik-Elektronik, Biyomedikal ve Tıp Mühendisi olmanızı bekliyoruz.

Umarız ki, istediğiniz programa girdikten sonra "ne iyi ettim de burayı tercih etmişim" demeniz dileğiyle hepinize başarılar diliyoruz.

10 Haziran 2020 

Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi

18. Dönem Yönetim Kurulu

İlgili Kılavuz için TIKLAYINIZ 

 

Dosyalar

ELEKTRİK – ELEKTRONİK, BİYOMEDİKAL VE TIP MÜHENDİSLİĞİ ALALARINI TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLER İÇİN KILAVUZ (978 KB)

(64 KB)



ELEKTRİK FATURALARI NEDEN, NASIL ZAMLANDI?

12.02.2015
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 148


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.