MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİRGÜN GAZETESİ’NDEN UYMS’05 HABERİ


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
Birgün Gazetesi 15 Eylül 2005 tarihinde yayınlanan sayısının Bilişim Sayfası’nda ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin birlikte düzenledikleri II. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu’nu (UYMS'05) “Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara’da” başlığı ile duyurdu.
 

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

(Birgun Gazetesi 15.09.2005)

 

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr.  C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

 

Ramamoorthy 1961 yılında Honeywell şirketinin ilk transistörlü sayısal bilgisayarı olan H290 için mikrokod programını geliştirerek, bu alanda bir ilke imza atmasının ardından,  Teksas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümü profesörü olarak çalıştığı dönemde geliştirdiği FACE sistemi, NASA tarafından uzay mekiği yapısal sınama tesislerinde kullanıldı.

 

1972 yılında Kalifornia Üniversitesi Berkeley yerleşkesinde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev yapmaya başlayan Ramamoorthy,  "Professor Emeritus" olarak, servis endüstrisi işlevleri, yazılım ile servis mühendislikleri arasındaki yönetim ilişkiler konularında yürütülen bilimsel çalışmaları koordine etmektedir.

 

Yazılım mühendisliği alanına yaptığı katkılarından dolayı çok sayıda uluslararası ödül alan Ramamoorthy, 2 bilimsel dergininde editörlüğünü üstlenmişti. Ramamoorthy’nin 150’den fazla yayını, eş editörlüğünü yaptığı üç kitabı ve bilgisayar mimarisi, yazılım mühendisliği, bilgisayar sınama ve tanısı ve veritabanları konularında patentleri vardır.  Hindistan’da alınmış fizik konusunda iki lisans diplomasından sonra U.C. Berkeley’de Makina Mühendisliği konusunda iki lisansüstü ve Harvard Üniversitesinde tamamladığı Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri konusunda iki lisansüstü çalışmaları olmuştur.

 

22-24 Eylül 2005 ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan UYMS’05 yazılım mühendisliği alanında ülkemizin yetiştirdiği iki önemli bilim adamını da konuk edecek.

 

Sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacak olan Prof. Dr. Mehmet Akşit,  Hollanda'da bulunan Twente Üniversitesi'de görev yapıyor. Avrupa'da yazılım mimarileri ve “aspect’e dayalı” yazılım dili konularında ekol oluşturan Akşit'in geliştirdiği 'Tasarım Cebiri’nin yazılım mühendisliğinin geleneksel mühendislikler gibi olgunluğa erişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. 

 

Sempozyumun bir diğer davetli konuşmacısı ise yazılım mühendisliği alanına getirdiği yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Murat M. Tanık. ODTÜ mezunu olan Tanık, halen Alabama at Birmingham Üniversitesinde görev yapıyor. Altı kitap ve çok sayıda teknik rapor ve yayına imza atan Tanık,    Society for Design and Process Science adlı organizasyon da kurucuları arasında yer almaktadır.

 

UYMS’05’den Ulusal Ölçekte Durum Tespiti

38 bilimsel bildirinin sunulacağı sempozyumda “Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım-Açık Kaynak Kod”,  “Standartlaşma ve Sertifikasyon” ve “Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları” konu başlıklarında paneller de yapılacak.  Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmayı amaçlayan UYMS’05 akademik ve endüstriyel çalışmaları bir araya getirecek. Sempozyum kapsamında çok sayıda firmanın ürünlerini ve uygulamalarını da tanıtacağı bir de sergi düzenlenecektir. Ücretsiz olarak izlenebilecek olan sempozyum için ayrıntılı bilgiyi  "www.uyms.org.tr" adresinden edinebilirsiniz.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

Okunma Sayısı: 1192


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.