2009 2007

   · ETKİNLİK Giriş Sayfası

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİLDİRİ YAZIM KURALLARI VE BİLDİRİ GÖNDERİM TARİHİ - EGE BÖLGESİ ENERJİ FORUMU 2009


BİLDİRİ YAZIM KURALLARI

Metinler, A4 normundaki kağıtlara, Microsoft Word ile 12 Punto "Times New Roman" formatında yazılmalı; sayfada, üstten ve soldan 3 cm, sağdan ve alttan 3 cm boşluk bırakılmalıdır. Gönderilen metinlerde uyum sağlanması açısından "Örnek Bildiri Şablonu" esas alınmalıdır. Yazımda göz önüne alınması gerekli temel esaslar aşağıda sıralanmıştır:

•1.      Bildiri adı, ortalanarak 16 Punto ile yazılmalı, eğer başlık tek satıra sığmıyorsa, bir aralık verilerek ikinci satıra geçilmelidir.

•2.      Bildiri başlığı 80 harfi geçmemelidir.

•3.      Yazarların ad ve soyadları sıralanırken, yazar adının ilk harfi ve soyadları yan yana, 12 Punto ile, yazılarak rakamla sınıflandırma yapılmalı ve bildiriyi sunacak yazarın adının altı çizilmelidir.

•4.      Bildiriyi hazırlayan bütün yazarların 12 Punto, italik ile yazılmış açık adresleri ve  e-posta adresleri ile birlikte verilmelidir.

•5.      Metinin başında Türkçe özet ve anahtar kelimeler bulunmalıdır.

•6.      Özet 1.5 satır aralıklı yazılmalıdır.

•7.      Özet en çok 250, anahtar kelimeler en çok 20 kelime olmak üzere bildiri başlığı ile birlikte ilk sayfada yer almalıdır.

•8.      Bildiri metni bir buçuk satır aralıklı, metin içerisindeki ana başlık ile metin arasındaki boşluklar ise bir boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Metin içindeki alt başlıklar ile metin arasında ise boşluk bırakılmamalıdır.

•9.      Bir önceki bölümle yeni bölüm başlığı arasında bir satır boşluk, bölüm başlığı ile metin arasında da bir satır boşluk bırakılmalıdır. Tüm bölüm başlıkları 12 Punto ve büyük harf ile yazılmalıdır.

•10.  Başlıktan sonraki ilk paragraflar blok şeklinde yazılmalı, daha sonraki paragraflardan önce ise 0.7cm tab boşlukla içeriden başlamalıdır ve iki paragraf arasında boşluk bırakılmamalıdır.

•11.  Tablo adları numaralandırılarak, sola dayalı ve tablonun üstüne yazılmalıdır. Şekil adları numaralandırılıp, ortalanarak ve şeklin altına yazılmalıdır.

•12.  Kaynaklar metin içinde numaralandırılarak verilmelidir. Ekte verilen yazım kurallarına uygun olarak; kitap, dergi, bildiri kitabı ve web sitesi  kaynakları belirtilmelidir. Kaynaklar aşağıdaki örneklerdeki gibi yazılmalıdır.

Kaynak kitap ise:

[1] Seçkin, D.; Korkusuz, V.; Çetin, G. (1998), Güneş Enerjisi, John Wiley and Sons, Inc., ABD.

Kaynak makale ise:

[2] Seçkin, D.; Korkusuz, V.; Çetin, G. (1998), "Türkiye‘nin yenilenebilir enerji kaynakları", Journal of Clean Energy, Vol.13, (205-219).

Kaynak yayımlanmış bir bildiri ise:

[3] Seçkin, D.; Korkusuz, V.; Çetin, G. (1998), "Türkiye‘nin yenilenebilir enerji kaynakları", AAC Enerji Sempozyumu, (1661-1667), İstanbul, 12-14 Ekim.

Kaynak internetten edinilmişse,

[4] WEB_1 (2009), "A Dynamic Model of Customer Loyalty", http://www.bath.ac.uk/imp/pdf/ 6-costabile.pdf (05.08.2009).

•13.  Sayfa numaraları olmamalıdır.

•14.  Kaynaklar listesi verilen numaraya göre sıralanmalıdır. Kaynakların ve diğer bölümlerin yazımında ekte verilen örnek metin kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.

•15.  Bildiri metni 12 sayfayı geçmemelidir.

Örnek Bildiri Formatı ektedir.

 

Bildiri tam metinleri forum e-posta adresine gönderilecektir.  Bildiri yazım kuralları, forum web sitesinden temin edilebilir. Bildiriler incelendikten sonra değerlendirme sonuçları yazarlara bildirilecektir. Kabul edilen ve forum kapsamında sunulacak bildiriler ISBN numaralı bir CD halinde yayınlanacaktır.

Bildiri son gönderme tarihi : 01 Temmuz 2009

Kabul bildirim tarihi : 01 Ağustos 2009

 

 

Dosyalar

BİLDİRİ YAZIM FORMATI VE ÖRNEK ŞABLON (121 KB)



BÜLENT PALA İLE TÜRKİYE`NİN ENERJİ GÜNDEMİ

21.03.2022
 


Çok Okunanlar


WENERGY 2025 FUAR HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

Okunma Sayısı: 1929


Tüm Sempozyum Haberleri

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.