MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO: HER 3 MÜHENDİSTEN BİRİ İŞSİZ (GÜNEYDOĞU EKSPRESS)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Ekonomik sorunların elektrik mühendislerin yaşamına etkilerini açıklayan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, her 3 mühendisten birinin işsiz olduğunu belirterek, “Gerçek işsizliğin TÜİK ilan ettiği verilerden çok daha büyük” öne sürdü.
 

 Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), 5 bin üyesinin katılımıyla gerçekleştirdiği "Krizin EMO Üyesi Mühendislerin Yaşamına Etkileri" konulu anket çalışmasının sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı.

EMO Genel Merkezi`nde yapılan açıklamaya Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, yönetim kurulu üyeleri Evindar Aydın, Mehmet Turgut, Erol Celepsoy katıldı.

 Toplantıda söz alan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, anket sonuçlarına ilişkin, "Giderek derinleşen ekonomik krizin EMO`nun bünyesindeki mühendislik dallarında yarattığı olumsuzluklar, işsizlik oranı, istihdam koşulları, çalışma yükü ve gündelik yaşamdaki değişikliklerin mercek altına alındığı anket çalışması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu" dedi.

 "İşsizlik çok daya büyük"

 Gerçek işsizliğin Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) ilan ettiği verilerden çok daha büyük olduğunu öne süren İpek, "EMO üyesi mühendisler arasında ortalama işsizlik oranı yüzde 31.2`ye ulaşmış durumda. Yani her 3 mühendisten biri işsiz. Özellikle gençlerde ve kadın mühendislerde işsizlik oranının daha da yükseldiği ve kritik bir boyuta ulaştığı sonucuna varılan anket çalışması, krizin çalışanlar ve aileleri üzerinde ağır ruhsal çöküntü yarattığını da gösterdi" açıklamasında bulundu.

(Güneydoğu Ekspress; 7.3.2020) 



ODA YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS YENICAG TV`DE EROL TOSUN`UN KONUGU OLDU

01.07.2025
 


Çok Okunanlar


TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ AKP`NİN ELEKTRİK ZAMMINI AYIPLU BULDU (TÜRKİYE`DE YENİ ÇAĞ GAZETESİ, 05.06.2025)

ELEKTRİKTE HAKSIZ ZAM HUKUKA TAKILDI (KARAR GAZETESİ, 05.06.2025)

ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

ELEKTRİK ZAMMI AYIPLI BULUNDU İADE YOLU AÇILDI (ZONGULDAK YENİ ADIM GAZETESİ, 05.06.2025)

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI MAYIS 2025 YAYIMLANDI

MANISA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MIMAR FERDI ZEYREK`I KAYBETTIK

ODA YONETIM KURULU BASKANI ULUTAS 25. SAAT PROGRAMINA KATILDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

EMO TV:ITU`DE YASADIKLARIM

DISK-KESK-TMMOB-TTB: TORBA YASA DEGIL, TORBA TALAN! YASAMI HEDEF ALAN BU YASA DERHAL GERI CEKILMELIDIR!

Okunma Sayısı: 23


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.