MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

GOOGLE MI, MSN Mİ YOKSA EBAY MI (HÜRRİYET)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

İNTERNET ve E-posta, çoğumuz için özel hayatın ve iş hayatının ayrılmaz bir parçası oldu. Belli bir konuyu merak ettiğimizde veya araştırmamız gerektiğinde ilk başvuru kaynağı genelde bir İnternet arama motoru oluyor. E-posta temel iletişim aracımız haline geldi. Bir kişiye bir bilgi vermek istiyorsak, bir belge göndermek istiyorsak ve özellikle bunun bir kaydının oluşmasını istiyorsak, tercihen e.posta ile haberleşiyoruz. Çoğu zaman oluşa­cak tepkiye doğrudan maruz kalmamak için, ya­pılan işi başkalarına da teşhir etmek için ve tele­fonla veya yüz yüze konuşmaktan çekindiğimiz için, e.posta bize çare olarak yetişiyor.

Teknolojinin geleceğini ve sosyal yaşantımızın üzerindeki etkisini araştıran Gartner analistlerinden Alexander Linden ve Ray Valdes bu konuda bir araştırma yayınladılar. Araştırma "Internet 2.0" adıyla anılan yeni kuşak İnternet olgusunun olgunlaşmasını ve yaygınlaşmasını konu alıyor. Google başta olmak üzere, MSN, Amazon, eBay ve Yahoo bu dalganın öncü kurumlan. Bugün itibariyle bu kurumlar sadece ortaya çıktıkları alanda değil, İnternet'in tüm alanlarında faaliyet gösteriyorlar. Örneğin Google sadece arama motoru değil; aynı zamanda e.posta hizmeti, kişisel veri barındırma ortamı, reklam hizmetleri ve sair faaliyetlerde bulunuyor. eBay bir İnternet grubu ve müzayede sitesi olarak çok küçük bir alanda işe başladı. Bugün tüm dünyada faaliyetleri var, yakın dönemde İnternet üzerinden telefon imkanı sağlayan Skype şirketini satın aldılar ve faaliyetleri giderek hızlanıyor. Aynı şekilde Yahoo ve MSN bizlerden, yani son kullanıcının İntemet' te geçirdiği  zamandan almak istiyor. E.posta hizmeti,  arama motoru, elektronik ticaret imkanı, haber servisleri ve buna benzer daha pek çok  başka hizmetle, insanların İnternet adlı bu yeni ortamda vazgeçilmez uğrakyeri olmak istiyorlar. Tüm iş planlan bununüzerine kurulu ve oldukça agresif hedefleri var.Bakalım bu yarışta kim galip gelecek ve dahaönemlisi, biz tüketiciler için ne tür yenilikler ve faydalar oluşacak.

TELEKOM SEKTÖRÜ HAREKETLİ

Amerika'da son günlerde AT&T isimli telekom şirketi, BellSouth isimli şirketi 67 milyar dolar gibi bir rakama sarın almaya niyet etti. Bakalım ne olacak?

Türkiye'de Oger Telekom, Türk Telekom'u satın aldı ve faaliyetini şekillendirmeye ve gerektiği yerlerde yeniden yapılandırmaya başladı. Tüketiciler için hissedilir değişikliklerin yalan zamanda piyasaya sunulacağım tahmin ediyoruz. Mobil telekom pazannda AVEA'da Telekom İtalya, Telsim'de Vodafone ve Turkcell'de de TeliaSonera gibi şirketler ortak. Yani Türkiye telekom pazan zaten oldukça küreselleşmiş durumda.

Ama Amerika'daki gelişmenin gösterdiği gibi, kurumlar ve bedelleri ne kadar büyük olursa olsun, konsolidasyon süreci halen devam ediyor. Yani büyük oyuncular, büyüklüklerini korumak ve genişletmek için, satın almalarla ve büyük yatırımlarla faaliyetlerini devam ettiriyorlar.

Gartner analistlerinden Philip Redman, David Neil ve Kathie Hackler bu gelişmeyi daha önce öngörmüşlerdi. Özellikle sabit hat alanında faaliyet gösteren kurumlar mobil pazara girmeye devam edecekler. Zira tüketiciler arasında mobil kullanımı hızla artıyor ve iki farklı teknoloji birbirine çok yaklaştı. Hatta bunlar bazı yerlerde birbirileriyle entegre dahi olabiliyorlar. Bu anlamda Türkiye'de de önümüzdeki dönemde bazı sürpriz gelişmeler görebiliriz.

                                                                                       HÜRRİYET, 28 NİSAN 2006



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ GASP EDİLEMEZ

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 994


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.