MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

HİNDİSTAN'IN ENERJİ İHTİYACI TÜRK İŞADAMLARI İÇİN FIRSAT (REFERANS)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

Teknolojik gelişmeler dünyanın iki numaralı yakı­tı olan doğalgazın üretim ve taşınmasını daha kolay hale getirdi. Doğalgazın 4 bin 500 kilometre uzaklığa boru hattı ile iletimi, tan­kerler aracılığıyla sıvılaştı­rılmış gazı taşımaktan 1/3 oranında daha ucuz. Bu­gün dünya genelinde top­lam değeri 100 milyar dola­rı bulan 130 doğalgaz boru hattı projesi var.

Dünyanın en büyük doğal kaynaklar ise Asya'da bulunuyor. .Asya boru hal­kın kuzeye ve güneye epey geniş bir şekilde yayılacak. Hesaplara göre gelecek 25 yıl içinde Asya'nın enerji ihtiyacı da 2-5 kata kadar anacak. Bu demek oluyor ki 1997'de 350 milyar metre küp olan doğalgaz tüketi­mi, 2020'de 1.050 milyar metrekübe, 2O30'da da 1.400-1.575 milyar metreküpe ulaşacak. Hindistan'a gelince : Bugün 49 milyar metreküp olan ihtiyacın 2025 yılında 125 milyar metreküpe ulaşacağı tah­min ediliyor Mevcut ve ye­ni keşfedilen alanlardan bu miktarın 52 milyar metre­küpü karalanabiliyor. Buna güre 75 milyar metreküp­lük açık ya ithalattan gele­cek ya da yeni yerli doğal gaz kaynakları bulunması gerekecek. Hindistan için doğalgazın önemi anlamak için  bugünkü  senaryoyu bilmek önemli :

Yüzde 8'lik bir yıllık büyümeyi sürdürebilmek için Hindis­tan'ın 2032 yılına kadar ana enerji kapasitesi 3 ila 4 kat anmak zorunda. Elektrik gereksinimi de 5-7 kat arası anacağı için üretim 120 bin megawattan 778 bin megawatta ulaşmak zorunda. Kömür bugün elektrik üre­timinde ana yakıt. Kullanı­lan kömürün yüzde 90'ı yerli kaynaklı. Ancak güç üretimi üç kaynağın reka-betine sahne olacak: Yerel kömür, ithal kömür ve doğalgaz, Türk işadamları için Hindistan'ın enerji ihtiyacı yeni bir ilgi alanı olabilir.

Bengal Körfezi yeni Kuzey Denizi olacak

Yerli ve yabancı şirketler Krishna-Godavari havzasın da önemli sayılabilecek miktarlarda doğalgaz bul­du. Her ne kadar konuşmak için erken sayılsa da Bengal Körfezi Asya'nın Kuzey Denizi olacak gibi iddialar gündemde. Buna ek olarak Hindistan, Katar ve İran ile. uzun vadeli 2 anlaşma im­zaladı. Bu anlaşmalar 25 yıl süreli ve Hindistan için yıl­da 5 milyon ton doğalgaz anlamına geliyor. Katar'dan doğalgaz alımı 2004 yılındı başladı. İran doğalgazı ise 2009'da bekleniyor. Ancak asıl dikkat çeken nokta Hin distan'ın uluslararası boru hatları projelerine katılımı. Politikacılardan tutun, ekonomistlere kadar yerli, ya bancı pek çok söz sahibi isim, konunun politik ve je­opolitik yansımaları hakkında fikir yürütüyor. İran'dan Pakis tan ve Hindistan'a boru hattı ile doğalgaz iletimi projesi büyük ticari zemine sahip. (REFERANS)



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ GASP EDİLEMEZ

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 622


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.