2023

   · ETKİNLİK Giriş Sayfası

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE AKILLI ŞEHİRLER ÇALIŞTAYI 2


31.05.2023 - 31.05.2023 (GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KONFERANS SALONU)

 

Genel Bilgiler

Akıllı şebekeler; geleneksel enerji şebekelerine göre daha fazla veri toplama, analiz etme ve iletişim kurma yeteneğine sahip olan sistemlerdir. Bu sistemler, sensörler aracılığıyla birçok veriyi toplayabilirler ve veri toplama ve analizi için yüksek hızlı iletişim teknolojilerine ihtiyaç duyarlar. Yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlı tesisleri ve enerji depolama sistemlerini de bunlara entegre edilebilirler. Mikro ağlar, sanal güç tesisleri ve evde enerji depolama sistemleri gibi dağıtık üretim ve depolama sistemlerini destekler ve izlenmesi ve yönetilmesine yardımcı olurlar. Ayrıca, büyük veri analizi ve yapay zeka gibi gelişmiş analiz teknolojileri kullanarak enerji üretimi, dağıtımı tüketimi, izlenmesi, denetlenmesi ve analizi gibi konularda çözüm sunarlar. Kısaca şebekelerin zekice ve verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlarlar. Elektrikli araçlar ve akıllı şehirler ancak şebekelerin akıllandırılması ile yönetilebilir.

Elektrikli araçların şebekeye etkileri ve entegrasyonu konusu, elektrikli araç sayısı ve kullanımı arttıkça bunların önemi daha da anlaşılacaktır. Elektrikli araçların şebekelere nasıl entegre edildiği veya bağlandığı, elektrikli araçlarla nasıl etkileşimde bulunduğu, şebeke ve araç arasındaki veri iletişimi, elektrikli araçların şebekeye bağlanması,  şebeke kararlılığını (stabilite) koruma,  şebekeye olan talebin yönetimi dolayısıyla da şebekenin yönetimi, yük dengeleme ve akü yönetimi,  elektrikli araçların şebekeye entegrasyonunda dijital teknolojilerin kullanımı, elektrikli araçların sayısı arttıkça şebeke kapasitesindeki artış, şebekeye entegrasyon maliyetleri, enerji yönetimi, bunun topluma ve çevreye etkileri, sürdürülebilir bir geleceğin planlanması yapılacak çalışmaların başında gelmektedir.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından ortaklaşa düzenleyeceğimiz bu etkinlikte; elektrikli araç ve şarj teknolojileri ile elektrik şarj istasyonlarının kurulumu ve işletilmesi, elektrikli araçların enerji verimliliği, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan katkıları ve özellikle de bu konularda yapılan düzenlemeler ile karşılaşılabilecek sorunlara ve bunların çözümlerine odaklanılacak ve gelecekteki güç sistemleri için elektrikli araçların yanı sıra akıllı şehirlerdeki rolü de ele alınacaktır. Üniversite, Kurum ve Sektör temsilcilerini bir araya getireceğimiz bu etkinlikte ETKB, ÇİDB, EPDK, ATO, ASO gibi kurumlarımızın yanında sektör temsilcilerimizde konuşmalar  yapacaklar, ve özellikle de elektrikli araçların şebekeye etkisi ve entegrasyonu konusunda karşılaşılacak olan riskler her yönüyle tartışılacak ve çözümler bulunmaya çalışılacaktır. 

 


 
 
 
 

Destekleyenler

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEMENAR

 

  
 
Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.