MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

YAPI DENETİM ÇALIŞANLARI SORUNLARINI TARTIŞTI



 
EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Yapı Denetim Çalışanları ile üye toplantısı düzenledi. Yaşanan sorunları paylaşmak ve birlikte çözüm önerileri üretmek amacıyla düzenlenen toplantı, 2 Mart 2007 tarihinde, saat 16.00‘da EMO Ankara Şubesi’nde yapıldı.
 

Açılış konuşmasını EMO Ankara Şube Müdürü Güzide Erkuş yaptı. Yapı denetim çalışanlarının yaşadığı sorunlara karşı Şube‘nin yaklaşımlarını özetleyen Erkuş‘un ardından Teknik Müdür Neşe Ülker de bir konuşma yaptı.  

Yapı Denetiminde çalışan kontrolör ve denetçilerin işleyişte yaşadığı sorunların altının çizildiği toplantıda, TMMOB‘ye bağlı odaların yapı denetim çalışanlarına vereceği eğitimler hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Yaklaşık 90 üyenin katıldığı toplantıda, Yapı Denetim Kanun ve Yönetmeliği hakkında TMMOB‘nin, EMO‘nun ve yapı denetim çalışanlarının görüş ve önerileri tartışıldı. Toplantıda, Şube‘nin 18. Dönem Sürekli Yapı Denetim Komisyonu çalışmaları aktarılarak Yapı Denetim Kanunu üzerinde yapılması gereken değişikliklere de değinildi.

EMO Ankara Şubesi Yapı Denetim Komisyonu‘nun "4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu" hakkındaki görüşleri;

- Yapı Denetimi Hakkında Kanun, kamu-özel ayrımı yapılmadan bütün yapılar ve ülke genelinde geçerli olmalıdır. 3194 Sayılı İmar Kanunun 26. Maddesinde tanımlanan binaların Yapı Denetim Kanunu kapsamı dışında bırakılması, bugünkü yetersiz kontrol mekanizmasının sürmesi anlamına gelmektedir. Kamu kuruluşlarının inşaatları da ülkenin genel yapı denetim mekanizması içinde kontrol edilmelidir.

- Yapı Denetim Üst Komisyonu‘nda TMMOB‘ye bağlı Mimar, İnşaat, elektrik ve Makina Mühendisleri Odalarından birer temsilcinin yer alması sağlanmalıdır.

- Denetim görevini yapan mühendis ve mimarların formasyon ve standartları belirlenmeli, TMMOB‘ne bağlı Odalarca düzenlenecek meslek içi eğitim programlarına katılımları sağlanmalı, mesleki yeterlilikleri belgelenmeli, bu uygulamaların yasal dayanakları oluşturulmalı ve TMMOB‘nin ilgili Meslek Odası tarafından sicilleri tutulmalıdır. Ayrıca yapı denetim kuruluşlarında bulunan ortaklar dahil tüm mimar mühendisleri TMMOB‘ye bağlı ilgili meslek odaları denetleme yetkisine sahip olmalıdır.

- Yapı denetiminde çalışacak mühendis ve mimarların çalışma ve ücret koşulları yasa ile belirlenerek güvence altına alınmalı, ücretlerini yapı denetim firmasından almaları engellenmelidir.

- Yapı üretiminde çalışan mimar ve mühendis dışındaki teknisyen, usta vb. elemanların belli formasyonda olması sağlanmalıdır.

- Yapı denetim firmasının yapı sahibi tarafından seçilmesi engellenmelidir. Yapı denetim kuruluşunun seçimi yapı denetim komisyonu tarafından yapılarak ilgili yapı sahibine bildirilmelidir.

- Her sınıftaki yapının aynı niteliklerle kurulan yapı kuruluşunca denetlenmesinin önüne geçilerek, yapı üretiminde yapı sınıfları ve yapı denetim kuruluşlarının nitelikleri (eleman sayısı, denetlenmesini bitirdiği yapı özelliği vb.) dikkate alındığı gerçekçi bir sistem kurulmalıdır.

- Yapı üretim ve denetleme sürecinin önemli bir halkası sigortadır. Bu sigorta yapı üretimindeki bütün mal ve hizmetleri kapsamalıdır.

- 4708 sayılı Kanunun Madde 1.e‘de tanımlı Yapı İnşaat alanı "Bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekanlar ve ortak alanlar dahil yapının inşa edilen tüm katlarının alanını" şeklinde yeniden düzenlenmelidir.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ENERJİ VE MÜHENDİSLİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

HOŞ GELDİN ON BİR AYIN SULTANI ŞEHR-İ RAMAZAN

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 103. YILI KUTLU OLSUN

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN!

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Okunma Sayısı: 2289


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.