MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TÜRKSAT GENİŞ BİR COĞRAFYADA İLETİŞİM HİZMETİ VERİYOR (REFERANS)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türksat uyduları ve di­ğer uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini gerçekleştiren dünyanın önde gelen uydu operatörlerinden biri­si. Türksat, 1996 yılında kurulan Eurasiasat SAM şirketinin de yüzde 75 hissesi­ne sahip. Türksat A.Ş, Türksat İC ve Eurasiasat 1 (Türksat 2A) uyduları ile, Avrupa'dan Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada hizmet veriyor. Şirket, TV ve radyo yayıncılığının ve yurtiçi kablo hizmetlerinin (KabloTV, Kablolnternet, VoIP) yanısıra, Kırsal Alan Telefon Ha­berleşmesi, Acil Durum Haberleşmesi, Uluslararası Telefon Haberleşmesi, In­marsat Deniz Haberleşmesi, Galileo Avrupa Yerbulum Sistemi ile Uydular Üze­rinden Kurumsal Ağ Hizmetleri sağlı­yor. Türksat A.Ş, Genişband VSAT pro­jesi ve daha pek çok yeni projeyle bir­likte uyduların etkin biçimde kullanıl­masına öncülük ediyor.

Türksat Uydu Haberleşme Genişband VSAT hizmeti

VSAT (Very Small Aperture Terminal) sistemi, uydu üzerinden ses, gö­rüntü, veri ve internet haberleşme hiz­metleri sağlayan küçük yer istasyonu. VSAT tanmımın içinde yeralan çok kü-çük' ifadesi, yere, duvara veya çalıya takılan, çapı 0.9-2.4 m arasındaki ça­nak antenlere karşılık olarak kullanılı­yor. Bu anten, VSAT yer istasyonunu oluşturan iki ana parçadan birisi. Diğer parçayı sinyal alış verişini sağlayan, gelen paketi yönlendiren ve kullanıcı ların yerel sistemlerine (yerel ağlar, servis sağlayıcılar, kişisel bilgisayarlar, televizyonlar ve benzeri) bağlayan dâ­hili birim (indoor unit) oluşturuyor.

Tek tek veya paket hizmet

Kolektif işbirliği amaçlı uygulamalar kapsamına kamu kurum ve kuruluşları banka ve kredi şirketleri, medya ve reklâm şirketleri, büyük mağazaların satış merkezleri giriyor. Telekontrol ve uzaktan kontrol amaçlı uygulamalar kapsamında gaz ve petrol iletim ağlarının kontrolü, enerji dağıtım ve iletim ağlarının kontrolü, sismik verilerin kontrolü, malzeme ve stok bilgilerinin kontrolü, barajlarda su seviyesi kont­rolü ve benzeri uygulamalar yer alı­yor. E-çalışma uygulamaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının ve özel şir­ketlerin çalışmalarında etkin işbirliği ve verimlilik hedeflenirken, e-eğitim uygulamalarında kurumların ve şirketlerin personellerinin uzaktan eğitim programlarına tabi tutulması planlanı­yor. E-sağlık uygulamaları, sağlık ku­rum ve kuruluşlarının asli ve sürekli vazifelerini yerine getirirken iletişim imkânlarından en üst seviyede yarar­lanmak da amaçlar arasında. Risk yö­netimi uygulamalarıyla da deprem, sel, yangın ve benzeri afet durumla-rında acil eylem planlarının uygulan­masında etkin koordinasyon ve verim­lilik göz önünde tutuluyor.

Adalet Bakanlığı örneği

Bir hükümet politikası olan e-devlet kapsamında çeşitli kamu kuruluşları-nın geniş band data aktarımları Türk­sat A.Ş. üzerinden daha düşük maliyet ile ve daha güvenli bir şekilde sağlan­ıyor. Bu bağlamda Adalet Bakanlığı'nın başlattığı Ulusa] Yargı Ağı Projesi (UYAP) sonucunda e-adalet sistemine adım atıldı. Böylece daha hızlı, güvenli ve kesintisiz bir şekilde bir birimden diğerine dava dosyalarının aktarılması ve dava sürelerinin kısaltılması sağla­nabiliyor. Proje kapsamında Türksat A.Ş. tarafından bugüne kadar 507 nok­taya geniş band VSAT terminalleri ku­ruldu. Türkiye'nin dön bir yarımdaki terminallerin sayısı, 13 Mayıs 2006ya kadar 600'e ulaşacak. Adalet Bakanlığı ile Türksat A.Ş. arasındaki protokolün bir sonraki aşaması, bu sayının bin 245'e çıkarılması. Bu kapsamda UYAP projesi ile Adalet Bakanlığı e-devlet bi­lişim ödülü aldı. Bu proje kapsamında Adalet Bakanlığı, Bakanlığa ait Ana Bilgi İşlem Merkezini Türksat A.Ş.'nin Gölbaşı'ndaki kampüsüne taşıyarak çalışmalarına başladı.

VSAT sisteminin temel özellikleri

VSAT sisteminin temel özellikleri arasında güvenilir, sürekli ve değiş­ken band genişliği kullanımı, servisle­re öncelik verme imkânı, büyük dos­yaların hızlı ve güvenilir bir şekilde iletimi veya dağıtımı yeralıyor. Öte yandan optimizasyon ve QoS özellik­lerine sahip sistem, şartlı erişim ve kripto özelliği ile güvenli haberleşme imkanı sağlanıyor. IP, TCP/TP, UDP, SNMP, IGMP, Ethernet LAN, Ethernet WAN, ATM, RIP, DHCP ve benzeri bi­linen tüm veri protokollerinin destek­lendiği sistemde kullanıcılara hızlı, güvenilir ve kesintisiz bir Internet eri­şimi sağlanarak, İP tabanlı özel bir Geniş Alan Ağı (WAN) kurulumu im­kânı tanınabiliyor. IP temelli sesli ile­tişim (VoIP) özelliği ile işletmeler ara­sında ve PSTN irtibatlı olarak dış dün­yaya ulaşma imkânı da mevcut. İnter­net erişim hizmetinin temel özellikleri arasında karasal hatlardan bağımsız ve sistemin haksız kullanımını engel­leyen teknik altyapı bulunuyor. Fire-wall, NAT ve şifreleme özellikleri de sistemin avantajları arasında yeralıyor.

Sistemin avantajları

Türksat VSAT Genişband Sisteminin avantajları da; geniş kapsama alanı, merkezi kontrol ve izleme, esnek yapılandırma, sorunsuz bütünleşme, Multi-cast, Unicast ve Broadcast servisleri, yüksek hızlarda internet omurga bağ­lantısı, iletişim maliyetinin iletim mesa­fesinden bağımsızlığından oluşuyor.

Türksat Genişband VSAT sistemi kamu kurum ve kuruluşlarına, bankalara, otellere, hava yolu şirketleri­ne, büyük alışveriş merkezlerine, ga­zete matbaalarına, enerji dağıtım ve iletim şirketlerine, sağlık kuruluşları­na, sigorta şirketlerine, otomotiv en­düstrisi firmalarına, gaz ve petrol ile­tim şirketlerine ve daha pek çok ku­rum ve kuruluşa coğrafi şartlara bağlı kalmaksızın Türksat uyduları üzerin­den istenilen hızda ve servis çeşitlili­ğinde etkin, güvenilir, kaliteli ve sü­rekli haberleşme imkânı sunuyor.



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ GASP EDİLEMEZ

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 2417


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.