2015 2013 2011

   · ETKİNLİK Giriş Sayfası

ELEKTROMANYETİK ALANLAR VE ETKİLERİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ - ELEKTROMANYETİK ALANLAR VE ETKİLERİ SEMPOZYUMU


 
Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu`nun ortaklaşa düzenlediği Çevre ve Halk Sağlığı için EMANET`2011- Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu 7-8 Ekim 2011 günlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu`nda yapıldı. 600`ü aşkın katılımla gerçekleştirilen Sempozyumun il gününde Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Nusret Gerçek, Şubemiz Y.K. Başkanı Erhan KARAÇAY, İstanbul Tabip Odası Y.K. Başkanı Prof. Dr. Taner GÖREN, İstanbul Barosu adına Avukat Mehmet DURAKOĞLU, Elektrik Mühendisleri Odası adına Y.K. Başkan yardımcısı Serdar PAKER ve TMMOB adına Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin YEŞİL açılış konulmalarını gerçekleştirdiler.
 

Sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılan, Pittsburg Üniversitesi‘nden Onkolog Prof. Dr. Devra DAVİS, yaklaşık iki saate yakın süren konuşmasında; İstanbul‘da  baz istasyonlarının okul bahçelerinde, yatak odalarının yanı başında bulunmasının sakıncalı olduğunu ve bu durumu anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

 

Nasıl ki, sigara ve alkolün zararları tartışılıp, zararlı olduğu kabul edildiyse, cep telefonu ve her türlü elektromanyetik alan yayan cihazların da zararlarının tartışılması gerektiğini belirten Davis "Hükümetler bu yönde ciddi adımlar atmalı, üretici firmaların sadece kar amaçlı davranmaları önlenmeli ve gerekli izinler alınırken yapılacak araştırmalar ve denetlemeler bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmalıdır" vurgusunu yaptı. Cep telefonu kullanıcısı insanlarda, vücutlarına aldıkları radyasyonun hemen etkisini göstermediğini söyleyen Davis "2. Dünya Savaşı sırasında Japonya‘ya atılan bombaların etkisi 5- 10 yıl sonra değil 40 yıl sonra ortaya çıktı. Aradan geçen onca yıl sonra kanser, beyin tümörü gibi hastalıklar kendini gösterdi. Cep telefonunun zararları da kısa zaman diliminde değil ama yıllar sonra ortaya çıkacaktır" dedi.

undefined 

Prof. Dr. Devra Davis‘den sonra panel ve bildiri sunumlarıyla devam eden sempozyumun "Düzenleyen Üç Kurumun Elektromanyetik Alanlar ve Etkilerine Bakış Açısı"  panelinde oturum yöneticiliğini şubemiz Y.K. Başkanı Erhan KARAÇAY yaparken, EMO Y.K. Üyesi Mehmet BOZKIRLIOĞLU, İstanbul Tabip Odası Y.K. Üyesi Dr. Süheyla AĞKOÇ ve İstanbul Barosu Y.K. Üyesi Başar YALTI panelist olarak yer aldılar.

undefined 

"Elektromanyetik Alanlar ve Mesleki Maruziyet (Sunukluk)" paneli ODTÜ-KKK‘dan Yrd. Doç. Dr. Tayfun NESİMOĞLU yöneticiliğinde, 9 Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZKURT, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp  Fakültesi Halk Sağlığı Bölümünden Prof. Dr. H. Hilmi SABUNCU ve İstanbul Barosu‘ndan Av. Meltem YAKIN‘ın panelistliği ile gerçekleşti.

undefined 

Sempozyum‘un ikinci gününde "Elektromanyetik Alanlar ve Etkilerine Kamu Kurumlarının, Özel Kurumların ve Üniversitelerin Yaklaşımı" paneli Elektrik Mühendisleri Odası‘ndan Tarık ÖDEN yöneticiliğinde yapıldı. Gazi Üniversitesi Biyofizik Ana Bilim Dalı‘ndan Yrd. Doç. Dr. Bahriye SIRAV, Türkiye Elektrik İletim A.Ş‘den (TEİAŞ) Yener AKKAYA, Sakarya Üniversitesi Elektrik -Elektronik Mühendisliği Fakültesi‘nden Prof. Dr. Osman ÇEREZCİ, Telekomünikasyon ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği YK. Başkanı (TEDER) Serhat ÖZEREN ve Türkiye Belediyeler Birliği‘nden Ayşe ÜNAL bu oturumun panelistleriydi.

undefined 

Sempozyum programında yer alan "Forum: Yurttaş Tepkisi ve Deneyimler" bölümünde; Ankara Mamak Halk Komisyonu‘ndan Yusuf KARACAKALE, Elektromanyetik Kirlilik Mağdurları Platformu‘ndan İbrahim KEPENEK, Ankara 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali GÖLPINAR, İstanbul Kartal Bölgesinden Özden DAVASLIGİL, Ordu-Fatsa‘dan OSMAN BARUT ve Üsküdar‘dan HACER YOZGATLI, bölgelerindeki baz istasyonlarına karşı sürdürdükleri mücadeleler hakkında bilgilendirmede bulundular.

undefined 

Yöneticiliğini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı‘ndan Prof. Dr. M.Tunaya KALKAN‘ın yaptığı "Elektromanyetik Alanların Çevre ve Halk Sağlığına Etkileri" panelinde, Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı‘ndan Prof. Dr. Çağatay GÜLER, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü‘nden Prof. Dr. Süleyman DAŞDAĞ, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü‘nden Prof. Dr. Selim ŞEKER ve Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan ÇAKAR panelist olarak yer aldılar.

undefined 

Sempozyumun son paneli olan "Elektromanyetik Alanların Yönetimi ve Hukuksal Düzenlemeler" bölümü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY yöneticiliğinde sürdürüldü. Panelist olarak, Bursa Barosu‘ndan Av. Cankat TAŞKIN, Birleşik Taşımacılık Sendikası‘ndan Zafer AYDOĞAR, İstanbul Barosu Y.K. Üyesi Av. Başar YALTI, Tüketiciyi Koruma Derneği‘nden Aysel Can EKŞİ ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü‘nden Prof. Dr. Selim ŞEKER yer aldı.

undefined 

Panellerin yanında Oditoryum Sergi Salonu‘nda 18 sözlü bildiri, 8 adet poster bildiri sunumu gerçekleştirildi.

Sempozyum Yürütme ve Danışma Kurulu üyelerinin katılımıyla, İstanbul Tabip Odası‘ndan, Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Sülkü‘nün okuduğu sonuç bildirisi ile sempozyum sona erdirildi.



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


KOMİSYON BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

ELEKTRONİK MDK ÜYE TOPLANTISI

679. GÜNÜNDE ADALET NÖBETİ`NDEYDİK

DUYURU

TİP ŞİŞLİ İLÇE YÖNETİM KURULU`NDAN ŞUBEMİZE ZİYARET

19. İLTEK GÜNLERİ`NDE ŞUBEMİZ STANDI AÇILACAK

IŞIK ÜNİVERSİTESİ`NDE `NESNELERİN İNTERNETİ VE OTOMASYONU` SEMİNERİ

693. GÜNÜNDE #ADALETNÖBETİ`NDEYDİK.

ADALET NÖBETİ`NDE 700. GÜN

YAŞASIN 8 MART

Okunma Sayısı: 1957


Tüm Sempozyum Haberleri

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.