MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK FATURALARI İKİYE KATLANACAK! (KOCAELİ GAZETESİ, 07.11.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 07.11.2025


 
1 Ocak 2026`dan itibaren mesken tüketici grubu kapsamındaki alanlar ortak kullanımındaki elektrik tüketimi yıllık 4 bin kilovatsaat (kWh) ile sınırlandırıldı. Bu da yeni zamlar demek.
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturalarına dolaylı zam anlamına gelen yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Resmî Gazete‘de yayımlanan kararla, apartmanların ortak kullanımındaki elektrik tüketimi yıllık 4 bin kilovatsaat (kVVh) ile sınırlandırıldı. Karara göre, 1 Ocak 2026‘dan itibaren mesken tüketici grubu kapsamındaki kamu kurumları, belediyeler, müstakil konutlar, apartmanlar, siteler ve bunların ortak kullanım alanları (asansör, hidrofor, merdiven otomatiği, kapıcı dairesi, kalorifer dairesi vb.) bu sınırlamaya tabi olacak. 4 bin kVVh sınırını aşan tüketim, artık doğrudan faturalara yansıyacak.

KAMU YARARI GÖZÜKMÜYOR

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Mahir Ulutaş, düzenlemeye tepki gösterdi. Ulutaş, "4000 kVVh‘lik sınır kolaylıkla aşılabilecek bir sınır. Özellikle ısıtma, soğutma, elektrikli araçları şarj etmek gibi tüketimleri olan haneler için bu limitin aşılması çok kolay. Burada bir kamu yararı yok. Bu net bir şekilde görülüyor" dedi.

EMO, YİNE DAVA AÇACAK...

Öte yandan düzenlemenin faturalara doğrudan yansıyacağını belirten Ulutaş, şöyle konuştu: "Aylık ortalama şu anki 2025 faturasına göre 993 lira ve üzerinde olan aboneler için yüzde 75 ile yüzde 99 arasında zam olacağı görünüyor. İnsanlar artık yaklaşık iki katı fatura ödemek zorunda kalacaklar" dedi. EMO tarafından, düzenlemenin yargıya taşınacağını açıklayan Ulutaş, "Zaten 5 bin kilovatsaatte düşürme konusunda devam eden bir davamız vardı. Şimdi ikinci bir dava açacağız. Hukuki yollara başvuracağız" açıklamasında bulundu.



ODA BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ TV100`DE GÜN ORTASI PROGRAMININ KONUĞU OLDU (04.12.2025)

04.12.2025
 


Çok Okunanlar


WEBİNAR: ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMA ÖLÇÜMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

ACI KAYBIMIZ; PROF. DR. TURGUT İKİZ`İ KAYBETTİK

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI II. YILDIRIM SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENECEK

ELECO 2025 ULUSLARARASI ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI BAŞLIYOR

WEBİNAR: TS EN IEC 60079-14:2024 REVİZYONU İLE PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK TESİSATI TASARIMINDA YENİ YAKLAŞIMLAR

İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNDE BÖLÜM BAŞKANLARI ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

ELECO 2025 ULUSLARARASI ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI BURSA`DA BAŞLADI

İZMİR’DE ÜNİVERSİTELERE EMO YÖNETİM KURULU`NDAN ZİYARET

ÜYE BULUŞMALARI VE TEKNİK ETKİNLİKLER SERİSİ SAMSUN`DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

WEBİNAR: PROJE YÖNETİMİ

Okunma Sayısı: 13


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.