MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

`1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNDE GÜNCEL GELİŞMELER SEMPOZYUMU` YAPILDI



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Trabzon Şubesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “1. Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu”, 24-25 Eylül 2021 tarihlerinde çevrimiçi gerçekleştirildi. Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör çalışanlarını bir araya getiren sempozyumda, elektrik-elektronik mühendisliği alanındaki yeni teknolojiler ve güncel gelişmeler değerlendirildi.
 

 

 

"1. Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu", 24 Eylül 2021 tarihinde açılış konuşmaları ile başladı. Çevrimiçi yapılan etkinlik, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Yazmanı ve Sempozyum Koordinatörü Zeynep Hasırcı Tuğcu tarafından açıldı. Sempozyum Sekreteri Zeynep Sena Meydan da oturumlar ve konuşmacılar hakkında kısa bilgi verdi.

Daha sonra söz alan EMO Trabzon Şube Yönetim Kurulu Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, etkinliği yüz yüze yapmak istediklerini ancak Koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi düzenlemek zorunda kaldıklarını aktardı. Sempozyumun bilim ve teknoloji alanında önemli katkılar sunacağına inandığını belirten Çavdar,  etkinliğin ileriki yıllarda da ulusal-uluslararası düzeyde devam etmesini planladıklarını bildirdi. Çavdar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala, dünyada bilim, teknoloji ve mühendislik alanında çok hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşandığına dikkat çekti. Ülkeler arasında teknolojik yarış olduğunu, eğitim ve altyapıya önemli bütçeler ayrıldığını belirten Pala, Türkiye`de ise üniversitelere yönelik politik kararlar alınması ve araştırmalara yeterli kaynak sağlanmaması nedeniyle bilimsel gelişmelerin önüne set çekildiğini kaydetti. Bülent Pala söyle konuştu:

"Mühendislik alanındaki eğitimde gerek açılan okullar gerek arttırılan kontenjanlar açısından planlama anlayışının olmaması özellikle belirli bölümlerden mezun mühendislerin istihdam sorununu artırdığı gibi bu kitlenin mesleki kimliklerinde erozyona neden olmaktadır. İtibarsızlaştırılmaya çalışılan mühendislik mesleği uygulamaya konulan politikalarla sahip olduğu dinamizmi kaybetmektedir. Bilimin yok sayıldığı, ifade özgürlüğünün kısıtlandığı toplumlarda, bilimle paralel gelişme gösteren mühendisliğin de gerilemesi elbette kaçınılmazdır. Ancak, ülkemizde her ne olursa olsun, tıpkı bu toplantı katılımcıları gibi aydınlık gelecek için mücadele eden, pozitif bilime inanan, akılcı düşünen yetişmiş bir insan gücü vardır."

EMO`nun çalışma alanlarına yönelik düzenlediği etkinliklerle bir yandan üyeleri ile ilişkilerini geliştirirken diğer yandan mesleki gelişime katkı sunmayı amaçladığını anlatan Pala, bu kapsamda TMMOB adına Sekretaryasını EMO`nun yürüttüğü 13. Enerji Sempozyumu`nun da Aralık ayında Ankara`da düzenleneceğini bildirdi. Pala, "İçinde bulunduğumuz karanlık ortamın ülkemizi, mesleğimizi ve geleceğimizi şekillendirmesine izin vermeyeceğimizin altını çiziyor; düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerle mesleğimizin karartılmaya çalışılan yanlarını aydınlık yarınlara çıkartıp, gelecek kuşakların bilimin ve teknolojinin ışığında büyümesi için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı İsmail Hakkı Altaş, enerji kaynaklarındaki çeşitliliğin hızla arttığını, dağıtım şebekelerinin yapısının değiştiğini; her yeniliğin ise beraberinde yeni sorunlar getirdiğini ve bunları çözme görevinin mühendislere düştüğünü kaydetti. Son yıllarda Nesnelerin İnterneti, 5G ve iletişim teknolojisindeki gelişmeler, yapay zeka, veri madenciliği, büyük veri, makine öğrenmesi, akıllı şehirler gibi kavramların hayatımıza girdiğine dikkat çeken Altaş, yeni yöntemler ve çalışmaların değerlendirileceği bu sempozyumun önemli katkılarda bulunacağına inandığını kaydetti.

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Murat Tören de, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, etkinliğin gelecek yıllarda da ulusal ve uluslararası düzeyde etkilerini artırarak devam etmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlarına geçildi. Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş‘nin sponsor olduğu 2 gün süren sempozyumda 5 oturumda toplam 16 bildiri aktarıldı, ayrıca 4 davetli konuşmacı sunum yaptı.

 

 


 



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 439


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.