MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 İSTANBUL ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR

   · 

SMM NEDİR?

   · 

ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK İÇİN BAŞVURU

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 EDİRNE   İSTANBUL   KIRKLARELİ   TEKİRDAĞ 
 

 
MİSEM EĞİTİMLERİ
 

EMO İstanbul Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 81

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ULUSAL ELEKTRONİK İMZA SEMPOZYUMU 8-9 ARALIK'TA YAPILDI.


DUYURU

 
Gazi Üniversitesi ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından 7-8 Aralık 2006 tarihleri arasında Ankara’da Sheraton Otel & Convention Center’da düzenlenen 1. Ulusal Elektronik İmza Sempozyumu, kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye’nin 24 üniversitesi, yazılım şirketleri, elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları ve sivil toplum örgütlerinden 1000’in üzerinde temsilcinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
 

Büyük ilgi gösterilen sempozyumda, bilim kurulunda görevli değerli hakemler tarafından uygun bulunan 26 bildiri sözlü olarak ve 21 bildiri poster olarak yer almış, elektronik imza uygulamasına geçmiş olan yada bu konuda çalışmalar yürütmekte olan 9 kuruluş tarafından da uygulama sunumları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, sunumlar esnasında yapılan çekilişler ile 50 kişiye nitelikli elektronik sertifika dağıtılmıştır. 2 panelde ise değerli panelistler tarafından e-imza ve bilgi güvenliğinin uygulanması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konularında tartışmalar yapılmış ve karşılaşılan problemlere çözüm önerileri sunulmuştur.

Sempozyumun sonuç bildirgesi aşağıda sunulmuştur.

1- 2004 yılından bu yana Elektronik İmza Kanunu yürürlüktedir. Şu ana kadar geçen süreçte, bu işe çok önce başlayan Avrupa Birliği‘ne göre, e-imza uygulamaları ülkemizde umut vadeden gelişmeler göstermiştir. Düzenlemiş olduğumuz bu sempozyum da bu olumlu gelişmelerin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.
2- Yüksek katılımcı sayısı ve gönderilen bildiriler, sunulan uygulamalar ve paneller dikkate alındığında, çözülmesi gereken pek çok konu olduğu görülmüş ve katılımcıların bilgi paylaşımı noktasında bu sempozyumundan istifade ettikleri tespit edilmiştir.
3- Hem hukuki açıdan hem de teknik açıdan ele alınması gereken e-imza konusunda, bu sempozyum sayesinde taraflar bir araya getirilerek ortak bir tartışma platformu oluşturulmuş ve bu iki dünya arasındaki diyaloğun devam ettirilmesinin e-imzanın gelişimi açısından önemli olduğu görülmüştür.
4- "E-devlet Kapısı Projesinde Güvenlik ve E-imza" konulu panelde tartışılan en önemli konu "bilgi güvenliği eğitimi" olarak öne çıkmıştır. Güvenlik bilincinin yerleşmesi için üniversitelerde bilgi, bilgi ekonomisi ve bilgi güvenliği derslerinin okutulması, öncelikle önerilmektedir. Kamu kurumlarında  ise; İnsan Kaynakları Yöneticileri tarafından e-imza, bilgi güvenliği gibi konularda bilinçlenmeyi sağlamak için eğitimler düzenlenmesi gerektiği tespit edilmiştir. Ayrıca, "Ulusal Bilgi Güvenliği Stratejisi" eksikliği hissedilmekte ve devlet tarafından acilen bir strateji geliştirilmesi veya mevcut stratejilerin kamuoyuna açık olarak yayınlanması gerekmektedir. 
5- E-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecek olan işlemlerde güvenliği sağlamanın çok önemli olduğu, düşünülmekte olan şifre dağıtım sisteminden kaynaklanabilecek güvenlik sorunlarının, banka mağdurları gibi e-devlet mağdurları ortaya çıkarmasından özenle kaçınılması ve e-devlet kapısından faydalanmak isteyenlerin işlemlerini kolaylıkla yapabilmesi gerektiği önemle vurgulanmıştır.
6- Banka müşterilerinin güvenli e-işlem yapabilmelerini teminen, kimlik tespitinde son teknoloji ürünü olan ve hukuki açıdan da yapılan işlemlere geçerlilik kazandıran güvenli elektronik imza kullanımına geçmeleri ve uygulamaları kullanıcılara sunmaları  gerekmektedir.
7- Elektronik imza ile ülkemizin yeni tanışıyor olması dikkate alındığında, gelinen noktanın başarılı olduğu değerlendirilmekle birlikte, e-imzanın daha da yaygınlaşması ve geliştirilmesi için en büyük sorununun teknolojiden ziyade "insani" boyut olduğu sonucuna varılmıştır. Geliştirilecek olan e-imza uygulamalarında ve yeni hukuki düzenlemelerde bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.
8- Kamu kurumlarının e-imza uygulamalarına ilişkin problemlerine daha hızlı ve gerçekçi çözümler bulunması gerektiği tespit edilmiştir.
9- Elektronik imza teknolojilerinin gelişimi devam etmektedir, bu nedenle bu değişiklikler yakından takip edilmeli ve mevzuatta gerekli değişiklikler bir an önce yapılarak güncel tutulmalıdır.
10- Mobil imza konusunda yakın gelecekte olumlu gelişmeler beklenmektedir. Sağlamış olduğu mobilite ile kullanıcılar açısından büyük kolaylıklar sağlayacağı değerlendirilen mobil imzanın hayata geçebilmesi için mevzuatta gerekli olabilecek değişikliklerin bir an önce yapılması gerekmektedir.
11- Elektronik imza ile ilgili yazılımları geliştiren yazılımcı şirketlerin birlikte çalışabilirliği sağlamak için ortak platformlarda bir araya gelmeleri gerekmektedir.
12-  Bilgi güvenliği ve e-imza konularında bir ulusal bakışın oluşturulabilmesi için üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri, farklı vesilelerle konuyu gündeme taşımalı, basının desteği ve ilgisi de sağlanarak konu herkese anlatılmalıdır.
13- E-dönüşüm ve m-dönüşüm uygulamalarının gerçekleşebilmesi için devlet desteğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapılmalıdır.
14- Sempozyumda sunulan bildiriler, posterler ve uygulamaların sempozyum resmi sitesi olan http://www.eimza.org.tr/ adresinden yayınlanması, ülkemizde bilgi güvenliği ve e-imzanın gelişmesi ve yaygınlaştırılması açısından uygun olacaktır.
15- Ulusal olarak gerçekleştirilen bu iki günlük sempozyumun önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşınmasının, ülkemiz BİLGİ GÜVENLİĞİ ve E-İMZA çalışmalarına büyük katkılar sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Ulusal Elektronik İmza Sempozyumu
Düzenleme Kurulu



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


19. İLTEK GÜNLERİ`NDE ŞUBEMİZ STANDI AÇILACAK

IŞIK ÜNİVERSİTESİ`NDE `NESNELERİN İNTERNETİ VE OTOMASYONU` SEMİNERİ

TKP HEYETİ`NDEN ŞUBEMİZE ZİYARET

ŞUBEMİZDEN İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ`NE ZİYARET

EMEP HEYETİ`NDEN ŞUBEMİZE ZİYARET

ŞUBEMİZ ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN İBRAHİM AKSİN VEFAT ETTI

ADALET NÖBETİ`NDE 700. GÜN

ŞUBEMİZDEN İKİTELLİ OSB`YE ZİYARET

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NEWROZ/NEVRUZ BAYRAMI KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 1831


Tüm Duyurular

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.