MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 BURSA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

HUKUKSAL ÇALIŞMALAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BALIKESİR   BURSA   ÇANAKKALE   YALOVA 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ/EN AZ UCRET TANIMLARI 2017
 
MÜHENDİSLİĞE HAZIRLIK SEMİNERLERİ
 
MİSEM DIŞI EĞİTİMLER
 
BAŞVURU FORMU
 
İŞ ARAYANLAR
 
ENERJİ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ
 

EMO Bursa Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 118

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

“12. ULUSAL ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI-ELECO 2022” BAŞLADI


GÜNDEM

 
EMO Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nce düzenlenen `12. Ulusal Elektrik-Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Konferansı (ELECO 2022)`, 24 Kasım 2022 tarihinde açılış konuşmalarıyla başladı. Çevrimiçi yapılan 3 gün süreli konferansta 9 çağrılı konuşmacı yer alacak; eş zamanlı yapılacak 39 oturumda 138 bildiri sunulacak.
 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi`nin çevrimiçi düzenlediği  "12. Ulusal Elektrik-Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Konferansı (ELECO 2022)", 24 Kasım 2022 tarihinde başladı.

EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özgen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1986 yılından beri bir yıl ulusal, bir yıl uluslararası gerçekleştirilen ELECO`nun pandemi koşulları nedeniyle bu yıl da çevrimiçi düzenlendiğini kaydetti. Ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesinde ekonomik ürün üretebilmesi anlamında ELECO gibi bilimsel sempozyumlara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Özgen, "Meslek odaları olarak yaşamın her alanında karar süreçlerinde sadece ve sadece bilgiden, bilimsel ve teknik çalışmaların gösterdiği doğrulardan aldığımız destekle ve onun ışığında yürüdüğümüzü belirtmek isterim. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da başta ELECO olmak üzere bilimsel tüm çalışmaların paydaşı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Özgen, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenler ve katılımcılara teşekkür ederek, etkinliğin başarıyla tamamlanmasını diledi.

ELECO Konferansı Başkanı Prof. Dr. Özcan Kalenderli, etkinliğin geçmişten bugüne tarihsel süreci, düzenleme ve yürütme kurulları, hazırlıkların nasıl gerçekleştirildiği, oturumlar, katılımcılar ve destekleyen kuruluşlar ile ilgili bilgi aktardı.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş da, konferansa katkı verenler ve emekleri nedeniyle EMO Bursa Şubesi`ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bir yandan hayat pahalılığı, diğer yandan güvenlik endişelerinin arttığı zor günlerden geçildiğini kaydetti. Toplumun, barış ve huzur ortamının sürekliliğine özlem duyduğunu belirten Ulutaş, bu doğrultuda gerek içeride, gerekse dışarıda çatışma, kutuplaşma eksenli politikalardan vazgeçilerek, halkın esas derdi olan geçim sıkıntısına çare üretecek ekonomik programlar hazırlanması ve biran önce uygulamaya konulmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonda, enerjideki fiyat artışlarının büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Ulutaş, ekonomik sektörlerin ana girdisi ve günlük hayatın vazgeçilmez parçası olan enerjinin akılcı ve bilimsel yöntemlerle planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Enerji üretimi, iletimi ve dağıtımının bir bütün olduğunu, bu alanın merkezi bir plan ve kamusal anlayışla yeniden yapılandırılması gerektiğini anlatan Ulutaş, "Enerji kaynaklarının ülkemizin gerçek ihtiyaçlarından yola çıkarak verimli şekilde kullanılması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Önceliğimiz halka ucuz, kesintisiz ve kaliteli enerjinin sağlanmasıdır" diye konuştu.

Eleştirel Düşünce ve Bilim Vurgusu

Türkiye`nin güçlü, halkımızın mutlu ve huzurlu olmasının yolunun eleştirel düşüncenin savunulması ve bilimden geçtiğini ifade eden Ulutaş, siyasi iktidarın yanlış politikaları nedeniyle ülkenin içine düştüğü yıpratıcı sarmaldan, halkın ve toplumun genel yararını esas alan bilim, sanayi ve enerji politikaları oluşturularak çıkılabileceğini kaydetti. "Büyük çaplı ekonomik kriz ve buhranlar yeni bir birikim ve teknolojik dönüşüm rejimini gerekli ve zorunlu kılar" diyen Ulutaş, "Endüstri 4.0" ya da "Nesnelerin İnterneti" diye adlandırılan gelişmelerin ülkemiz için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Ulutaş, şu görüşleri dile getirdi:

"Şimdiden bu gelişmeleri yakından takip edip, bizzat yaratıcı üretici ülkeler arasına girebilmek için çabalamamız gerekiyor. Ancak bunu yapabilmek için ihtiyaç duyduğumuz mühendis kaynağına yönelik hiçbir planlama olmadığı gibi her geçen gün artan mezun sayısına paralel olarak işsizlik oranı yükselmektedir. Bu durum Türkiye`de mühendislik eğitiminin de yeni baştan gözden geçirilmesini gerektirmektedir. Ülkemize dayatılan dar mühendislik tanımını kırmamız, mühendislik tanımının esasını oluşturan yaratıcılığı devreye sokabilmemiz zorunlu. Bunu yaparken en önemli kriter toplumsal yarar olmalıdır."

İnsanı temel almayan, kamunun yararını yok sayan teknolojik uygulamaların bugün sistemi tıkanma noktasına getirdiğine işaret eden Ulutaş, bu tıkanıklığı aşmak için yalnızca teknolojik gelişimden medet ummamak gerektiğini söyledi. İstihdam sorununun masaya yatırılması gerektiğinin altını çizen Ulutaş, fikirlerin gelişimi ve ekonomik olarak değerlendirilmesi noktasında "insani bir düzene" geçilmesi ve teknolojik gelişmelerin yaratılabilmesi için de bilimsel ve düşünsel özgürlüğün olduğu bir ekosisteme ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından konferans oturumlarına geçildi.

 

Youtube ve Zoom üzerinden yayınlanan konferans, programda yer alan bağlantıya tıklanarak veya karekodlar aracılığıyla izlenebiliyor. Online katılım bağlantılarına ulaşabileceğiniz programı aşağıdaki bağlantıdan indirebilir, daha detaylı bilgi için eleco.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

  


Çok Okunanlar


BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU VE İNŞAAT KOMİTESİ ÜYELERİ ŞUBEMİZİ ZİYARET ETMİŞLERDİR

EMO GENÇ STAJ BAŞVURULARI BAŞLADI

SOLAREX 2024 ULUSLARARASI İSTANBUL GÜNEŞ ENERJİSİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARINA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

ÇEVRİM İÇİ TEKNİK SEMİNER: PCB TASARIMINDA EMC OPTİMİZASYONU, SİMÜLASYON TEMELLİ YAKLAŞIMLAR VE TASARIM ÖNERİLERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

BURSA OSMAN ŞEVKİ ULUDAĞ ANADOLU LİSESİ` NDE MESLEK TANITIMI

Okunma Sayısı: 80


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.