2015 2013 2011

   · ETKİNLİK Giriş Sayfası

2.ELEKTROMANYETİK ALANLAR VE ETKİLERİ SEMPOZYUMU DUYURULAR


 

 

Çevre ve İnsan Sağlığı İçin ‘‘II. Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu‘‘ (EMANET 2013) Fotoğraf Sergisi  

 

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından düzenlenmesi görevi şubemize verilen, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu‘nun da ortak düzenleyici olarak yer alacağı Çevre ve İnsan Sağlığı için "II. Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu (EMANET 2013)" 8-9 Kasım 2013 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu - İstanbul‘da gerçekleştirilecektir.

Sempozyumun amacı; elektromanyetik alanların çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri ve hukuksal boyutları konusunda üniversitelerin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin, kişilerin güncel ve bilimsel bilgilerini aralarında ve toplumla paylaşacağı ve tartışacağı bir ortam oluşturmaktır.

Sempozyum, açılış konuşmaları ve konularına bağlı olarak paneller, forumlar şeklinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu‘nda; oditoryuma yakın salonlarda ise akademik bildiri sunumları, poster sunumlar, fotoğraf sergisi ve destekleyen kuruluşlar için tanıtım masaları olacak şekilde gerçekleşecektir.

Düzenlenecek olan sempozyumda;

  • Elektrik Üretimi, İletimi ve Dağıtımı alanında Nakil Hatları- Trafo Merkezleri- Elektrik Kablo Şebekeleri,
  • Tanı,Teşhis ve Tedavi alanında MR,Tomografi,Ultrason, Röntgen v.b.
  • İletişim sektörü alanında Radyo ve TV alıcı-verici sistemleri, Baz İstasyonları, Cep Telefonları v.b sistemler,

konularında yanlış uygulamaların yer alacağı resimlerden oluşacak fotoğraf sergisi gerçekleştirilecektir.

Fotoğraf sergisine kaynak olması ve yer verilmek üzere yukarda belirtilen yanlış uygulamalara ait çekmiş olduğunuz veya çekeceğiniz dijital fotoğrafların  emanet2013@emo.org.tr elektronik posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Sempozyuma fotoğraf göndererek vereceğiniz katkı ve katılım için teşekkür ederiz.    

Saygılarımızla.

Prof. Dr. Özcan KALENDERLİ

Berker ÖZAĞAÇ

Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

.................................................................................................................................................

 

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından düzenlenmesi görevi şubemize verilen, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu‘nun da ortak düzenleyici olarak yer alacağı "II. Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu  (EMANET 2013)" 8-9 Kasım 2013 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu‘nda gerçekleştirilecektir.

Sempozyumun amacı; elektromanyetik alanların çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri ve hukuksal boyutları konusunda üniversitelerin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin, kişilerin güncel ve bilimsel bilgilerini aralarında ve toplumla paylaşacağı ve tartışacağı bir ortam oluşturmaktır.

Sempozyum, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu‘nda açılış ve konularına bağlı olarak paneller, forumlar şeklinde, alt salonda poster sunumlar, fotoğraf sergisi ve destekleyen kuruluşlar için tanıtım masaları olmak üzere gerçekleşecektir. Oditoryum yakınında bulunan daha sonra tarafımızdan bildirilecek salonda ise akademik bildiri sunumları gerçekleşecektir.

Bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı sempozyuma, izlemek üzere mühendisler, doktorlar, avukatlar, akademisyenler, bilim insanları, kamu kurumları, özel kurumlar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri ve yurttaşlardan oluşan 1000‘i aşkın katılımcı beklenmektedir.

Ayrıca sempozyum açılışında sunum yapmak üzere, elektromanyetik alanlar ve etkileri konusunda önemli çalışmaları bulunan yurt dışından davetli konuşmacı olarak Prof. Dr. Henry Lai katılacaktır  (özgeçmişi ektedir).

Sempozyum süresince 5 adet panel ve 1 adet yurttaşların, derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının hukuksal, idari olarak yaşadıkları sorunları dile getirdikleri ve deneyimlerini paylaşacakları ‘‘Yurttaş Tepkileri ve Deneyimleri‘‘ konulu forum yapılacaktır.

Akademik bildiriler için konu başlıkları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

1. Elektromanyetik alan kaynakları ve radyasyon (ışıma) yönetimi

2. Elektromanyetik alan benzetimi ve modellemesi

3. Elektromanyetik alan ölçümü

4. Isıl ve ısıl olmayan mekanizmalar

5. Elektromanyetik alan ve ışınlama çalışmaları için insan vücudunun modellenmesi

6. Elektromanyetik alanların biyofizik ve biyokimyasal etkileri

7. Biyolojik etkiler ve sağlık sorunları

            a) Elektromanyetik alanların işitmeye etkileri

            b) Elektromanyetik alanların merkezi sinir sistemine etkileri

            c) Elektromanyetik alanlara davranış duyarlığı

            d) Elektromanyetik alanlara bağışıklık sistemi yanıtı

            e) Nöroendokrin etkiler ve benzeri konular

            f) Genetik Etkileşim

            g) Hücre elektromanüplasyonu

8. Risk değerlendirmesi ve risk yönetimi

9. Soğurma mekanizması

10. Dozimetre ve sağlık güvenliği standartları

11. Elektromanyetik alanların tanı, tedavi ve klinik uygulamaları

12. Epidemiyolojik çalışmalar

13. Mesleki ve çevresel klinik maruziyet (sunukluk) ve kanser ilişkisi

14. Ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler ve uygulamalar

15. Elektromanyetik alanlar hakkında ulusal mevzuatlarda yaşananlar ve sonuçlar

Bildiriler, Bilim Kurulu‘nun yapacağı değerlendirmeler sonucu seçilecektir.

Sempozyum katılımcılar için ücretsiz olup, katılımcılara sempozyum çantası, sempozyum kitabı, program broşürleri, sempozyum boyunca çay, kahve, yiyecek vb. ikramlar sempozyum bütçesinden karşılanarak sunulacaktır.

Sempozyumu destekleyen kuruluşlar içinde yer almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlara web sayfamızda, tanıtım broşürlerimizde, afişlerimizde, basılı şube yayınlarında, sempozyum kitabında, elektronik ortam malzemelerinde ve sempozyum boyunca duyuru panolarında yer verilecektir. Tüm destekleyen kişi, kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı, düzenleyen üç kurum adına ‘‘Destek Teşekkür Belgeleri‘‘ takdim edilecektir.

Destekleyen kuruluşların, sempozyumun yapılacağı sergi ve poster sunumların bulunduğu alanda tanıtım masaları açma istemleri halinde ilave bedel ile tahsis gerçekleştirilecek olup bu kuruluşlara sempozyum yemeği için iki adet bedelsiz davetiye verilecektir.

Destekleyen kuruluşlar için belirlenen katkı bedelleri, sempozyum maliyetlerine destek sağlanması amacı ile sembolik olarak sosyal duyarlılık ve farkındalık kapsamında tespit edilmiştir. Destekleyen kuruluşlarda yer almak isteyen kuruluşlar ile yukarıda belirtilen koşulların ve karşılıklı hakların korunması amacıyla; Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu 2013 düzenleyen kuruluşları adına EMO ile Destekleyen Kuruluş arasında sözleşme yapılacaktır.

Sadece destekleyen kuruluşlar içinde yer almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar için katkı bedeli 2000 (ikibin) TL olarak, ayrıca sergi ve poster sunumların bulunduğu alanda tanıtım masası açmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar için 2500 (ikibinbeşyüz) TL ilave katkı bedeli belirlenmiştir. 

Sempozyum için destekleyen kuruluşlar arasında yer almak istemeniz halinde aşağıda belirtilen iletişim bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

Sempozyumumuza katılarak ve destekleyen kuruluşlar arasında yer alarak sağlayacağınız katılım ve katkıdan onur duyacağız.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Berker ÖZAĞAÇ

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

(49 KB)

 
Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.