MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ TOPLANTILARI-5 SAĞLIK TESİSLERİNDE YANGIN GÜVENLİĞİ


HABER


 
EMO İstanbul Şube Biyomedikal Mühendisliği Toplantılarının 5. oturumu 15.01.2019 Salı akşamı şubemiz Alaettin Anahtarcı - K. Tülin Aydın Eğitim Merkezinde yapıldı. Gerçekleştirilen ilk dört oturum ile tamamlanan Klinik Mühendislik başlığının ardından yeni başlığımız Teknik Risk. Bu ay Sağlık Tesislerinde Yangın Güvenliği oturumu ile başlayan başlığın diğer oturumları “Sağlık Tesislerinde Deprem Güvenliği ve YOTA” ve “Sağlık Tesislerinde Elektrik Altyapısı ve Elektriksel Güvenlik” olarak planlanıyor.
 

Şubemiz yönetim kurulu yedek üyesi Uğur Bayraktar tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından sırasıyla GOP Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi biyomedikal mühendisi Sn. Kübra Tokalak Dağdaş, Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi Teknik Hizmetler Müdürü Sn. M. Ali Süngü ve Florence Nightingale Grup Hastaneleri Sivil Savunma uzmanı Sn. İzzet Aybar birikim ve deneyimlerini paylaştılar.

Sn. Dağdaş, Nisan 2018‘de yaşanan yangın sırasında ve sonrasında biyomedikal olarak yaşadıkları sıkıntılar ve hazırlıksızlığın sebep olduğu organizasyon eksikliklerini aktardı. Hastane ortamında yaşanan bir yangının sadece alev ve dumanla mücadele olmadığını en akla gelmeyecek detayları ile ortaya koyan paylaşımları, dinleyiciler ve diğer konuşmacıların da katılımı ile detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Sn. Süngü de sunumunda kendi tesislerinde yangın önleme, algılama ve söndürme için kullandıkları teknik altyapı, kurdukları organizasyon ve verdikleri eğitimleri aktardı. Tüm bu hazırlıklara rağmen yaşadıkları küçük yangınlarda başarılı ve yetersiz ya da hazırlıksız kaldıkları noktaları, bu noktaları tespit etmek ve iyileştirmek için yaptıkları analiz ve çalışmaları aktardı. Sn. Süngü‘nün paylaşımları yangına hazırlık anlamında neler yapılacağı konusunda çok iyi bir örnek oluştururken bu örnekte bile bazı detayların atlanabileceği veya uygulamada aksama olabileceğini örnekleri ile gösterdi. Sunum sırasında ve sonrasında yapılan değerlendirmelerde önceden planlamanın önemi tekrar tekrar vurgulandı.

Son alarak söz alan Sn. Aybar da Florence Nightingale grup hastanelerinde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) hazırlık sürecini ve bu planın ve eğitim çalışmalarının önemini aktardı. Özellikle GOP‘da yaşanan yangında aksayan tüm noktaları, 25 yıl fiilen itfaiye teşkilatında her kademede görev yapmış bir profesyonel gözüyle tekrar değerlendirdi. İstanbul şartlarında bir yangın çağrısında itfaiyenin ortalama en az 10-15 dakikada ulaşabileceğini ve bu süre zarfında eğitimli insanların güvenli bölgelere sığınarak ve kendi tedbirlerini alarak zarar görmeden bekleyebileceklerini uygulamaları ile aktardı. Sadece yangın değil tüm afetlerde bireysel farkındalık ve hazırlığın önemini vurgulayan Aybar, deprem anında neler yapılması gerektiğini de kısaca aktardı.

Soru cevap ve değerlendirmelerle tamamlanan toplantı gelecek oturum programlarının hatırlatılması ile son buldu.



TORBA YASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEK

17.11.2020
 


Çok Okunanlar


İKİTELLİ OSB SEMİNERLERİ 7

19 EYLÜL

E-MOBİLİTE UYGULAMALARINDA GÜNCEL TEKNOLOJİLER VE YENİ TRENDLER WEBİNARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ŞUBEMİZDEN İBB METRO A.Ş.’DE SEMİNER

İTÜ EEF 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI

ŞUBEMİZ YK SAYMAN ÜYESİ REHA ŞEN KANAL D ANA HABER`E DEMEÇ VERDİ

10 EKİM UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ SECAP LANSMANINA KATILIM SAĞLANDI

METRO İSTANBUL A.Ş. TEKNİK GEZİSİ

KARTAL BELEDİYESİ SERA GAZI EMİSYON AZALTIM VE İKLİM UYUMU ÇALIŞTAYINA KATILIM SAĞLANDI

Okunma Sayısı: 289


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.