MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ZİYA GÖKALP’TE HALAYLI KUTLAMA (BAŞKENT)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 09.03.2010


 
Ankara Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kızılay’da miting düzenledi. Kolej Kavşağında buluşan işçi, emekçi, öğrenci, işsiz kadınlar, erkek egemenliğine, cins ayrımcılığına, şiddete, kadın cinayetlerine, kadın emeğinin sömürüsüne karşı seslerini yükseltti.
 

8 Mart Kadın Platformu üyesi kadınlar, Kızılay‘da bir dizi etkinlik düzenleyerek Dünya Kadınlar Günü‘nü kutladı.

Kendilerine "8 Mart Kadın Platformu" adını veren ve öğle saatlerinde Kolej Meydanı‘nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi bir grup kadın, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sloganlar attı.

Daha sonra yolu trafiğe kapatan kadınlar, Ziya Gökalp Bulvarı‘ndan geçerek Kızılay‘a geldiler. Burada Çevik Kuvvet polisinin oluşturduğu barikat önünde eylemlerini sürdüren kadınlar adına yapılan basın açıklamasında kadınların maruz kaldığı haksızlıklara karşı tepkiler dile getirildi.

"Dışarıda emeği sömürülen, ev içinde emeği görülmeyen kadınlar; ellerimizi birleştirerek değiştireceğiz dünyayı" ifadesine yer verilen açıklamada, şiddete ve tecavüze uğrayan her kadının arkasında binlerce kadın olduğunu göstermek için söz konusu etkinliğin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Türkçe ve Kürtçe yapılan çeşitli konuşmaların da yer aldığı etkinliğe katılan kadınlar, çalınan şarkı ve türküler eşliğinde halay çekti.

Bu arada, sivil toplum kuruluşları, tüm kadınların "8 Mart Dünya Kadınları Gününü" kutladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB Maden Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu ile Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptılar. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 2010 yılının kadın haklarının kazanılmasında verilen mücadelenin simgeleştiği 8 Mart‘in Dünya Kadınlar Günü ilan edilişinin 100. yılı olduğunu belirtti. Soğancı, TMMOB‘un Türkiye‘de ve tüm dünyada kadınların hak ve taleplerini elde etme mücadelelerinin yanında olduğunu bildirdi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, yaşamın tüm alanlarında kadınların hala yeterince temsil edilemediği belirtilerek,"İnsan ırkı iki kanatlı bir kuştur, bir kanadı kadınlar, diğeri erkekler ve her iki kanatta eşit düzeyde gelişmedikçe, insan ırkı uçamayacaktır. Ülkemizde ve tüm dünyada kadınların hak ve taleplerini elde etme mücadelelerine saygı duyuyor ve destekliyoruz" denildi.

EMO Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlanarak, EMO tarafından Odaya kayıtlı kadınlar arasında düzenlenen bir araştırmanın sonuçları hakkında bilgi verildi.

Araştırma, kadın mühendislerde işsizlik oranının ortalama işsizlik oranından daha yüksek olduğunu saptadı.

EMO üyesi mühendisler arasında yüzde 10 olan işsizlik oranı kadın EMO üyesi mühendisler arasında yüzde 17,1‘e çıkıyor.

Kadın mühendislerin yüzde 26‘sı geleceğe güvenle bakamadığını belirtirken, yüzde 14 kadın mühendis hayat pahalılığından, işten çıkarılmaya varıncaya kadar uzanan çeşitli olumsuz etkileri diğer seçeneği kapsamında kendi ifadeleriyle ortaya koydu. Kadın mühendislerin yüzde 7‘si borçlarını ödeyemediğini, yüzde 6‘sı ücretinin düştüğünü ya da iş yükünün arttığı, yine yüzde 6 kadın mühendis kriz nedeniyle iş bulamadığını bildirdi.

ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Değer de yaptığı yazılı açıklamada, yasal kurallarla, tepeden inme kotalarla, kontenjanlarla kadın sorunlarının çözümünün kendilerince mümkün görülmediği bildirildi.

(Başkent; 09.03.2010)



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

11.05.2026
 


Çok Okunanlar


EMO GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ`DEN ELEKTRİK ALTYAPISI UYARISI

BPS 2026 KURULLARI BELLİ OLDU, BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 7 HAZİRAN

19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

TMMOB 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

NECMETTİN ERBAKAN, KONYA TEKNİK VE KARATAY ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

ERCİYES, ABDULLAH GÜL VE NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ`NDE BPS 2026 TANITIMI YAPILDI

MAHİR ULUTAŞ YAZDI: YAPAY ZEKA FETİŞİZMİ (BİRGÜN GAZETESİ, 14.05.2026)

KAMUYA FATURASI AĞIR ŞİRKETLER AYDINLANDI (BİRGÜN GAZETESİ, 18.05.2026)

YURTTAŞA YÜK, SUUDİ SERMAYESİNE GARANTİ (BİRGÜN GAZETESİ, 14.05.2026)

Okunma Sayısı: 859


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.