MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EEBM BÖLÜM BAŞKANLARI TOPLANTISI 19 ŞUBAT 2005 TARİHİNDE ANKARA'DA DÜZENLENDİ.


 
Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) düzenlediği EEB Mühendislikleri Bölüm Başkanları Toplantısı, 19 Şubat 2005 Cumartesi tarihinde, Best Western Otel 2000'de düzenlendi.

Toplantıya 3 Mühendislik Fakültesi, 2 Elektrik Mühendisliği, 2 Elektronik Mühendisliği, 7 Bilgisayar Mühendisliği, 2 Elektronik Haberleşme Mühendisliği, 19 Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden olmak üzere toplam 35 bölüm başkanı/öğretim üyesi katıldı. EMO Yönetim Kurulu'ndan ise YK Başkanı Kemal Ulusaler, YK Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut, YK Yazman Üyesi M. Sıtkı Çiğdem, YK Sayman Üyesi Hüseyin Önder, YK Üyesi Cem Kükey ve YK Üyesi Medet Şir toplantıda yeraldılar.
 

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, toplantının amacını ve yaşanan sorunları belirterek ortak çözüm bulmak istediklerini belirtti. EMO'nun EEBM Bölümleriyle olan ilişkiyi sürekli ve kalıcı hale getirmek istediğini söyleyen Ulusaler, Oda etkinliklerinde daha fazla katılım ve birliktelik amaçladıklarını ifade ederek üniversiteleri sempozyum/kongre ve çalışmalarda etkin biçimde katılıma davet etti. Ulusaler, katkı koydukları için katılımcı bölüm başkanları/öğretim üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra toplantıyı yönetmek üzere divana gelen Yönetim Kurulu Yazman Üyesi M. Sıtkı Çiğdem gündem hakkında bilgi vererek toplantıyı açtı.

Gündemde aşağıdaki konular yeraldı:

1. Toplantının amacı, bilgilendirme
2. EMO'nun yapmakta olduğu sempozyum/kongrelerin içerik ve tarihleri. Diğer çalışmalarla ilgili bilgilendirme


*M. Sıtkı Çiğdem'in toplantı amacını anlatmasından sonra 2. maddeye geçildi. EMO'nun bu yıl ve periyodik olarak düzenlemekte olduğu sempozyum/kongrelerin içerikleri, tarihleri ve yerleri konusunda bilgi verildi.

*M. Sıtkı Çiğdem, daha sonra öğrenci üye örgütlenmesi olan "EMO-Genç" ve sağladığı hizmetler hakkında bilgi vererek, EEBM öğrencilerinin EMO-Genç örgütlenmesine ve Oda çalışmalarına yönlendirilmesi için katkı istedi.

*Bilgisayar Mühendisi üyelerimizin örgütlenmesi ve Oda etkinliklerinde yer almaları için Meslek Dalı Ana Komisyonu'nun (MEDAK) yaptığı çalışmalardan bahsedildi.

*EMO'nun, üyelerimize meslek içi eğitim vermek üzere kurmuş olduğu Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi' nin (MİSEM) çalışmaları anlatıldı.

*Fen Adamları Yasası, mühendisler ve teknisyenler arasındaki farklar, mevzuat nedeniyle yaşanan sıkıntılar anlatıldı.

*Bu bölümde sözalan bölüm başkanları/öğretim üyeleri, Oda-bölüm ilişkileri, sempozyumlar, bölümlerin sorunları, EMO'nun yapması gerekenler üzerine görüşlerini ifade ettiler. Özellikle 25-27 Mayıs 2005 tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek olan "Elektrik, Elektronik, Bilgisayar Mühendislikleri Eğitimi II: Ulusal Sempozyumu"na katılımın önemi ifade edildi. (http://egitim.emo.org.tr).

3. Elektrik-Elektronik veya Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri mezunu öğrencilerin, Serbest Müşavir Mühendis (SMM) olarak çalışmak istediklerinde ünvanlarından dolayı yaşadıkları sorunlar.

*M. Sıtkı Çiğdem, EE ünvanlı öğrencilerin yaşadıkları sorunları, Oda'nın belge verirken gözettiği kriterleri, YÖK, mahkemeler ve EE bölümleriyle yapılan yazışmaların içeriği hakkında bilgi verdi.

*Daha sonra Bilkent EEM Bölümü'nden Prof. Dr. Hayrettin Köymen, İngiltere'deki Elektrik Mühendisleri Odası'nın mühendisleri nasıl sınıflandırdığını, belgeleme sistemlerini anlattığı "Profesyonel Nitelikler ve Belgelendirme" başlıklı bir power point sunum yaptı. Köymen, AB sürecinde Türkiye'deki mühendislerin karşılaşacağı sorunlar ve fırsatları, EMO'nun yapması gerekenleri de belirtti.
(Bu sunum için lütfen tıklayınız.)

*Sunumdan sonra konuyla ilgili tartışmalara geçildi. Sorunlar, bölümlerde yaşanan sıkıntılar, kısa ve uzun vadeli çözüm önerileri, Türkiye'deki Elektrik, Elektronik, Bilgisayar mühendislikleri arasındaki farklar, yetkin mühendisliğin belgelenmesi, eğitim sorunları, bölümlerin kalitesinin artması için yapılması gerekenler, mühendislik açısından AB sürecinin getirdikleri-götürdükleri, EMO'nun yapması gereken hazırlıklar ele alındı.

Toplantı sonucunda, bölüm başkanları toplantısının periyodik hale getirilerek yılda en az bir kez (olabiliyorsa iki kez) gerçekleştirilmesi, belirtilen sorunlarla ilgili Ankara'da EMO sekreteryasında bir komisyon kurulması, toplantı bilgileri ve tutanaklarının (katılan-katılmayan) tüm EEBM bölümlerine iletilmesi görüşleri benimsendi.

Toplantı tutanakları kaset çözümleri gerçekleştirildikten sonra tüm bölümlere e-postayla gönderilecektir.

Katılım Çizelgesi için tıklayınız.



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


ANKARA ŞUBE GENEL KURULU YAPILDI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU HAZİRUN LİSTESİ ASKIYA ÇIKIYOR

FUKUSHİMA FELAKETİNDEN DERS ALMALI VE NÜKLEER GÜÇ SANTRALI GİRİŞİMLERİNİ SONLANDIRMALIYIZ!

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO HÜKÜMETİ NÜKLEER SANTRAL İLE İLGİLİ UYARDI: SONLANDIRIN! (TRAKYA DEMOKRAT)

EMO: FUKUSHİMA NÜKLEER FELAKETİNDEN DERS ALINMALI! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO’DAN FUKUSHİMA’NIN YILDÖNÜMÜNDE ‘AKKUYU’ UYARISI (BASKENTGAZETE.COM.TR)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 1116


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.