MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

RANTI DEĞİL, BİLİM VE ODTÜ ORMANI’NI SAVUNUYORUZ


BASIN AÇIKLAMASI


 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 48. Dönem Yönetim Kurulu, ODTÜ Ormanı`ndan geçmesi planlanan yol projesi için belediyenin iş makineleri ile ODTÜ arazisine girmesine karşı açıklama yaptı. Söz konusu projenin uygulanması halinde ODTÜ Ormanı’nın kaybedileceği ve önemli bir ekosistemin ranta teslim edileceği belirtilen açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bilime, doğaya ve Ankara’nın ciğerlerine sahip çıkmaya ve iş makinalarını ODTÜ Ormanı’ndan çekmeye çağrıldı.
 

 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI

 

RANTI DEĞİL, BİLİM VE ODTÜ ORMANI`NI SAVUNUYORUZ

 

Bilindiği üzere Ankara`nın ciğerleri ODTÜ Ormanı`na 2013 yılında Melih Gökçek tarafından girilmiş ve önemli bir alan kaybedilmişti. 2017 yılında ise "Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı Projesi" ile ODTÜ Ormanı`na girilerek ODTÜ`nün parçalanarak küçültülmesi için başka bir adım daha atılmıştı.

Tüm toplum kesimlerinden ve Ankaralılar`dan çok ciddi tepki çeken bu proje, o zaman için durdurulabilmişti.

Geçen zaman içinde üzülerek gördük ki, 2021 yılına kadar bekletilen bu proje tekrar raftan indirilerek ihale edildi. Atatürk Orman Çiftliği`nin (AOÇ)  kaybı, Ankaralılar için önemli bir doğal ve kültürel miras alanının yitimine neden olmuşken, şimdi bu ihale ile hem ODTÜ Ormanı kaybedilecek hem de Ankara`nın önemli bir ekosistemi ranta teslim edilecektir.

Açıkça vurgulamak isteriz ki, bu projeyi uygulamak Gökçek ile benzer politikaları savunarak onun yolunda yürümek demektir. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş`ı bilime, doğaya ve Ankara`nın ciğerlerine sahip çıkmaya ve iş makinalarını ODTÜ Ormanı`ndan çekmeye davet ediyoruz.

EMO olarak her zaman bilimin, toplumun ve doğanın yanında olacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

Saygılarımızla

 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

48. DÖNEM YÖNETİM KURULU

27 Temmuz 2022



EMO TV’DE BPS VE İBK TANITIM SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

19.12.2024
 


Çok Okunanlar


EMO TV: HARMONİK ÖLÇÜMLERİNDE FİLTRELEMEDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ORTA GERİLİMDE MALZEME SEÇİMİ

DOĞAL TEKEL, ÖZEL TEKELE DÖNÜŞMESİN TEİAŞ’DA ÖZELLEŞTİRME ISRARINI SÜRDÜRMEYİN

EMO DİYARBAKIR ŞUBE ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİ

AYDAB1R YAYINDA

EMO TV: TÜRKİYE`DE DOĞALGAZ VE GELECEĞİ

`TEİAŞ`DA ÖZELLEŞTİRME ISRARINI SÜRDÜRMEYİN` (BAŞKENT GAZETESİ 09.01.2025)

İYİ YILLAR!

EMO TV: YILDIRIMDAN KORUNMA SİSTEMLERİ

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: OTOMOTİV SİSTEMLERİNDE FONKSİYONEL EMNİYET (ISO26262)

Okunma Sayısı: 186


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.