MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

HER 3 MÜHENDİSTEN BİRİ İŞSİZ (ANAYURT)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 09.03.2020


 

ANKARA (Anayurt) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre mühendislik fakültesi mezunları arasındaki işsizlik oranı yüzde 10.3 olsa da EMO‘nun yaklaşık 5 bin üyesiyle yaptığı anket elektrik, elektronik, kontrol, otomasyon, telekomünikasyon ve biyomedikal mühendisleri arasındaki işsizlik oranının yüzde 31.2 olduğunu ortaya koydu. EMO, 4 bin 992 üyesinin katıldığı anket çalışmasının verilerini bir basın toplantısı ile duyurdu. Yüzde 18.3‘ü kadın, yüzde 81.7‘si ise erkek olan anket genç mühendislerdeki işsizlik oranının daha yüksek olduğunu gösterdi. Anket sonuçlarına göre, işsiz durumdaki 1226 genç mühendisin 610‘u 1 yıldan az, 496‘sı 1-2 yıl arası, 120‘si 2 yıldan fazladır işsiz olduğu ortaya çıktı. Kadınlarda mühendislerde işsizlik oranı daha yüksek Anket sonuçlarına göre kadın mühendislerdeki işsizlik oranı erkek mühendislere göre daha fazla. Erkek mühendislerde yüzde 30 olan işsizlik oranı kadın mühendislerde yüzde 42.2 olarak kaydedildi.

YENİ MEZUNLARLA İŞSİZLİK ARTACAK

EMO Genel Merkezi‘nde yapılan basın açıklamasında yapılan anket çalışmasını değerlendiren EMO Genel Başkanı Gazi İpek, sorunların yapısal olduğunun altını çizerken özelleştirme ve serbestleştirmenin bu yapısal sorunlar arasında yer aldığını belirtti. Her yıl mühendislik fakültelerinden mezun olan 10 binin üzerindeki gençle birlikte tablonun daha da vahim hale geleceğinin altını çizdi. Anket sonuçlarına göre işsiz mühendisler sosyal yaşamdan da uzaklaşırken yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: İş aramak dışında aktivitem kalmadı. Para harcamamak için evden dışarı çıkmıyorum. Sosyal hayatım bitti. Hiçbir şey yapamıyorum. Ruhsal dengem bozuldu, özel hayatımda problemler yaşıyorum. Dışarıya çıkamıyorum. Kaygılarım arttı.

(Anayurt; 7.3.2020) 

 



EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ İZMİR’DE ŞEKİLLENİYOR: ETUK 2025 BAŞLADI

EMO’DAN GİZLİ ZAM UYARISI: SON KAYNAK LİMİTİ 4.000 KWH’A DÜŞÜRÜLDÜ

WEBİNAR: AŞIRI GERİLİM KORUMASINDA PARAFUDR ÇÖZÜMLERİ

ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

EMO 7. AKADEMİK KAMP BAŞVURULARI 17 EKİM 2025 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR

BÖLÜM ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ İSTATİSTİKLERİ EYLÜL 2025 YAYIMLANDI

AYDABİR KASIM SAYISI YAYINDA

HASAN BALIKÇI`YI SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Okunma Sayısı: 18


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.