MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

HES PROJESİ MEHKEMEYE GÖTÜRÜLDÜ (CUMUHURİYET)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ  - 26.07.2010

 
Sakarya'da, Aksu Deresi üzerine yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesini adliye önünde protesto eden bir grup, Çevre ve Orman Bakanlığının ÇED Raporu hakkında aldığı kararın iptali için Sakarya Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.
 

Düzce sınırlarındaki Sağlamsu ve Emeksiz mevkisinden başlayıp, Sakarya‘nın Hendek ilçesine bağlı köyleri dolaşan ve yine Düzce‘nin Gölyaka ilçesindeki Efteni Gölü‘ne dökülen Aksu Deresi‘nin üzerine yapılması düşünülen HES‘e karşı çıkan 28 köy halkını temsilen yaklaşık 150 kişilik grup, Adliye binası önünde açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Tayfun Habicoğlu, Türkiye‘nin yeni enerji kaynaklarına duyduğu ihtiyacı bildiklerini belirterek, hayat, doğa ve enerji ikilemine itiraz ettiklerini söyledi.
Enerji nakil hatlarındaki kayıplar başta olmak üzere, daha rasyonel ve bilinçli enerji kullanımına dönük politikaların yapılmasının, projelendirilen ve başlanan HES‘lerden elde edilecek enerjiden 10 kat daha fazla olduğunu uzmanların söylediğini ifade eden Habicoğlu, ‘‘Yıllardır yaşadığımız coğrafyaların hayat damarları olan derelerimize sahip çıkarken, ormanlarımıza, bitkilerimize, çiçeklerimize, içme ve kullanma suyumuza, toprağımıza ve geleceğimize sahip çıktığımız için bölgemizde yapımına başlanılan Aksu HES‘e karşı çıkıyoruz‘‘ diye konuştu.

Aksu HES Projesi‘nin hayata geçmesiyle suların, toprakların, ağaçların, hayvanların ve çocukların geleceğinin yok olacağını savunan Habicoğlu, ‘‘Tüm bu tehlikeli gelişmeler karşısında toplumumuzda gün geçtikçe artan endişelerin ortak sesi olarak, hepimizin ortak ve vazgeçilmez hazinesi olan, bölgemizin ekosisteminin bozulmasını engellemek ve gelecek nesillere yok etmeden taşıyabilmek için mücadelemizde yeni bir aşama olarak iptal davasını açmak için buradayız‘‘ şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından, grubun avukatı Çevre ve Orman Bakanlığınca 2007 yılında alınan ‘ÇED Raporu gerekli değildir‘‘ kararının iptali için Sakarya Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

(Cumhuriyet; 26.07.2010) 

 

Bağlantılar

www.cumhuriyet.com.tr/?hn=160978
 


EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

11.05.2026
 


Çok Okunanlar


EMO GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ`DEN ELEKTRİK ALTYAPISI UYARISI

BPS 2026 KURULLARI BELLİ OLDU, BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 7 HAZİRAN

NECMETTİN ERBAKAN, KONYA TEKNİK VE KARATAY ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

EMO İSTANBUL ŞUBESİ`NDEN ACİL DENETİM ÇAĞRISI: `KAĞITHANE‘DE YAŞANAN OLAY BİR UYARI DEĞİL, BİR SONUÇTUR`

ERCİYES, ABDULLAH GÜL VE NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ`NDE BPS 2026 TANITIMI YAPILDI

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN ENERJİ ANLAŞMASI: EMO`DAN `KAPİTÜLASYON` TEPKİSİ (BİRGÜN.NET, 13.05.2026)

MAHİR ULUTAŞ YAZDI: YAPAY ZEKA FETİŞİZMİ (BİRGÜN GAZETESİ, 14.05.2026)

EMO’DAN SUUDİ ARABİSTAN ENERJİ ANLAŞMASINA TEPKİ: MİLLETVEKİLLERİNE `REDDEDİN` ÇAĞRISI (EVRENSEL.NET, 12.05.2026)

Okunma Sayısı: 1378


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.