MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANTALYA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ANTALYA   BURDUR   ISPARTA 
 

 
FORMLAR
 
ÖLÇÜM BASVURU DİLEKCESİ
 
ÜYELİK
 
SMM
 
TEMSİLCİLİKLER
 
İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR
 

EMO Antalya Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 24

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

“YAPI VE DENETİM ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ.



 
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası , TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası , TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubeleri birlikteliğiyle düzenlenen Yapı Denetim mevzuatı, işleyişi, uygulamaları ve sorunları ile çözüm yollarının arandığı çalıştaya 165 kişi katıldı. 17 Ağustos, 12 Kasım 1999 Doğu Marmara Depremleri sonrası Türkiye’de Yapı Denetimin gelişimi, 11 Mart 2011 Japonya Depreminin etkileri, Yapı Denetim Yasasının ve Yönetmeliği’nin getirdikleri, Yapı Denetim Yasa Taslağı, 7 Ağustos 2010 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan `Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik` gereği 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle Yapı Denetim Kanunu 81 ilde uygulanmaya başlanması, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin ilgili taraflarca birlikte 14 Mayıs 2011 Cumartesi günü tartışıldı.Çalıştayın detaylarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
 

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çalıştay Komisyon Başkanı İbrahim KÜCÜ Yapı ve Denetim Çalıştayı açılış konuşmasında;

 ‘‘ 4708 Sayılı Yapı Denetimi hakkında kanunun, Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren tüm yurtta geçerli olması nedeniyle, inşaat sektöründe Yapı Denetimi güncel bir konu olarak yerini almıştır.Kanunun amacı; can ve mal güvenliğini teminen, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimini sağlamak ve yapı denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bu amaç doğrultusunda denetim işlerinin, yapının denetimini üstlenen fenni mesulleri tek bir çatı altında toplayan kurumsallaşmış kuruluşlar eliyle yürütülmesi öngörülmüştür.Süreç içerisinde gerçekleştirilen bütün değişikliklere rağmen 4708 Sayılı Kanun bugün hâlâ yürürlüktedir ve yasanın ilk çıktığı andan itibaren özüne dair eleştiriler geçerliliğini korumaktadır.

Bireylerin sağlıklı ve güvenli yapılarda yaşama hakkı vardır.Doğayı esas almayan yer seçimleri ve yapılaşmalar ile yanlış uygulamalar yada kullanım kusurları afetlerin etkilerini-zararlarını arttırmaktadır.Depremlerin afete dönüşmemesi için; bilime,bilim insanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına kulak verilmeli,önem verilmeli,eğitim,planlama ve denetim çalışmalarında görev almaları ve tüm ilgili bileşenler arasında dayanışma sağlanmalıdır.Binalarımızı sağlıklı yapmadığımız sürece geleceğimizi de garanti altına alamayız.Ülkemizde yaşanabilecek depremlerde, can ve mal kaybetmeden yaşamanın yolunun, eğitimli ve bilimsel esasları benimseyen,denetim ve kontrol yapabilen bir toplumsal yapıdan geçmektedir.Yapılarımız yetkin mimar ve mühendisler aracılığı ile yasa, yönetmelik ve standartlara uygun denetlenmelidir.

Yapı denetçilerinin sadece güvenlik açısından değil, bireylerin daha tasarruflu enerji harcayarak konforlu binalarda oturmalarını sağlayacak yapıların ortaya çıkması için de sorumlulukları vardır.Sağlam yapılar yapılabilmesi için, müteahhitliğin tanımı, şantiye şefliği, fenni mesullük, belgeli usta çalıştırma uygulamaları dikkate alınmalıdır.Güvenli yapılar için tüm kurumlar işbirliği içerisinde olması gerekir.Denetimlerdeki rekabet yapı kalitesini arttırmaya yönelik olmalıdır.‘‘ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından I. oturum Başkanlığı‘nı Çalıştay Komisyon Başkanı İbrahim KÜCÜ‘nün yaptığı "Yapı Denetimde Yasal Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konu başlıklı toplantısına geçildi. I. oturum konuk konuşmacıları olarak; T.C.Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Daire  Başkanlığı‘ndan Jeoloji Mühendisi Hüseyin ALAN, Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Master Plan Koordinatörü İnşaat Yüksek Mühendisi Sancar SAYIN, Elektrik Mühendisleri Odası Yapı Denetim Komisyonu Üyesi Elektrik Mühendisi  İsmail ÖZTÜRK, İnşaat Mühendisleri Odası Yapı Denetim Komisyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Bahaettin SARI ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı Makine Mühendisi İrfan VAROL yer aldılar.Konuşmaların ardından soru ve cevap bölümü ile ilk oturum tamamlandı.

Çalıştayın II. Oturum 1. grubuna JMO Antalya Şubesi Başkanı Kutlu TANER başkanlık yaptı. Bu oturumda "Yapı Denetim Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" tartışıldı. II. Oturum 1. Grup konuşmacıları; Antalya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Yapı Denetimi Şube Müdürlüğü‘nden İnşaat Yüksek Mühendisi Deniz BAYRAKTAR ve Mimar Ceyhan ÖĞREN ECİŞ,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘nden Jeofizik Mühendisi Mustafa CEVHER,Konyaaltı Belediyesi‘nden Mimar Emine AKYEL,Kepez Belediyesi‘nden Jeoloji Mühendisi Fatma TUNÇBİLEKLİ ve Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü‘nden İnşaat Mühendisi Emrah KILDIRAN yer aldılar.Konuşmaların ardından soru ve cevap bölümü ile oturum tamamlandı.

Çalıştayın II. Oturum 2. grubuna İMO Antalya Şubesi Başkanı Cem OĞUZ başkanlık yaptı. II. Oturum 2. grup konuk konuşmacıları olarak ise; Akdeniz Üniversitesi‘nden Yrd. Doç.Dr. İbrahim ATMACA, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.‘den Elektrik-Elektronik Mühendisi Emrah TURAN,Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili-Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz KARATAŞ ve Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Yapı Denetim Komisyonu Başkanı Makina  Mühendisi Murtaza ERGEN‘in  yer aldığı II. Oturum 2. grubunda yapı denetimi ile ilgili soru ve cevapların ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

 "Yapı ve Denetim Çalıştayı" Çalıştay Komisyon Başkanı İbrahim KÜCÜ‘nün sonuç bildirgesini okuması ile sona erdi.



TMMOB BAŞKANI EMİN KORAMAZ`IN ÜYELERİMİZE SESLENİŞİ

11.05.2020
 


Çok Okunanlar


EMO 48. DÖNEM IV. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

ÜYEMİZE MESLEKTE 25. YIL PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

ASANSÖR VE ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR KOMİSYONU TOPLANDI

RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

EMO ANTALYA ŞUBESİ 16. DÖNEM I. KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

TMMOB ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERİ ŞABAN TAT OLDU (26 MART 2024)

YANGINLAR ÖNLENEBİLİR AFETLERDİR (03 NİSAN 2024)

TELEFERİK KAZASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

EMO VE MMO ANTALYA ŞUBELERİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASI: “TELEFERİK KAZASI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME”

Okunma Sayısı: 2694


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.