MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ESKİŞEHİR ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

AİDAT ÖDEME FORMU

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BİLECİK   ESKİŞEHİR   KÜTAHYA 
 

 
 
 
 
2013 YILI EN AZ ÜCRET TANIMLARI
 

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

25 EYLÜL-1 EKİM YANGINDAN KORUNMA HAFTASI KONULU BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI


 
Yangın Korunma Haftası`nda Şubemiz Yönetim Kurulu`nun 27.09.2018 tarihli basın açıklaması ektedir.
 

 

 

27.09.2018

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ESKİŞEHİR ŞUBESİ

25 EYLÜL-1 EKİM YANGINDAN KORUNMA HAFTASI KONULU BASIN AÇIKLAMASI

 

Türkiye`de her yıl 25 Eylül günü başlayıp 1 Ekim günü biten hafta Yangından Korunma Haftası olarak kutlanmaktadır. Öncelikle, yangınlara müdahale etmekle görevli, gerektiğinde de canları pahasına bu görevlerini ifa eden tüm itfaiye camiamıza gönülden minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2017 verilerine göre Eskişehir`de binalarda çıkan 379 yangının 70`i, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`nın Ocak-Ağustos 2018 verilerine göre de İstanbul`da çıkan 14.924 yangından 3.679`unun halk arasında elektrik kontağı olarak tabir edilen elektrik kısa devre kaynaklı olduğu rapor edilmiştir. Bu verilere göre yaklaşık olarak her beş yangından biri elektrik kaynaklıdır.

Yaşanan yangınlarda karşılaştığımız en acı durum can kayıplarıdır. 29 Kasım 2016`da Adana`nın Aladağ İlçesi`ndeki öğrenci yurdunda, elektrik tesisatındaki kısa devre kaynaklı yangında yitirdiğimiz 12 canın acısını hala yüreklerimizde hissediyoruz. Aynı şekilde 2009 yılında Bursa Şevket Yılmaz Hastanesinde elektrik kaynaklı yangında yitirdiğimiz 8 can da dün gibi aklımızda…

Kısaca yaptığımız bu bilgilendirme kapsamında Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak elektrik kaynaklı yangınların en aza indirilmesi için çözüm önerilerimiz şunlardır:

·         Her türlü binada elektrik iç tesisatı, yürürlükte olan "Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğine" uygun olarak test edilmelidir.

·         Koruma aygıtları, tüm binalarda kısa devre, aşırı yük, toprak teması ve kaçak akım sonucunda yangın çıkmasını önleyecek koruma düzenleri ile gerçekleştirilmelidir. Bu amaçla oluşabilecek hata akımlarına karşı gerekli koruma aygıtları kullanılmalıdır.

·         Bütün bina ve yapılarda elektrik tesisatında kullanılacak tüm cihaz ve malzemeler kısa devre hesapları yapılarak seçilmelidir. Kullanılacak anahtarlama ve koruma düzenleri ve düzenlerin kurulması için gerekli aygıtlar hesap sonuçlarına uygun elektrik karakteristiklere sahip olmalıdır. Kullanılacak kablo ve bus-bar gibi her türlü akım taşıyıcılarda alev iletmeyen tipte yalıtım malzemesi kullanılmalıdır.

·         Her uzatma kablosu doğrudan bir prize takılmalı ve sadece bir cihaz veya aydınlatma aracına bağlanmalıdır.

·         Kablonun akım taşıma kapasitesi, bağlandığı cihaz ya da aydınlatma aracının nominal akımından küçük olmamalıdır.

·         Uzatma kablosu fiziksel olarak iyi durumda olmalı ezilme, kesilme, yıpranma gibi nedenlerle güvenliği tehlikeye düşürecek kablolar kullanılmamalıdır.

·         Topraklama gerektiren cihaz ve aydınlatma araçları için topraklı tip uzatma kablosu kullanılmalıdır.

·         Uzatma kabloları ve esnek kordonlar sabit cisimlere tutturulmamalı duvarlar, tavanlar, yer döşemelerinden geçirilmemeli kapı altlarından ve halı gibi yer döşemelerinin altından geçirilmemeli ve fiziksel darbelere maruz bırakılmamalıdır.

·         Her türlü binada kuvvetli akım tesisatının kuruluşu ve işletilmesi yürürlükte olan " Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği " ve " Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliğine" uygun yapılmalıdır.

·         Yasal bir zorunluluk olup olmamasına bakılmaksızın insanların yoğun olarak bulunduğu okul, kreş, yurt, hastane gibi yerlerin elektrik tesisat kontrolleri yıllık olarak yetkin elektrik mühendislerince yapılarak raporlanmalı, yapılan kontrollerde karşılaşılan olumsuz durumlar vakit kaybetmeden giderilmelidir.

 

Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak halkımızın, kurum ve kuruluşların bu konudaki istek ve taleplerini karşılamak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimizin bilinmesini isteriz.

 

Hiçbir vatandaşımızın 110`ı tuşlamak zorunda kalmayacağı günler yaşama ümidiyle hepinizi saygıyla selamlarız.

 

 

                                                                                   TMMOB

Elektrik Mühendisleri Odası

Eskişehir Şubesi


 



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEKİN

23.11.2020
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 155


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.