MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO’DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Prof. Dr. Süleyman Daşdağ’ın çocuklara yönelik olarak yazdığı “Hey Çocuklar! Dalgalarla Dalga Geçmeyin” adlı eserini 23 Nisan’da yayımladı. Çocukları özellikle cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazların zararlı etkilerinden korunmayı eğlendirerek öğreten kitap, EMO tarafından sınıf öğretmenlerinin başvurusu ile ücretsiz olarak dağıtılacak. Konuya ilişkin basın bültenine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN BÜLTENİ

Çocuklar Kendilerini Cep Telefonlarının Zararlarından Nasıl Korur...

EMO‘DAN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Prof. Dr. Süleyman Daşdağ‘ın çocuklara yönelik olarak yazdığı "Hey Çocuklar! Dalgalarla Dalga Geçmeyin" adlı eserini 23 Nisan‘da yayımladı. Çocukları özellikle cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazların zararlı etkilerinden korunmayı eğlendirerek öğreten kitap, EMO tarafından sınıf öğretmenlerinin başvurusu ile ücretsiz olarak dağıtılacak.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı‘nda görev yapan Prof. Dr. Süleyman Daşdağ‘ın elektromanyetik alanların (iyonlaştırıcı radyasyonlar, iyonlaştırmayan radyasyonlar, cep telefonları ve baz istasyonları, oldukça düşük manyetik alanlar) biyolojik etkileri konusunda çok sayıda bilimsel yayınları, makaleleri ve konferansları bulunmaktadır.

Kitabın önsözünde, elektrik alanlar, manyetik alanlar, iyonlaştıran veya iyonlaştırmayan ışınların sağlık üzerine etkilerine ilişkin ilginin her geçen gün artığına dikkat çeken Daşdağ, kitabının en önemli farkının, "çocuk sağlığı ve elektromanyetik kirlilik konusunda, belki de dünyanın ilk kitap olması" olduğunu kaydediyor. Ebeveynlerin büyük bir bölümünün, çocukların cep telefonları, bilgisayarlar gibi elektronik cihazlara aşırı bağımlılığından şikâyetçi olduğunu vurgulayan Daşdağ, sağlıklı nesiller için duyarlılığı artırmak gerektiğini belirtiyor.

Kitap "Elektromanyetik kirlilik ve sağlık" konusundaki temel bilgileri olabildiğince oyunlaştırarak, çocuklara aktarmayı hedefliyor. Kolay anlaşılabilir bir dille hazırlanan kitap, nelerden ne kadar endişe edilmesi gerektiğine çocukların veya ebeveynlerin karar verebilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Karikatürlere de yer verilen kitapta, "elektrik", "manyetik alan" konularındaki temel bilgileri aktardıktan sonra, sağlık üzerindeki etkileri değerlendiriliyor. Çocuklara elektromanyetik alan oluşturan cihazlara en fazla ne kadar yakınlaşmaları gerektiğinin öğretildiği kitapta, hikayelerle cep telefonu, baz istasyonu, televizyon, bilgisayar gibi cihazların doğru ve yanlış kullanımları şekillerle anlatılıyor. Elektromanyetik alanların yanı sıra güneşten yayılan ultraviyole ışınlarına ilişkin de uyarıcı bilgilere yer verilen kitapta, korunma yolları da anlatılıyor.

EMO tarafından yayımlanan kitap öğrencilere 23 Nisan hediyesi olarak ücretsiz olarak sunulacak. Kitaplar, sınıf öğretmenlerinin emo@emo.org.tr adresine yapacakları başvurusu ile stok imkanları kapsamında öğrencilere dağıtılacak.

Elektrik Mühendisleri Odası
23 Nisan 2013

 



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

11.05.2026
 


Çok Okunanlar


EMO GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ`DEN ELEKTRİK ALTYAPISI UYARISI

BPS 2026 KURULLARI BELLİ OLDU, BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 7 HAZİRAN

TMMOB 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

NECMETTİN ERBAKAN, KONYA TEKNİK VE KARATAY ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

EMO İSTANBUL ŞUBESİ`NDEN ACİL DENETİM ÇAĞRISI: `KAĞITHANE‘DE YAŞANAN OLAY BİR UYARI DEĞİL, BİR SONUÇTUR`

ERCİYES, ABDULLAH GÜL VE NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ`NDE BPS 2026 TANITIMI YAPILDI

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN ENERJİ ANLAŞMASI: EMO`DAN `KAPİTÜLASYON` TEPKİSİ (BİRGÜN.NET, 13.05.2026)

MAHİR ULUTAŞ YAZDI: YAPAY ZEKA FETİŞİZMİ (BİRGÜN GAZETESİ, 14.05.2026)

Okunma Sayısı: 1860


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.